INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI » BULGARIA

EXCLUSIV Claudiu Keșeru mărturisire emoționantă după ce a marcat cel de-al 200-lea său gol din carieră: "Îmi doream să vadă și tata reușitele mele!"

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2018 13:27

Claudiu își trăiește la 31 de ani a doua tinerețe în Bulgaria! Are 24 de goluri în 27 de meciuri pentru Ludogoreț și e idol pentru fanii echipei de la Razgrad.

Miercurea trecută a reușit un hat-trick, apoi a înscris o bijuterie de gol din corner în derby-ul cu Levski Sofia, iar sâmbătă seară a punctat din nou în duelul cu Botev Plovdiv. Cu reușita din week-end, atacantul român a ajuns la cota 200 de goluri la profesioniști.

"Am bifat o bornă importantă în cariera mea! Am calculat toate reușitele începând din Liga 2, atunci când jucam la Oradea, partidele din toate campionatele unde am jucat, din Cupe, Supercupe și meciurile din cupele europene. Nu am pus la socoteală golurile pe care le-am marcat la echipa a doua prin Franța. Sunt fericit că am reușit să-mi rețin toate golurile pentru că sunt un tip care e foarte atent la statistica personală și îmi place să îmi țin contabilitatea, ca să zic așa. Vreau să ajung la o cifră cât mai mare! Cam asta rămâne după noi atunci când punem ghetele în cui", spune Claudiu în exclusivitate pentru Gazetă.

"Fac terapie cu golurile mele"

Cu mai multe oferte pe masă, "Bombardierul" a decis, în luna martie a acestui an, să rămână la Ludogoreț și-a semnat prelungirea contractului pe încă două sezoane, care-i aduce în conturi 1,5 milioane de euro doar din salariu. Chiar dacă a ajuns la o cifră impresionantă de reușite, Claudiu are și regrete. "Îmi doream să vadă și tata majoritatea golurilor pe care le-am reuşit. Oricum le vede, dar aş fi vrut să-i văd reacţia... Când ajung acasă, simt nevoia să-i văd mândria pe chip. E ceea ce-mi lipseşte uneori, când ajung la Oradea, deși era critic cu mine. Indiferent cât de bine jucam sau nu. Asta am luat-o de la el: cu mine sunt destul de critic în analiză", a mai spus atacantul.

24 keseru cu tatal

Întrebat de cele mai importante goluri reușite în carieră, Claudiu n-a stat mult pe gânduri. "Au fost mai multe momente pe care nu le pot uita în cariera mea, atunci când vorbesc de golurile pe care le-am reușit. Cred că golul din corner cu Levski Sofia este unul dintre cele mai frumoase. Nu pot să uit nici prima reușită din meciul cu Danemarca sau golul de 5-2 din derby-ul cu Dinamo de pe Arena Națională, când fanii steliști m-au luat pe sus și mi-au pupat mâna! Momente fabuloase în viața unui fotbalist! Evident că nu am cum să uit seara magică de pe Ghencea, atunci când am înscris de șase ori în poarta celor de la Pandurii. Fac terapie cu goluri! Îmi place să mă uit, înaintea unor meciuri importante, la anumite gesturi ale mele din alte partide, deoarece îmi dau o anumită siguranţă şi încerc mult mai uşor să le reproduc", a declarat fotbalistul de 31 de ani.

14 ani, 7 luni și 25 de zileau trecut de la primul gol reușit de Claudiu Keșeru în prima ligă din România: 30 august 2003 în partida Poli Timișoara - FC Oradea, 2-1

Top 5 marcatori all-time*

Nume    Goluri    Meciuri
1. Josef Bican (Austria/Cehoslovacia)    805    530
2. Romario (Brazilia)    772    994
3. Pele (Brazilia)    767    831
4. Ferenc Puskas (Ungaria)    746    754
5. Gerd Müller (Germania)    735    793
* sursa: RSSSF

670 de goluriare Cristiano Ronaldo în toate competițiile din 2001 până în prezent, locul 1 între jucătorii activi, urmat de Lionel Messi cu 635 reușite din 2003 până la zi

REMEMBER » "Mi-am spart capul când am fost la fotbal"

După reușita 200 din carieră, împotriva celor de la Botev Plovdiv, Claudiu s-a relaxat, ieri, alături de familie și de prieteni, la un grătar. A acceptat să vorbească despre primele amintiri legate de fotbal, special pentru cititorii Gazetei. "Prima mea amintire legată de fotbal? Îmi amintesc că la 4 ani m-a dus tata în curtea şcolii, unde am călcat pe minge şi mi-am spart capul. Atunci am zis că nu mai vreau să aud niciodată de fotbal! Apoi, după câteva zile, eram din nou acolo. Puștilor care vor să se apuce de fotbal le spun să nu se gândească la beneficiile pe care le poate aduce fotbalul. E important să trăiască momentul la maximum. Sunt mii de oameni care merg la lucru pentru că aşa trebuie, noi mergem să ne satisfacem o pasiune, unde mai și câştigăm regeşte", spune Cleo.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  23 Aprilie 2018, 18:21

mai lasati ma cu cu Keseru..asta nu da goluri numa cu echipe de mana a 7 a..cand trebuie nu marcheaza..in meciurile cele mai importnate ,fie la echipa de club sau nationala a fost super penibil..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează