INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dănuț Lupu, episod tulburător în penitenciar: „Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc, am stat o săptămână intubat în spital!”

Dănuț Lupu povestește momentele de coșmar din Grecia, când a încercat să se otrăvească în penitenciar. A stat două luni și jumătate în spatele gratiilor, a luat un pumn de pastile și a fost intubat timp de o săptămână.
Dănuț Lupu povestește momentele de coșmar din Grecia, când a încercat să se otrăvească în penitenciar. A stat două luni și jumătate în spatele gratiilor, a luat un pumn de pastile și a fost intubat timp de o săptămână.

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 11:12 / Actualizat joi, 17 decembrie 2020 11:26

Dănuț Lupu povestește momentele de coșmar din Grecia, când a încercat să se otrăvească în penitenciar. A stat două luni și jumătate în spatele gratiilor, a luat un pumn de pastile și a fost intubat timp de o săptămână.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Dane, hai să vorbim de tine. Cum a fost cariera ta?
- Am fost omul care a fost îndrumat greșit și omul cu care și-au făcut alții treaba. Fiindcă dacă pe mine Vasile Ianul mă lăsa să plec la Pisa, în 1990, cu nea Mircea, eu spun că alta era viața mea. El și-a luat 800.000 de dolari de la Vardinoianis când m-a dat la Panathinaikos.

- Cum așa?
- Eu m-am dus în Grecia târziu, prin septembrie, că n-am vrut să mă duc. M-am dus de zece ori la nea Vasile acasă și-am și plâns într-o zi. "Lasă-mă! Nu vreau să mă duc în Grecia!". Tata zicea că poate să-i taie și mâinile că nu semnează, că vrea în Italia. M-am dus în Grecia și am jucat primele trei luni de i-a luat capul pe greci. Dar mai bine rămâneam la Dinamo...

- Zi-mi cu banii ăia! Ce e cu 800.000 de dolari?
- Ianul a luat în geantă 800.000 de dolari. Banii lui! Clubul luase 1,2 milioane! Dar eu voiam să plec de acolo. Nea Mircea mi-a spus că dacă pot să plec, el mă ia la Pisa. Din momentul ăla n-am mai jucat. Nu mi-am mai dat interesul. I-am spus lui Vardinoianis că nu mai vreau să joc. El poate mă înțelegea, dar nea Vasile, care și-a luat bani pentru că m-a convins pe mine, nu! Dacă plecam, trebuia să-i dea înapoi.

"Avocatul m-a lăsat baltă! Voia să trăiască liniștit"

- Păi, și în perioada în care nu mai voiai să te antrenezi ce făceai?
- La un moment am avut și un conflict cu Vardinoianis la el în birou. Ne-am certat, m-am suit în mașină și-am venit în România. M-am dus la Dinamo la antrenamente și m-a dat afară de acolo nea Vasile. Am plecat acasă, la Galați. La vreo zece zile m-am trezit la ușă cu vreo patru generali, cu nea Vasile Ianul și generalul Suceavă. M-au prostit iarăși și m-am dus în Grecia. La două săptămâni m-au arestat!

- Ai făcut două luni și jumătate de arest?
- Am făcut două luni și jumătate de închisoare. Chiar dacă în Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat pe mine, coboram spre chioșc să-mi iau țigări. După 52 de zile m-au dus la penitenciar! Avocatul m-a lăsat și el baltă, a venit și mi-a dat banii înapoi, că vrea să trăiască liniștit, că are familie și copii și că nu vrea probleme. Vardinoianis, în anii ăia, făcea în Grecia ce voia el, precum Ceaușescu în România.

"M-au scos din arest după ce-am renunțat la 3 ani de contract"

- Povestea că ai vrut să te otrăvești e adevărată?
- Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. S-a speriat și Vardinoianis atunci, când a văzut că am luat-o cu capul. Mi-a trimis un avocat că mă scoate din arest dacă semnez o hârtie în alb. N-am vrut să semnez, a venit soția la mine... Până la urmă am semnat-o la ora 2 și la 2 jumate mi-au dat drumul din penitenciar!

- Păi, și hârtia ce era?
- Era că renunț la toate pretențiile financiare. Aveam încă 3 ani de contract. Totul a fost ca să nu-mi mai dea banii.

- Se spune că la tine acasă se depozitau lucruri furate...
- Eram șeful Mafiei românești din Grecia! În casă aveam un calculator al lui fi-miu, două haine de blană și două de piele. Atât! Unde să se depoziteze la mine lucruri furate? N-au găsit nimic! Cum venea lumea la mine să depoziteze când în complex totul era filmat? A trebuit să-mi găsească ceva.

- Nici cu drogurile n-a fost nimic?
- Nicio treabă!

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU DĂNUȚ LUPU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cristina Neagu și Simona Halep, criticate dur în direct: „Cristina e orbită de marketing, handbalul e auxiliar” + „Nu te-ai săturat de fițele Simonei?”

EXCLUSIV Viața de film a lui Ștefan Birtalan: „Părinții mei s-au cunoscut în timpul războiului, apoi au divorțat. Mi-am reîntâlnit mama după 24 de ani!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
belane
belane  •  18 Decembrie 2020, 08:18
Postat de Mirea Lucian pe 17 Decembrie 2020, 22:38

Un mare talent ,poate cel mai mare de la Dobrin ,Dumitrache ,Dudu Georgescu ,Balaci ,incoace ... Driblingurile sale fantastice si pasele de o acuratete extraordinara ,spun totul despre acest jucator supertalentat !Dupa 1990, nu am mai vazut vreun jucator, sa faca ceea ce facea el cu mingea ...

Ce-ai fumat ? Acest mare talent a jucat precum o roaba ruginita atunci cand a avut sansa sa-si demonstreze talentul la echipe precum Panathinaikos sau Brescia si nu pentru ca n-ar fi putut ci pentru ca n-avea pic de mentalitate si profesionalism, la capitolul "a fost mare talent" poti sa umplii zeci de randuri cu jucatori si mai talentati decat Lupu dar de a caror cariera nu s-a realizat mare lucru. Daca tot ii displacea Grecia atat de mult cum de dupa aventura Panathinaikos a mai jucat inca 3 ani fara sa rupa gura targului pe la echipe mediocre grecesti ? In Romania anilor '90 Lupu era zmeu, dribla si pasa ala Messi in fiecare blat, pardon meci disputat contra jaloanelor din apararea adversa. Singura perioada, in opinia mea, cand Lupu a fost un jucator f. bun si demn de lauda a fost perioada Dinamo 87-90, restul apa de ploaie stransa intr-un butoi din lemn putrezit (sa nu uitam ca-n anii '90 cooperativa iti oferea aranjamente 8 din 9 meciuri etapa de etapa).

1582209758733377
Mirea Lucian  •  17 Decembrie 2020, 22:38

Un mare talent ,poate cel mai mare de la Dobrin ,Dumitrache ,Dudu Georgescu ,Balaci ,incoace ... Driblingurile sale fantastice si pasele de o acuratete extraordinara ,spun totul despre acest jucator supertalentat !Dupa 1990, nu am mai vazut vreun jucator, sa faca ceea ce facea el cu mingea ...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  17 Decembrie 2020, 22:09

Nicio zi fara Danut Lupu. A avut asa o cariera stralucita ca trebuie sa citim zilnic despre el.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează