INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Marius Șumudică despre implicarea lui Erdogan în fotbalul din Turcia: „E incredibil! Am văzut ce-a făcut și m-am crucit”

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 11:35

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, transmisă pe GSP.RO în fiecare miercuri de la ora 20:00, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor. Acesta a vorbit despre cum arată fotbalul din Turcia și cât de mult a contat implicarea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

- Șumi, dacă faci o comparație între ce-i acolo și ce aveai în România?
- Suntem mult în urma turcilor. De exemplu, o echipă nou-promovată are cel mai mic salariu de 300-400.000 de euro pe an și cel mai mare de 1,2-1,3 milioane de euro! Astea sunt salariile. Ei plătesc doar pe zece luni, dar cel mai slab are salariu cât cel mai bine plătit din România.

- În afară de bani, ce mai au?
- Infrastructură! Iar ajutorul guvernului face diferența. Fără Erdogan... Unii mi-au atras atenția, dar nu mă interesează ce face el politic. El e incredibil la sport. Ce stadioane a construit în liga 3. Am văzut un stadion și m-am crucit! Dacă vedeți ce stadioane, toate peste Arena Națională. Au reșouri pe sus, pe perioada iernii, să țină cald spectatorilor. Ăsta-i doar un amănunt. Ei știu să atragă lumea.

1 milion de europe sezoneste salariul pe care Șumudică și membrii staff-ului său îl vor încasa în Turcia

- Am citit că au șters datoriile.
- Sunt pe zero acum! Pot să-și ia credite pentru salarii, pentru cantonamente, deplasări. Nea Ovidiu, pentru un punct câștigat ei dau în jur de 180-190 de mii de euro. Victoria este 480.000 de euro. Ai câștigat meciul, marți ai banii în contul clubului. Așa sunt drepturile de televiziune la ei. Faci egal, bați, ți-au dat banii. Ei nu plătesc, în schimb, punctul câștigat acasă, doar cu primele patru o fac. 

"La primul meci am rămas surprins. Am crezut că vine publicul, am și făcut reclamă prin licee și universități. Era primul meci în liga 1 și am avut 3.000 de spectatori. Mă așteptam la mai mult. După am avut 11.000, la meciul cu Beșiktaș au fost 15.000! Așa am făcut și la Kayseri, de la 4.000 i-am dus la 25.000!"
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

2 trofeea câștigat Marius Șumudică în cariera de antrenor, ambele cu Astra Giurgiu: campionatul (sezonul 2015-2016) și Supercupa României (2016)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
826978110754508
Sirbu Cristea  •  26 Ianuarie 2020, 08:47

toata viata ai fost un apucat;nu te intereseaza decat banii,debitezi numai tampenii;ar fi culmea sa inti si in politica dupa ce il sfatuiesti voalat pe presedintele nostru sa se implice si in fotbal; asta o va face oricum dar numai dupa ce va afla ca fotbalistii sunt membri PSD

bratescu_savi1
bratescu_savi1  •  26 Ianuarie 2020, 07:40

ERDOGAN BAIAZID ILDERIM ZIS FULGERUL :pa i bai sumudica palarie mica toti a ti tacu mucles in fata lu mitica excrocu excrocilor; mitica dumitru dragomir corleone v a FURAT TOTI baniii din DREPTURI DE TV TELEVIZIUNE si si a CONSTRUIT c el MAI MARE ZGARIE NORI din capitala BUCURESTI in CENTRUL BUCURESTI un BLOC cu peste 10 000 000 000 TEEN MILIARD $ DOLLARI USA AMERICANI +EURO EUROPENI peste ZECE MILLIARDE DE $DOLLARI AMERICANI USA si voi a ti tacut din gura a ti inghitit in sec;nu a ti suflat o vorba DECE ? si ACUM mananci *** turcesc cu alune turcesti la ISTAMBUL GAZIMPASA GAZIANTEP. HOTEL de peste 100 O SUTA DE METRII inaltime birouri de afaceri din banii vostri FURA TI de peste 30 TRIZECI DE ANI DELA TOTI COPIIII JUNIORIII SENIORII UNDER 21 DIN TOATA LIGA 1 SI DIVIZIA A.zii vomita de mitica corleone dumitru dragomir c a v a trimitea s a juca ti la LOTO PRONOSPORT la PARIUTI s a lu ati si voi ceva bani maruntis de seminte ca v au murit de FOAME jucatorii pe teren saracu vrabioru HALDAN si negrii bolavi de inima si stomac mrti de foame africanii din CONGO NIGERIA . vomita sumudica tot *** turcesc cu alune;HAI s a v a fac o combinatie in PAUZA de CAMPIONAT VARA si IARNA 14 CLUBURI DELA NOI SUPER LIGA 1 JUCAM cu primele 14 TURCIA SUPER LIG s a vidiem cine i ma i FORTOS mai tariii hai propune i lu ERDOGAN SULTANU tau care ti a ANULAT 2 doua goluri cu VAR perfect VALABILE la ANKARAA BAIAZID ILDERIM ZIS FULGERU. tipa la ERDOGAN ca te a furat cu VAR ca n codru daca a i cura

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bratescu_savi1
bratescu_savi1  •  26 Ianuarie 2020, 07:16

erdogan baiazid ilderim zis fulgerul din istambul; PAI BAI SUMUDICA basca mica pa i ba la voi in ferentari sub podu grand in giulesti pa maracana cand era stadionul plin cu spectatori cu tudorica cu trompeta de canta silencio stingerea cu 30 000 TREIZECI DE MII DE SUPORTERI cu tribune arhipline venea mitica corleone dumitru dragomir si cu pretenu georgica bicali deghizati in pirande cu fuste lungi *** cu basmale rujati deghizati in muiri fumei bronzate si s e lu au la cafteala provocau scandal se urinau toti ciocolatii din spatele bancii de rezerve la FCSB lu jiji becali si arunca u cu olitele si lighenele de noapte in cap lu mimi mihai stoica mache reghe si jijel bicali si tot stafu banca de rezerve; si prvocau scandal;intre suporteri batai crancene ca s a vina pe urma; mitica dumitru dragomir sefu dela liga si trimitea POMPIERIII cu furtune cu apa si uda toti suporterii FEMEI cu COPIII in brate BATRANII cu SOTIILE DE BRAT ;. SI a u d at TOTI SUPORTERIII AFARA din STADIOANE DIN TOATA TARA .ca s a joace mitica corleone dumitru dragomir cu jijel bicalii zis belciug TABLII BABAROASE ZARURI SAPTIC POPA PROSTU in tribune si la OFICIALA ca s a nu i mai deranjeze nimeni; si uite asa toata presa din ROMANIA in frunte cu gsp si prosport a u VAZUT TOT dar au tacut MUCLES au inghitit in sec azi uda ti de POMPIERI in giulesti MARACANA maine la groapa DINAMO scandal cu fcsb jijel bicali poimaine in ghencea fcsb acum vre o zece ani in urma fcsb cu cfr cluj scandal inTOATA TARA

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează