INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Detalii despre transferul lui Chivu la Roma. Cum au decurs negocierile: „Te duci în birou la Ronald Koeman, nu te pui în genunchi, nu te rogi”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2020 14:05 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 14:19

Ioan Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat în „Dosarul Transferurilor” pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Acesta a povestit cum a reușit să-l transfere pe Cristian Chivu de la Ajax Amsterdam la Roma și cum s-au purtat negocierile cu Fabio Capello și Ronald Koeman.

- Giovanni, ai făcut zeci de transferuri tari. În general vorbeai cu antrenorii înainte? 
- În multe cazuri. De exemplu, contractul lui Chivu la Roma. Mă cheamă Franco Baldini, directorul general, omul lui Pallotta, acum proprietarul de la Roma. „Giovanni, ne interesează Chivu!”. Era Sensi atunci președintele clubului. Am zis: „Franco, îmi pare rău. Ne cunoaștem, ne respectăm, ești un băiat extraordinar, dar dacă nu mă cheamă Capello nu mă bag în afacerea asta”. Eram la un restaurant, care acum nu mai există, la Aquarium, după care în 20 de minute mă sună Fabio și-mi spune: „Giovanni, sunt interesat și îmi place mult”.

- Și ce-a urmat?
- Am făcut întâlnirea la Amsterdam cu Franco, ne-am luptat cu cei de la Ajax și atunci am văzut pentru prima dată în viața mea ce înseamnă Bursă. Pentru că Chivu avea o clauză de 25 de milioane de euro. Erau câteva luni de când se transformaseră dolarii în euro. Și chiar atunci am semnat o clauză de 25 de milioane de euro. Franco a venit de la Roma: „Giovanni, ce poate Roma să dea sunt 18 milioane!”. Atunci am avut inspirația să-l iau pe Mitea, un puști de 18 ani, liber de contract. L-am luat după mine. Nici nu știa ce înseamnă „exit” sau alte chestii de prin aeroporturi. Ha, ha, ha! Antrenor era Ronald Koeman, un bun prieten de-al meu.

- Așa...
- A venit directorul general, președintele, toată lumea. „Clauză plătită și pleacă Chivu!”. A început antrenamentul, am rămas acolo și am început cu ale mele.„Stați puțin, că l-ați luat pe 3 milioane de dolari de la Craiova. Și-acum vreți atâția bani după doi ani și jumătate”. Așa că m-au dus oamenii la Bursă! Acolo am văzut că scria sus, cu litere roșii: „Chivu pleacă pe 25 de milioane de euro. Acțiunile aveau plus 4 la sută”, „Chivu pleacă pe 18 milioane de euro. Minus 7 la sută”. "Asta e problema noastră. Suntem cotați la Bursă...”, îmi spun cei de la Ajax. Am plecat de acolo, ne-au chemat la masă. S-a terminat antrenamentul și îl văd pe Ronald Koeman.

- Prietenul tău!
- M-am dus în biroul lui. „Giovanni! Am fost și eu jucător, și eu am plecat și am câștigat bani la Barcelona, în loc să stau la PSV. O să te ajut să plece jucătorul, dar cu o singură condiție. Să vină la mine și să-mi zică clar «Da, vreau să plec!». Dar «da»-ul să fie foarte apăsat”. Chivu fiind un băiat cu foarte mult bun-simț, n-avea tupeul ăsta. Mutu o făcea din prima... L-am luat pe Chivu deoparte, el venise cu Zlatan Ibrahimovici de mână. Și îi spun: „Cristi, vrei să plecăm la Roma?”. „Da!”. „Atunci te duci în birou la Ronald Koeman, nu te pui în genunchi, nu te rogi, îi spui pur și simplu «Mister, vreau să plec la Roma!». Foarte apăsat”.

- Și te-a ascultat Cristi?
- Așa s-a întâmplat și după patru, cinci ore mi-am luat la revedere de la Lobonț, care era și el la Ajax.

Dennis Man, despre secretul formei bune a FCSB-ului: „Ne-am maturizat, am devenit o familie”

CITEȘTE ȘI:

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali dă un jucător afară pentru a-i face loc noului transfer! Cifrele spun că face o greșeală

GALERIE FOTO Blonda superbă care a pozat pe un Ferrari și a provocat frenezie pe Instagram

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dubluv
dubluv  •  24 Decembrie 2020, 16:08

extraordinar.

balaur
balaur  •  24 Decembrie 2020, 15:21

Giovannisme... Adica minciuni!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează