INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

EXCLUSIV // VIDEO Secretul transformării remarcabile a lui Ianis Hagi: „E vorba de dopaj psihologic”

Articol de - Publicat duminica, 23 februarie 2020 09:00

Ianis Hagi (21 de ani) e omul momentului la Glasgow după „dubla” impresionantă reușită în meciul Rangers - Braga 3-2, din șaisprezecimile de finală ale Europa League. 

Numeroși oameni de fotbal i-au analizat prestația lui Ianis Hagi, iar din ce în ce mai mulți consideră că Steven Gerrard, antrenorul „protestanților”, e cel care are un rol semnificativ în transformarea pe care Ianis o arată în Scoția. 

La aceeași concluzie a ajuns și Grigore Sichitiu (71 de ani), fostul conducător al celor de la Rapid, care a vorbit la GSP Live despre supermeciul făcut de Ianis în Europa League. 

„Lui Ianis Hagi nu i s-a dat încredere la Genk, dar a ajuns la Rangers și lucrează cu Steven Gerrard, un antrenor mare. De când s-a transferat, totdeauna l-a apreciat, a spus că e un mare talent și iată că acum Ianis i-a câștigat meciul. Evoluția lui vine ca o încununare a acestui dopaj psihologic pe care i l-a făcut Gerrard

De când l-a luat, a vorbit mereu despre asemănarea cu Gică Hagi, a spus că e un supertalent, că e un jucător extraordinar. I-a creat deja un statut de mare talent, iar copilul a «explodat». La Genk, el n-a avut același climat pentru că n-am auzit niciodată antrenorul vorbind despre el așa cum vorbește Gerrard.

Din păcate, sunt oameni care nu știu să dopeze personalitățile tinere. Fotbalul înseamnă în primul rând încredere și susținere, înseamnă o stare psihică extraordinară. (...) Dacă cei din conducere și antrenorul nu-i susțin și nu-i scot în față pe cei tineri, e foarte greu ca ei să reușească”, a declarat Sichitiu, la GSP Live.

3 goluriși un assist are Ianis Hagi în 5 meciuri ca titular la Glasgow Rangers

Ianis Hagi vs. Braga

  • 85% pase corecte
  • 63 de atingeri
  • 27 de pase reușite
  • 16 dueluri
  • 2 intercepții
  • 2 tacklinguri
  • 2 șanse create
  • 2 șuturi
  • 2 goluri

Vezi și: 

Ianis Hagi nu i-a impresionat pe toți » Un fost fotbalist al lui Rangers atenționează: „Poate face și treaba murdară? Asta e marea întrebare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
vlad57
vlad57  •  23 Februarie 2020, 13:20

Gerrard stie din propria experienta. Pregatirea psihologica este esentiala. La noi in Ro de decenii nimeni nu mai face asa ceva. Si se vede. Lipsa de dorinta de joc, de ambitie, de darurire, de incredere in sine. Cel mai bun exemplu nationala, apoi problemele majoritatii jucatorilor nostrii care reusesc sa plece afara. Nu stiu sa lupte, nu stiu sa se impuna, sunt labili psihic. Sau, si mai clar, exemplul Stelei care. desi are jucatori buni, joaca ca o echipa candidata la retrogadare. Ori vina principala e a patronului care cand ii lauda, cand ii besteleste prosteste. Iar antrenorul un mutulica prostut habar nu are de pregatire psihologica ca sa nu mai vorbim de antrenorat. Singura lui vaga idee de pregatire psihologica este probabil rugaciunea. Asa ca hai sa nu ne miram si sa recunoastem ca in sfarsit Ianis a avut noroc sa dea peste un tip inteligent nu ca berbecii de la Genk. Si sa speram ca poate inteleg si "inteligentii" de antrenori si patroni de la noi ca trebuie sa-si pregateasca "bijuteriile" nu sa le lase de izbeliste.

marius.bxl
marius.bxl  •  23 Februarie 2020, 12:25

Si la steaua sunt cativa jucatori care sunt incurajati de gigi de 2 ani si ei ....in loc sa se dopeze psihic .....isi mai fac un tatuaj,isi mai cumpara o masina de peste. Toata lumea ca sunt foarte talentati ....dar cu steaua nu au nici-o performanta ....man ,coman,morutan si altii,....tanase

danny_l
danny_l  •  23 Februarie 2020, 09:57

Foarte corect ,jucătorului tânăr trebuie să i se dea încredere

Vezi toate comentariile (3)
Comentează