INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIȚĂ DUMITRU ÎN SUA

EXCLUSIV // Ioan „Liță” Dumitru a primit Cartea Verde: „Vreau să deschid o academie de fotbal în SUA”

„Liță” Dumitru, alături de avocatul Audra Doyle +4   FOTO
„Liță” Dumitru, alături de avocatul Audra Doyle

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2019 18:54

Ioan „Liță” Dumitru (69 de ani) este de-acum rezident permanent în State și își dorește să deschidă acolo o academie de fotbal.

Fostul mare fotbalist român este stabilit în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Mariana, și fiica lui, Alexandra, de mai bine de doi ani, iar aceștia au reușit în sfârșit să obțină Cartea Verde.

Într-un dialog exclusiv cu GSP.ro, „Liță” Dumitru a povestit încântat cum a reușit să obțină Cartea Verde și care sunt planurile sale.

„Am fost programați la interviu chiar de Înălțarea Domnului, iar pe 12, de ziua Alexandrei, am primit Green Card-ul și ne-au recunoscut toate drepturile, mie pe plan sportiv, și ca jucător, și ca antrenor. Vreau să mulțumesc statului american și avocatei Audra Doyle (foto stânga) pentru tot ce au facut pentru familia mea.

Suntem fericiți, după doi ani de zile de așteptări și nerăbdare am reușit. Aici, în America, e greu fără acte. Acum pot să-mi deschid o academie de fotbal, să muncesc cum vreau”, a mărturisit „Liță” Dumitru.

În prezent, fostul antrenor al echipei secunde a Concordiei Chiajna (desființată ulterior) pregătește echipe de copii și juniori în Atlanta, orașul în care locuiește în statul Georgia.

Deschide academie alături de alt fost fotbalist

„Liță” Dumitru poate în sfârșit să își îndeplinească visul, acela de a-și deschide propria academie de fotbal. Acesta va colabora cu Gabriel Dumitru, fost fotbalist la FC Argeş, Dinamo şi Rapid, care a înființat Eagles Football Academy la Londra, în urmă cu cinci ani.

„Vreau să deschid o școală de fotbal. Am vorbit cu Gabi Dumitru și cu băiatul lui. Ei dețin Eagles Academy în Spania și Anglia și vreau să vină să mă ajute. Acum am dreptul să îi fac invitație să vină aici. Sper să dăm drumul acestei academii și să facem antrenamente tehnice”, a mărturisit „Liță” Dumitru.

Fiica lui „Liță”, felicitată de Trump

Alexandra, fiica lui Ioan Dumitru, în vârstă de doar 12 ani, s-a acomodat cel mai bine în Statele Unite. Ea este implicată în diverse proiecte artistice și școlare și a fost felicitată chiar de președintele Donald Trump.

„Ea este cea mai fericită. Are drepturi depline și putem să ne numim cetățeni americani. Soția are și ea câteva oferte pentru postul de contabil.

Alexandra a terminat în primii zece elevi ai școlii și în clasa a IV-a și în clasa a V-a, cu note de peste 100, că așa e la ei. A luat și două diplome de excelență în artă, de la domnul Trump. Are niște tablouri expuse la aeroportul din Atlanta, dar are și performanțe pe linie școlară”.

România e istorie

Fostul mijlocaș, pe care Pele îl amintește într-una dintre cărțile sale, în urma duelului de la Cupa Mondială din 1970, va uita de România.

Ioan Dumitru a asigurat un trai decent familiei sale în Atlanta și își dorește ca fiica și soția să fie în continuare fericite. A dezvăluit că pentru ele a făcut acest sacrificiu.

Vreau să îmi vând casa din România și după vom vedea. Eu personal sunt foarte fericit că am reușit acest obiectiv pe care ni l-am propus pentru fată. Eu fac 70 de ani mâine, poimâine. Pentru ele am venit aici”, a mai spus nea Liță, așa cum îl numeau foștii săi elevi de la Concordia.

Sfaturi pentru echipa națională

Fostul internațional ține pumnii echipelor naționale la campionatele europene și nu numai, și le transmite antrenorilor români să își pună cât mai mult încrederea în tinerii sportivi.

„Mai urmăresc fotbalul din România, dar suntem departe. Dumnezeu să ne ajute să ne calificăm la EURO.

În ceea ce privește naționala de tineret, avem un nucleu de jucători foarte talentați și ar trebui ca noi, românii, să ne axăm pe ei și să mergem la toate competițiile cu ei.

E ca într-o familie. Te căsătorești și îți dorești copii care să te urmeze. Dacă nu avem copii, nu avem nimic”, a spus „Liță” Dumitru.

VEZI ȘI:

Concluziile după pregătire » 9 subiecte atinse de Mirel Rădoi: „Vrem să scoatem oameni în stradă de marți”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
sasha8777
sasha8777  •  15 Iunie 2019, 06:59

Fiecare face ce vrea, cand vrea si cum vrea. Nu trebuie sa intereseze pe nimeni ce face x sau y . Voi romanii sunteti o natie rea, cum ii merge bine unuia ii dati la cap, cum se ridica altul cum il faultati si din cauza asta nu progresati ever, Sunteti o natie de ratati, adegamisou

10219017265253380
Bogdan Munteanu  •  14 Iunie 2019, 22:10

Mare jucator dar pacat ca nu stie ce vorbeste , nu ai nevoie de green card sa deschizi business in America si nici chemari nu se mai fac de vreo doi ani ...

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  14 Iunie 2019, 21:42

E foarte bine ca este optimist, e chiar important, mai ales daca a trecut prin momente grele cu sanatatea. Mult succes. Dupa parerea mea , a fost un fotbalist mai bun decat Hagi, avea ....doua picioare, iar la mondialul din Mexic , la varsta de 20 de ani, marele Pele a raspuns la o intrebare, ca cel mai bine l-a marcat(tinut) nr5 de la romani, adica Lita Dumitru. O alta parere personala, daca nu se ducea la Steaua si ramanea la Rapid, cu siguranta ar fi fost si mai mare!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close