INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  1 MAI

EXCLUSIV Marius Șumudică face o dezvăluire de senzație » Cum „fenta” paradele comuniste de 1 Mai: „Mă ușcheam de la așa ceva, făceam ce făceam și evitam defilarea”

Paradele de 1 mai erau la modă în perioada comunistă
Paradele de 1 mai erau la modă în perioada comunistă

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2019 17:15

Marius Șumudică, antrenorul lui Al Shabab, a vorbit despre ziua de 1 Mai, care înainte de Revoluție era prilej de defilare și ode închinate „celui mai iubit fiu al poporului”, cum era denumit Nicolae Ceaușescu.

Oamenii erau scoși cu forța din fabrici și din uzine, de la serviciu, de la școală. România socialistă era paralizată de aceste evenimente închinate conducătorului iubit în Epoca de Aur.

Marius Șumudică, 48 de ani, a rememorat pentru GSP.RO momentele adolescenței sale: „N-am avut de-a face cu această zi din simplul motiv că mă «ușcheam» de la asemenea evenimente. Băgam mereu în față placa: «Mă strâng tenișii chinezești pe care mi-i dați pentru paradă!».

Mă plângeam mereu că nu-mi vin, că am glezna luxată sau că sunt bolnav. Făceam eu ce făceam și evitam defilarea. Eram la Sportul Studențesc, la nea Cornel Jurcă, reușeam să driblez evenimentul. Acum, nu vreau să credeți că eram vreun dizident, dar pur și simplu nu suportam să stau cu orele în soare, să mă bată-n cap, pentru defilare”, a explicat tehnicianul lui Al Shabab. 

Vezi și:

Marius Șumudică, ultimatum pentru Alex Ioniță: „Altfel, stai în tribună şi spargi seminţe”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andrei.f
andrei.f  •  01 Mai 2019, 18:34

Eduard, e bine să știi și tu, pe vremea lui Ceaușescu au fost foarte puține defilări de 1 Mai, din motive de economie, în ultimii ani precis nu a fost niciuna. După *** asta de la cămile te iei tu, ăsta-i prost din naștere?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mal.
mal.  •  01 Mai 2019, 18:06

El, săracul, recunoaște: nu avea nimic cu regimul, nu-l deranja dictatura, ci căldura! Minte puțină, drum lung!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează