INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Laurențiu Reghecampf, despre viitorul său: „Am avut discuții pentru o strategie pentru trei, patru ani”

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 20:50 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 21:40

Laurențiu Reghecampf a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO. Antrenorul a vorbit despre viața lui la Dubai și situația de la Al Wasl, echipă care a terminat sezonul pe locul 7 în Emiratele Arabe Unite.

- Reghe, cum merge treaba în Emirate?
- Campionatul a fost înghețat și se va decide dacă echipa de pe primul loc, Al Ahli, va primi titlul de campioană. Sezonul viitor începe pe 15 septembrie. Urmează să se anunțe în mod oficial.

- Pregătirea când o începi?
- 15 iulie, dar nu avem voie să părăsim Emiratele. Trebuie să facem cantonament acolo. Ne trebuie o perioadă mult mai lungă pentru că e foarte, foarte cald.

- Cam cât de cald?
- Sunt 42 de grade, dar se simte că și cum ar fi 50! Umiditatea e foarte, foarte mare. Seara putem să ne antrenăm, dar o să fie o perioadă foarte grea. Nu se pot face două antrenamente pe zi.

„Al Wasl vrea minimum un trofeu”

- Jucătorii tăi...
- Majoritatea sunt profesioniști, dar sunt și jucători care lucrează în poliție sau în armată. Am și eu la echipă jucători care sunt în armată. Ei sunt obligați să meargă în armată și pe perioada armatei trebuie să lucreze.

- Ai terminat pe 7 anul ăsta.
- Nu e ce am visat, dar am avut multe probleme, cu jucători accidentați. În special cei străini. Lucru care contează foarte mult în Emirate. Nu m-am putut baza niciodată pe 2 jucători din 4... Au fost accidentări foarte grave, de lungă durată. Au contracte pe 2-3 ani și nu mai e moda de acum 5-6 ani, când renunțai la ei, aveai bani și luai alții.

- Dacă nici voi nu aveți bani...
- Avem bani, dar oamenii au început să lucreze ca la cluburile mari. Au buget, au strategie și există și o mare rivalitate. Al Wasl vrea minimum un trofeu. În momentul când vrei să te bați la campionat trebuie să bagi mai mulți bani. Dacă ai buget, cumperi jucători, dar cei locali sunt deja foarte scumpi.

„Sunt foarte bine. Mai am un an de contract”

- O echipă mai micuță nu poate produce vreun șoc?
- Pot să apară și surprize, dar echipele care vor performanță investesc foarte mulți bani. Fanii și eu, nu suntem mulțumiți cu locul 7, dar am avut probleme medicale. Anul trecut au fost probleme financiare și președintele a decis să investim mai mult în jucătorii din clubul nostru. Sunt mulțumit că avem 2-3 jucători crescuți de noi, unul a ajuns chiar la echipa națională. Suntem pe un drum bun și la anul sper să fie mai bine.

- Situația ta care e acolo?
- Sunt foarte bine. Mai am un an de contract. Am avut discuții cu președintele și cu Consiliul de Administrație să facem o strategie pentru trei, patru ani de zile. Se dorește continuitate, siguranță, se investește mult începând de la copii și juniori. S-a făcut o bază foarte frumoasă, se face un hotel. Acum, lângă stadion clubul are și un cartier pe care-l manageriază.

Nu am vorbit cu Oli despre echipa națională niciodată, dar ceea ce știu din Emirate este că Oli este antrenorul pe care și-l doresc cei de acolo. Are o experiență foarte, foarte mare în Emirate, lumea vorbește frumos de el pentru că a avut succes acolo, dar și pe unde a mai umblat.
- Laurențiu Reghecampf

Prietenii lui Ovidiu - Invitat: Laurențiu Reghecampf

CITEȘTE ȘI:

FCSB. Gigi Becali a ieșit de la negocierile pentru Dennis Man: „Englezii au zis că nu face 15 milioane” » Cât oferă Norwich acum pentru vedeta FCSB

Selecționerul Mirel Rădoi dezvăluie cine va purta tricoul cu numărul 10 la echipa națională: „El e decarul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează