INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

EXCLUSIV Un român de 19 ani e preferatul lui Santiago Solari: "A întrebat de mine și acum două săptămâni" » Patimile unei povești dureroase

Nicușor Craiu, fotografiat de GSP acum 2 ani, înaintea meciului Villarreal - FCSB +5   FOTO
Nicușor Craiu, fotografiat de GSP acum 2 ani, înaintea meciului Villarreal - FCSB

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 17:27

Caracterizarea noului antrenor de la Real Madrid, Santiago Solari, făcută de elevul său preferat, românul Nicușor Craiu, 19 ani, acum la Villarreal C.

Santiago Solari a impresionat la debutul său la Real Madrid. Și nu pentru că a trecut, fără probleme, de o echipă no-name, Melilla, în Cupa Regelui Spaniei. Atitudinea și declarațiile argentinianului l-au readus în prim-plan pe unul dintre "galacticii" anilor 2000-2005, iar fanii "blanco" se gândesc deja la posibilitatea unei noi soluții de tip Zidane, sosit și el de la echipa secundă.

Cum traseul celor doi a fost aproximativ identic până la promovare, Santiago a pregătit și el, de-a lungul anilor, tinerii madrilenilor. Printre care și doi români.
Roberto Binu Bairam Mihalache, 17 ani. Nicușor Craiu, 19 ani. Ambii crescuți la Real de Solari. Ambii, acum, la Villarreal. Ultimul extrem de apropiat de Santiago. "Eram preferatul lui, cu noi a început antrenoratul. Nici nu avea cum altfel!".


Nicușor Craiu, alături de antrenorul său de la Real, Solari (dreapta), și colegi

- Nicușor, cum mai ești? Știu că ai avut o accidentare urâtă și revii încet-încet.
- Mulțumesc, bine! Chiar mă antrenez de câteva săptămâni și sper să intru într-un meci, în weekend, la Villarreal C. E echipa a treia de la noi, făcută pentru tineri și cei care își revin după accidentări.

- Cum e la Villarreal?
- Un club important în Spania, unde continuu treaba pe care am început-o la Rayo și Real Madrid.

- Apropo de Real, noul antrenor al echipei mari e chiar fostul tău tehnician.
- Santiago Solari, da. M-a bucurat mult vestea. Hai să îți spun ceva. Acum două săptămâni, chiar înainte să apară informațiile că Lopetegui este aproape de plecare, un prieten foarte bun s-a întâlnit cu Santiago la un restaurant. Chiar întrebase de mine, pentru că țineam legătura foarte mult înainte și, la un moment dat, am pierdut legătura după operație.

- Erați apropiați?
- Foarte. Și știi de ce? Pentru că jucam exact pe postul lui, jucam număr 10. Mă îndrăgea, se atașase de mine, mai ales că eram prima generație pregătită de el. 


*Craiu, în trcoul Realului, la un trofeu cucerit la juniori

"Oriunde plec, te iau după mine!"

- Cum l-ați primit?
- Excelent, dar și el a venit cu o altă atitudine. Până la el avusesem un tehnician calm, foarte calculat, dar care vorbea rar cu noi și nu ne insufla nimic. Apoi a venit Solari. Se vedea pe el că e argentinian, că are sânge sudamerican. A sosit cu suflet și ne-a ajutat mult, pentru că eram fix în perioada foarte importantă la nivel individual, 15-16-17 ani.

- Calități? Pe lângă suflet, s-a remarcat și altfel, mă gândesc.
- Sigur, sigur. În special tactic. A impus din start 4-2-3-1, m-a pus în spatele vârfului, îi plăcea să ordoneze exemplar echipa. Â

- Ce-ți spunea?
- Avea o vorbă, "Să joci mereu cu capul, nu cu picioarele!", și îmi spunea să nu alerg niciodată fără motiv.

- Care a fost ultima voastră discuție?
- Nu mai țin minte exact, însă la una dintre ultimele mi-a spus că oriunde ar pleca el, ar vrea să mă ia și pe mine după el. Exact așa. "Oriunde plec, aș vrea să te iau cu mine". M-aș bucura să mai vorbim.

Și Bairam e la Villarreal

Celălalt puști antrenat de Santiago Solari la Real Madrid, Roberto Binu Bairam Mihalache, are 17 ani și a ajuns tot la Villarreal, însă la o grupă de juniori mai mică, fiind născut în 2001.

Acesta a debutat pentru România pe când era generație U15, însă apoi a intrat într-un con de umbră. 

"Aveau o relație aparte"

Chiar tatăl lui Nicușor, Ștefan Craiu, spune că fiul său avea o relație aparte cu antrenorul. "Solari e excepțional, are multă cultură. Este foarte atașat de jucători lui, cu Nicu a avut o relație aparte. A venit repede la noi când am plecat de la Madrid, el nu îi mai era antrenor, și a spus să nu plecăm, că-l va lua el pe Nicu", povestește bărbatul.

Patimile lui Nicușor

Chinul groaznic al lui Craiu, cu o dublă accidentare la ligamentele genunchiului și ratarea celor mai importante reușite ale generației sale.

"Suntem în Grupa 6 din Tercera și jucăm contra celor de la Paterna. Sper să-mi revin cât mai repede, să intru în programul lui Villarreal B, unde mai e un român, Andrei Rațiu, și, de ce nu?, la echipa mare", povestește Craiu.

Nicușor se mișca excelent. Fusese cel mai bun om al generației U17 în preliminariile ratate în ultimul minut cu Slovacia, în 2015. Și i se prevedea un viitor luminos. A venit, apoi, o accidentare cruntă. La ligamentele încrucișate ale ambilor genunchi.

"Să refac perechea cu Dragomir"

"Mai întâi a venit o ruptură, am stat 6-7 luni. Când, în sfârșit, părea că îmi revin, am suferit-o și pe a doua. Mi-a fost extrem de greu", oftează Nicușor. Care spune că, de două luni, se antrenează și poate reveni, în curând, la normal.

Se bucură pentru colegii săi, calificați la Euro U21. "Mulți din grupa mea sunt acolo. M-am bucurat să îi văd pe Mățan, pe Moruțan, pe Boboc", povestește Nicușor. Care pare hotărât să refacă un parteneriat de efect. "Când voi reveni în forță, vreau să refac perechea cu Vlad Dragomir. Ne înțelegeam de minune. El e cel mai apropiat jucător de mine din generația mea, discutăm mereu", conchide Craiu

Vezi și:  VIDEO Spectacol cu nimeni la debutul lui Solari: Real Madrid și-a învins clar modesta adversară din Cupa Regelui Spaniei » Puștiul-minune Vinicius și-a arătat clasa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
titiduru22
titiduru22  •  03 Noiembrie 2018, 03:12

Bairam ala o sa ajunga mare fotbalist !

apollon
apollon  •  02 Noiembrie 2018, 19:51
Postat de mrtweaks pe 02 Noiembrie 2018, 19:17

Roberto Binu Bairam Mihalache e greseala sau asta este numele baiatului? ...

Eu nu m-am gândit la asta, mi-am zis ca o tine doar într-o veselie. Poate este vorba despre doi jucatori. Roberto Binu, Bairam Mihalache. Daca nu, cu el în echipa sunt 12.

mioriticul
mioriticul  •  02 Noiembrie 2018, 19:25
Postat de mosvasile pe 02 Noiembrie 2018, 18:53

Iata o multime de tineri fotbalisti de origine romana, care se afirma in Spania si Italia!Nationala are viitor!Din acest motiv a fost foarte inspirata numirea lui Cosmin Contra ca selectioner!Pentru ca locuieste chiar la Madrid!Poate il ajuta si pe Radoi!

Eheeei, s-o crezi tu! Din juniorii Romane de peste hotare puteam face 3 echipe nationale. Cu conditia sa semneze cu ***. Asadar ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează