INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

EXCLUSIV Răzvan Lucescu, extrem de afectat după excluderea din Ligă: „O trebui altcineva să câștige ușor trofeul”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 13:33 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 13:43

Răzvan Lucescu, 51 de ani, a povestit clipele de furie trăite după ce Al Hilal a fost exclusă din Liga pe care a câștigat-o în noiembrie 2019.

Extrem de afectat, Răzvan Lucescu a găsit puterea să ofere o primă reacție după hotărârea istorică a federației asiatice, eliminarea din competiție a campioanei en titre, vorbind pentru Gazeta Sporturilor la câteva minute după luarea deciziei. Ulterior, tehnicianul de 51 de ani a făcut completări, ieri.

- Domnule Lucescu, cum vă simțiți acum, după o noapte zbuciumată, sunteți dărâmat sau îndârjit?

- E un amestec de sentimente. Am trecut prin povestea asta în Grecia, atunci când ni s-a luat primul titlu, la PAOK Salonic, în 2018. Acum? Simt o mare frustrare, dar faptul că suntem campionii en titre ai Asiei, că în urmă cu două săptămâni am câștigat campionatul, că am terminat pe primul loc grupa de Champions League, îmi dă o stare de liniște. Nu e turbare, e doar frustrare! Am fi putut să ne apărăm titlul pe teren, dar suntem eliminați în niște condiții inimaginabile. Trei meciuri se puteau programa ușor în trei luni, în condițiile în care în est nu a demarat faza grupelor.

- Cum v-ați simțit în primele momente când ați aflat verdictul?

- Este una dintre cele mai mari injustiții din fotbalul mondial! Competiția se încheie în luna decembrie, nu există nicio limită de termen, în așa fel încât federația asiatică să fie nevoită să ia o decizie imediat. Nu există absolut nicio presiune a timpului. Am fost forțați să stăm închiși 50 de oameni cu virusul între noi! Dacă era o competiție ce se desfășura acum pe sistemul tur-retur, puteam împiedica situația de a fi puși în situația de a evolua cu goal-keeper pe post de jucător de câmp. Noi am respectat competiția peste orice limită posibilă, ne-am dat viața pe teren, am respectat fotbalul. Chiar și miercuri am fost prezenți la intrarea pe teren, pe tunel, am avut 8 jucători de câmp.

EXCLUSIV Răzvan Lucescu, extrem de afectat după excluderea din Ligă: „O trebui altcineva să câștige ușor trofeul”

"O trebui altcineva să câștige ușor trofeul"

- De aici, de la distanță, e ciudat cum s-a luat o decizie atât de în pripă, mai ales că în Orientul Îndepărtat nu au început partidele din grupe.

- Exact. Competiția se dispută pe secțiunile Est și Vest. Din vest, facem parte noi, Arabia Saudită, Iran, Irak și alte țări, din est, Japonia, China, Coreea, cele din Orientul Îndepărtat. Estul nici n-a început competiția pe grupe, acestea vor fi programate peste o lună, două. Incredibil ce decizie s-a putut lua! În condițiile în care ceilalți nici n-au început grupele, de ce ne-au eliminat pe noi?!

- Credeți că Al Hilal a fost o echipă vânată, s-a dorit eliminarea campioanei en titre a Asiei?

- Îți răspund imediat, mai întâi vreau să mai spun că din toate punctele de vedere, erau obligați să reprogrameze meciurile noastre. Oameni buni, am câștigat grupa cu un meci înainte de a se încheia. Aveam timp destul vreme de trei luni să jucăm optimi, sferturi, semifinale, ce mai era. Și acum, ca să-ți răspund, tot ceea ce s-a întâmplat mă face să cred că există interese mari în spate, ca altcineva să câștige ușor această competiție.

Ar vrea o ploaie și pisicuțele lui după stres

- Cum ați trăit ultimele săptămâni, când s-au adunat tot mai multe cazuri de coronavirus la echipă, la club?

- Teribil. Îți pui întrebări când te trezești: "Ce se mai întâmplă azi, cine va mai avea virusul, cum vom mai pregăti meciul". Mă gândeam la fiecare test: "Ce va fi diseară, pe cine mai pierd?". În fine. Știi ceva? Toate lucrurile astea ne-au strâns mai mult, suntem mai uniți, când vom relua pregătirile vom fi mai puternici.

- Îi puteți acuza pe jucători de nesăbuință?

- Hai să fim serioși! Cu o zi înaintea ultimei etape de campionat, cu trei zile înaintea plecării spre Qatar, ne-am testat și eram negativi cu toții. Asta e situația. Poți să intri în contact cu cineva care are, poate fi cineva din familie, poate fi asimptomatic, te duci în grup, stai undeva închis, automat se transmite.

- Ce le-ați zis elevilor dumneavoastră după aflarea veștilor?

- N-am avut posibilitatea să stau cu ei, unii sunt izolați, "pozitivii", în alt hotel... Eu am stat doar cu cei de la stadion. Toată lumea e dezamăgită, primul impact a fost ca o izbitură de ciocan.

- Va urma o scurtă vacanță, ce faceți, reveniți în țară?

- Încă nu știu. M-aș întoarce. Mi-e dor de o ploaie, mi-e dor de casă, mi-e dor de pisicuțele mele, mi-e dor să conduc, fiindcă în Arabia Saudită n-o fac. Sper ca tot răul să fie spre bine.

7octombrie e data la care Al Hilal se va reuni pentru a pregăti proximul sezon. Pe 15 reîncepe noua ediție de campionat în Arabia Saudită

"Ne trebuie o scurtă pauză. Cei care au fost sau sunt pozitivi au nevoie mai mult ca oricine să iasă din criza virusului, să se reîncarce fizic și mental. Apoi noi ceilalți. Vom face antrenamente bune, zi de zi, la baza noastră de pregătire"
Răzvan Lucescu, antrenor Al Hilal

UPDATE Al Hilal, campioana Asiei, EXCLUSĂ din Ligă, după ce Răzvan Lucescu a vrut să joace cu Al-Ahli în 9 oameni!

Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, vrea să dea în judecată AFC » „Au încălcat legile FIFA și nu ne-au ascultat plângerile”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
doublem
doublem  •  25 Septembrie 2020, 17:13

Prea îl lăudați pe Răzvan Lucescu pentru câștigarea Ligii Campionilor Asiei . De când petrodolarii au modificat competiția și echipele din Orientul Mijlociu joacă doar între ele până când una ajunge în finală competiția este nedreaptă . Dacă ar juca împreună cu echipele din China , Australia , Japonia sau Coreea de Sud multe echipe arabe nu ar trece de faza grupelor .

raducallin
raducallin  •  24 Septembrie 2020, 18:47

Daca nu se prezentau , aveau meci pierdut cu 3-0 , dar mergeau mai departe.

steaua.libera
steaua.libera  •  24 Septembrie 2020, 14:38

“altcineva să câștige ușor această competiție.“ tipic Lucescu..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close