INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

EXCLUSIV Cătălin Cîrjan a debutat la Arsenal U18 și vrea mai mult: „Muncesc din greu să fac pasul la prima echipă” » Vergil Andronache i-a dat încredere

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2019 22:34

Cătălin Cîrjan (16 ani), al doilea român din istoria lui Arsenal după Vlad Dragomir (20 de ani, acum la Perugia), a avut parte de un debut perfect în tricoul „tunarilor”. 

Tânărul mijlocaș a fost integralist pentru Arsenal U18 în meciul cu Aston Villa, scor 5-1. 

Mai mult decât atât, Cîrjan a creat faza primului gol al londonezilor, oferind pasa decisivă, în minutul 23.

Cătălin Cîrjan a acordat un interviu exclusiv pentru GSP.ro și ne-a oferit primele impresii după debutul său la Arsenal. 

EXCLUSIV Cătălin Cîrjan a debutat la Arsenal U18 și vrea mai mult: „Muncesc din greu să fac pasul la prima echipă” » Vergil Andronache i-a dat încredere

- Cătălin, cum a fost debutul în tricoul „tunarilor”?
- A fost un moment special pe care îl așteptam de mult. Am muncit mult să ajung aici și acum a venit prima răsplată. Nu a fost nimic greu în această perioadă, când fac ceea ce îmi place nu este nimic greu. În fiecare zi, merg la fotbal și este o plăcere să fac asta. 

- Ce ți-a transmis antrenorul? 
- Antrenorul mi-a spus doar «Enjoy the game!» (n.r. Bucură-te de joc!) și eu chiar asta am făcut. După meci m-au felicitat toți cei din staff și satisfacția a fost una și mai mare. Chiar mi-au dat foarte multă încredere. 

- Încrederea este principalul plus pe care l-ai obținut în Anglia? 
- Aveam încredere în mine de când am venit, pentru că altfel nu ajungeam aici. Mereu am încredere în mine și încerc să dau tot ce am mai bun la fiecare meci. În această perioadă, sunt mult mai pregătit fizic și pot să spun că asta am câștigat până acum de când sunt în Anglia.  

+3 FOTO

- Care este obiectivul tău?
- Obiectivul meu principal este să fac pasul la prima echipă. Muncesc din greu pentru asta și știu că va veni ziua în care mi se va oferi șansa să fiu acolo. Nu am de gând să o ratez și de asta pregătesc acel moment în cel mai mic detaliu. De mult timp urmăresc Premier League și chiar îmi doresc să joc în acest campionat. 

- Totuși, ai 16 ani și ai debutat pentru Arsenal U18. Mai ai colegi de-o seamă cu tine? 
- Au foarte mare încredere și de aceea m-au și băgat să joc la U18. Sunt cel mai mic din echipă, dar chiar îmi arată că au încredere în mine. Am fost la antrenamente și la U23. 

- Când vedem și un gol din partea ta? 
- Tot ce pot să promit acum este că voi munci foarte mult la fiecare antrenament și la fiecare meci voi da tot ce am mai bun. Pe parcurs vor veni și golurile.

Vergil Andronache i-a dat încredere

Cătălin Cîrjan a debutat în Liga 4, la Juniorul, la doar 10 ani, iar trei ani mai târziu avea să debuteze în Liga 3, la Viitorul Domnești, echipă la care a fost împrumutat de la ACS Nataldi. Cel care i-a oferit încredere a fost chiar Vergil Andronache, acum antrenorul vicecampioanei FCSB. 

După alți trei ani de la debutul său în Liga 3, Cătălin Cîrjan și-a oficiat transferul la Arsenal și s-a stabilit în Anglia alături de familia sa, după o serie de trialuri și o accidentare peste care a trecut cu bine. 

VEZI ȘI:

Răzvan Marin, dezvăluiri despre Gheorghe Hagi: „Și-ar fi dorit să joace la acest club” + De ce îl deranjează comparația cu Frenkie de Jong

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mway
mway  •  18 August 2019, 10:28
Postat de Alexandru Pascariu pe 18 August 2019, 10:07

documentaza-te putin , copilul asta chiar a debutat de foarte , foarte mic in ligile 4 si 3.

Auzisem mai demult de el, e super bun, talentat și antrenat și cu siguranță ca cei de la Arsenal nu l-ar fi luat dacă n-ar fi corespuns standardelor sale. Dar să bagi un copil de 10 ani în liga a treia sau pe unul de 12 ani în liga a patra, în meciuri cu mize, e crima. Un șut în plex cu mingea și nici nu vreau să mă gândesc. la asta mă refeream, nu că nu ar fi talentat

124055675569828
Alexandru Pascariu  •  18 August 2019, 10:07
Postat de mway pe 17 August 2019, 23:53

Felicitări. Băi ziariștilor, cum sa joci la 10 ani în liga a patra și la 12 in liga a treia? Poate aveți dreptate, dar un copil de clasa a treia-a patra, cum sa se bata cu d-aia de 20-30 ani, până și-o minge dacă îl lovește, îl poate baga in spital, Doamne Ferește.

documentaza-te putin , copilul asta chiar a debutat de foarte , foarte mic in ligile 4 si 3.

mway
mway  •  18 August 2019, 02:32
Postat de fairplayromania pe 18 August 2019, 01:09

Care ziarişti ?.....

:)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează