INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Nemulțumirea lui Fatih Terim după Besiktas - Galatasaray: „Cicâldău trebuia să execute!”

Fatih Terim // foto: Facebook @ Galatasaray
Fatih Terim // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 07:11 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 09:26

Fatih Terim (68 de ani) nu este mulțumit de faptul că Mostafa Mohamed a executat penalty-ul primit de Galatasaray cu Besiktas la scorul de 1-2, în minutul 81. Antrenorul spune că Alexandru Cicâldău (24) ar fi trebuit să execute.

Galatasaray a pierdut derby-ul etapei 10 din campionatul Turciei, scor 1-2. Pe Vodafone Park, oaspeții au condus grație golului superb marcat de Alexandru Cicâldău în minutul 35, dar s-au văzut învinși la finele celor 90 de minute. În minutul 81, la 2-1 pentru gazde, Galatasaray ar fi putut egala, fiindu-i acordat un penalty după un henț al lui Domagoj Vida. 

Deși lovitura de la punctul cu var ar fi trebuit să fie executată de Cicâldău, balonul a fost „arestat” de Mostafa Mohamed, șutul acestuia fiind parat de portarul campioanei, Destanoglu.

Fatih Terim: „Mostafa i-a luat mingea din mâini lui Cicâldău”

La conferința de presă de la finalul meciului, Terim a comentat situația.

„Executantul de penalty-uri al echipei este Cicâldău, asta este clar, toată lumea știe. Mohamed i-a luat mingea din mâini, a vrut să execute el. Iar Cicâldău i-a dat-o. Din nefericire, se mai întâmplă. 

Cred că avem un record de a rata penalty-uri în momente cruciale. Sezonul trecut, Babel în meciul cu Denizlispor. A marcat primul penalty, apoi Emre i-a luat mingea când trebuia să îl execute pe al doilea. Dacă câștigam cu 3-0, poate ne întorceam la Istanbul campioni, la golaveraj! Asta e, s-a scris, toată lumea știe că Cicâldău ar fi înscris.

Nu este în regulă să îi iei mingea din mâini. Executantul de penalty-uri, cel care stă în față și cei care stau în spate sunt de asemenea cunoscuți. Dacă voiam o schimbare, indicam asta. Cicâldău a mers să ia mingea, dar el nu i-a dat-o. Dacă am fi înscris, poate meciul nu ar fi rămas așa, s-ar fi desfășurat altfel. Nu avem ce face. Dacă nu poți măcar să înscrii din penalty, pierzi”, a spus „Împăratul”, potrivit Fanatik.tr.

Fatih Terim, după Besiktas - Galatasaray 2-1: „Moruțan și Cicâldău au pierdut multe mingi la început”

Experimentantul antrenor l-a menționat și pe celălalt român de la Galatasaray, Olimpiu Moruțan. Mijlocașul transferat de la FCSB a jucat 64 de minute, fiind înlocuit cu Ryan Babel.

„Nu putem menține scorul. Când controlăm mingea, nu avem probleme. La început, Moruțan, Cicâldău și Berkan au pierdut multe mingi. Suntem o echipă care vrea să aibă mingea și joacă bine când o are. Nu a fost ușor să suportăm atacurile, Besiktas are jucători foarte talentați în față. Chiar și așa, am reușit să controlăm jocul după 15-20 de minute”.

Ce a declarat Alexandru Cicâldău după Besiktas - Galatasaray 2-1

La microfon a venit și românul care a înscris unicul gol al Galatei. „Deși am înscris, nu sunt fericit. Până la urmă, sunt 3 puncte pierdute. Cred că era echitabil un egal, dar nu l-am obținut, așa că ne pare rău”, a spus Cicâldău.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, elogiat în presa scoțiană după ultimul meci al lui Rangers: „Cel mai bun, coechipierii n-au fost la nivelul său” + Laude pentru Niță în presa din Cehia

Jucătorii nu-l mai vor pe Solskjaer! Cine e favorit să-l antreneze pe Ronaldo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cky33
cky33  •  26 Octombrie 2021, 16:42

Frumos mai e Terim asta

c23665
c23665  •  26 Octombrie 2021, 16:37
Postat de observator_federal pe 26 Octombrie 2021, 10:21

Deocamdată e bine că evoluțiile fotbaliștilor noștri demonstrează un progres (Altfel,ce folos că în Liga 1 este dominată ”autoritar” de CFR Cluj 1907 toamna? Plafonare, nivel scăzut, rezultate mediocre). Zic deocamdată, fiindcă lucrurile se mai pot schimba în bine la cele două echipe, contribuția celor 4 numiți de tine putând fi importantă dar nu suficientă...

Progresează ca morcovii:în jos!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  26 Octombrie 2021, 14:20

Dacă am avea noi un campionat măcar la jumătatea celui din Turcia...!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează