INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INVETRIU

EXCLUSIV Un fost jucător al lui Dinamo a ajuns antrenor în China și acuză: "În România n-aș fi putut s-o fac fără pile și fără bani!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 ianuarie 2016 12:13

Ajuns la 40 de ani, Florin Pîrvu, fost jucător la Dinamo și la Petrolul, se află în China, acolo unde antrenează la Academia de juniori a celor de la Henan Jianye.

Fostul mijlocaș a acordat un interviu în exclusivitate pentru ediția de azi a Gazetei Sporturilor și a vorbit despre motivul pentru care a ales China și acuză sistemul din România.

"În China, voi avea un salariu bun, cam cît are un antrenor de Liga 1, dar, sincer, nu m-am dus pentru bani, ci ca să intru într-un sistem. Vreau să-mi fac un nume în China, în străinătate, în România n-aș fi putut s-o fac fără pile și fără bani!

Nu puteam rata șansa de a merge în China, cred că este o cumpănă a carierei mele. Am posibilitatea să lucrez la Academie și apoi să urc la prima echipă. Aici pot să mă dedic fotbalului, nu să stau să mă documentez despre insolvență sau despre cum să-mi recapăt banii, în instanță, fiindcă un patron nu și-a respectat angajamentul. Nu este corect ca după ce muncești să fii tratat inuman, în cel mai bun caz să ți se arunce 10-20 la sută din salariu", a declarat Pîrvu pentru Gazeta Sporturilor.

Citeteșe interviul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau în varianta digitală și află episoade marcante a trăit Pîrvu în Liga a 3-a din România și cum le-a adus jucătorilor o oală de ciorbă, din cauza șefilor.

Alte subiecte exclusiv print de azi:

 » Portretul lui Viorel Cojocaru, profesorul care a girat 13 dintre cărțile scrise în pușcărie de oamenii din fotbal

» Reghe modifică sistemul pentru a-i face loc lui Bawab: unde vrea să-l joace

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
commy_d
commy_d  •  18 Ianuarie 2016, 00:09

Cama asa se intampla in orice domeniu de activipate de la noi,d=le Parvu.Trebuie sa fii prea bun ca sa te remarci ;)

craz1est
craz1est  •  17 Ianuarie 2016, 20:11
Postat de randoom_._ pe 17 Ianuarie 2016, 15:03

pai a fost jucator. pe mine inca din contra,m-ar bucura daca s-ar face blaturi cu angajarea antrenorilor la dinamop aka rusinea romaniei. dar se fac blaturi cu echipele adverse pentru a ajunge dinamop aka rusinea romaniei in playoff. pai la un calcul simplu,daca ai taia punctele obtinute de dinamop aka rusinea romaniei in ultimele 10 minute,dinamop s-ar bate la retrogradare.

Eu zic ca te faci mai rau de ras cand castigi o cupa a romaniei prin decret prezidential dupa ce in teren scorul a fost egal sau cand alergi cu caramizile de bani dupa jucatorii adversi , in loc sa-i stimulezi pe proprii tai jucatori sau cand umblii cu valiza de bani dupa o echipa adversa sau cand in teren cade o bricheta , se intrerupe meciul si se intoarce rezultatul din teren in favoarea ta sau cand la ultimul meci de campionat faci contracte in alb la 4 jucatori de la echipa adversa ca ei sa stea "capra" sa poti castiga campionatul lejer . Dinamo ce a facut, a pierdut niste meciuri cu cateva echipe mai slab cotate ? Intr-o competitie corecta la fel a facut si steaua, doar ca maniera in care a pierdut a fost mai jenanta; sa ajungi sa incasezi 6 goluri de la o echipa din Israel e prea mult totusi, chiar si pentru Steaua. Te intelegem, esti patimas si iubesti echipa ros-albastra, dar la fel suntem si noi cu Dinamo si de aceea vom avea mereu viziuni diferite despre echipa adversa.

romelo777
romelo777  •  17 Ianuarie 2016, 17:37
Postat de randoom_._ pe 17 Ianuarie 2016, 15:03

pai a fost jucator. pe mine inca din contra,m-ar bucura daca s-ar face blaturi cu angajarea antrenorilor la dinamop aka rusinea romaniei. dar se fac blaturi cu echipele adverse pentru a ajunge dinamop aka rusinea romaniei in playoff. pai la un calcul simplu,daca ai taia punctele obtinute de dinamop aka rusinea romaniei in ultimele 10 minute,dinamop s-ar bate la retrogradare.

cele mai pe fata blaturi au fost ale stelei si ale viitorului,ipocritilor!mai ferisei ca stelistii nu sunt si nici nu or sa fie!singura echipa prinsa cu valiza de bani umbland dupa adevrsari,si chiar la tv cu teancul!asa ca au dat banuti si asa au luat campionbate dar sunteti prea ipocriti si farisei ca sa vedeti adevarul!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează