INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

După ce a jignit asistentele, Mircea Lucescu a oferit un buchet de trandafiri unei femei arbitru

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 15:36

Antrenorul Mircea Lucescu i-a oferit un buchet de trandafiri arbitrului asistent Natalia Racinskaia după meciul Tavria Simferopol - Şahtior Doneţk, scor 1-3, cerându-i scuze totodată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la adresa asistenţilor-femei, în luna iulie, informează presa ucraineană.

Imediat după încheierea partidei, Lucescu s-a îndreptat către brigada de arbitri şi i-a oferit buchetul de flori Nataliei, pe care a pupat-o în acelaşi timp. Presa ucraineană a notat că tehnicianul român i-a cerut scuze asistentului pentru afirmaţiile făcute în urmă cu două luni şi jumătate, iar Natalia Racinskaia le-a acceptat, considerând incidentul încheiat, scrie Mediafax.

Jurnaliştii ucraineni au comentat cu ironie faptul că, deşi în iulie, Lucescu a promis că îi va trimite un buchet mare de flori, pentru a-şi cere scuze, cel oferit sâmbătă a fost unul mai degrabă modest.

Lucescu a comentat o greşeală a arbitrului asistent Natalia Racinskaia comisă în meciului Dinamo Kiev - Obolon, scor 4-0, din etapa a III-a a primei ligi ucrainene, când nu a semnalat un ofsaid, spunând că el nu ar pune femeile să arbitreze deoarece sunt sentimentale şi au tendinţa de a ajuta una dintre echipe.

"O greşeală aparţine arbitrului de linie care era o femeie. Eu nu le-aş pune să arbitreze deoarece sunt prea sentimentale şi când o echipă se află în dificultate încearcă să o ajute", a spus atunci Lucescu, într-o conferinţă de presă.

Afirmaţiile tehnicianului formaţiei Şahtior Doneţk au stârnit un val de critici, iar un sociolog ucrainean a calificat drept sexiste declaraţiile antrenorului român. "Aceste declaraţii sexiste contribuie la formarea unei atitudini intolerante cu privire la prezenţa femeilor în fotbalul profesionist, care este considerat în mod tradiţional un teritoriu masculin. Eforturile Federaţiei Ucrainene de Fotbal de a atrage femeile pe terenul de fotbal sunt astfel anulate", a afimat sociologul.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
shazz
shazz  •  17 Octombrie 2011, 17:49
Postat de mihai_ballo pe 17 Octombrie 2011, 15:48

un tigan !

esti unul sau e vorba de altcineva?

stancuvlad
stancuvlad  •  17 Octombrie 2011, 17:15

Am trait sa o aud si pe asta...unul care isi cere scuze unei femei e considerat tigan, si altul care scuipa, injura, jigneste, oracaie,ameninta, se lauda toata ziua cu banii furati, nu are nimic :))))))

stancuvlad
stancuvlad  •  17 Octombrie 2011, 17:13
Postat de steaua_suntem_noi pe 17 Octombrie 2011, 16:34

2 tigani...el si fii-su!

Cum va mai permiteti ma sa vorbiti de tigani? Priviti comportamentul patronului vostru zi de zi, halul in care vorbeste, tupeul nesimtit cu care acuza in stanga si in dreapta, incultura si prostia de care da dovada. Ce sunt astea mai sus? Daca nu stii iti spun eu...sunt TOATE carecteristicile principale ala unui comportament de TIGAN. Oricat v-ati lua voi de fam Lucescu, de Giulesti, adevarul se vede de pe Luna. Steaua e echipa stindard a tiganilor si coportamentul patronului va reprezinta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează