INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  „16-IMI”, RETUR

FC Bruges - Dinamo Kiev 0-1 (în tur 1-1) » Mircea Lucescu a reușit un sezon pe care nimeni nu-l credea posibil la Dinamo Kiev! 5 repere ale mandatului său

Mircea Lucescu
foto: Imago
Mircea Lucescu foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2021 12:41 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 12:53

Mircea Lucescu și-a atins toate țintele la Dinamo Kiev cu un lot majoritar ucrainean, mereu cu absențe, accidentați sau bolnavi, și într-o atmosferă ostilă, contestat de ultrași în ciuda rezultatelor bune.

La 75 de ani, Mircea Lucescu realizează ceea ce nimeni nu credea că poate la Dinamo Kiev. Cu un lot majoritar ucrainean, cu mulți tineri, într-o atmosferă ostilă, contestat de ultrașii alb-albaștri, care afișează de câte ori au ocazia bannerul „Pleacă, Lucescu!”, antrenorul a dat viață unei echipe fără performanțe în ultimii ani, mergând mereu înainte. Indiferent de numărul jucătorilor accidentați sau bolnavi de coronavirus.

Ce a reușit Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

  • A cucerit Supercupa Ucrainei, 3-1 cu Șahtior, în al doilea meci la kieveni. 
  • A calificat-o pe Dinamo după patru ani în grupele Champions League.
  • Poziția a treia într-o serie cu Juventus și Barcelona, a depășit-o pe Ferencvaros, continuând în Europa League.
  • A depășit-o pe Bruges (1-1 și 1-0) și a trecut de „16-imile” EL.
  • Este pe locul 1 în Ucraina după 15 etape (un punct înaintea lui Șahtior).

Primul succes după un deceniu

Mircea Lucescu a ajutat-o pe Dinamo Kiev să obțină primul succes în deplasare în fazele eliminatorii Europa League după zece ani (avea 11 partide fără victorie) și a învins-o pentru întâia oară pe FC Bruges în competițiile continentale. 

Tot o premieră, Dinamo și Șahtior în „optimile” EL (sub acest nume), o performanță pentru Ucraina, ținând cont că Germania nu mai are nicio reprezentantă, cum nu s-a mai întâmplat de șapte ani.

Două piese-cheie: Șaparenko și Buialski

„Dacă ar fi spus cineva la startul sezonului că vom ajunge în optimile de finală, toți ar fi zâmbit”, a declarat Lucescu. Pentru el, apariția lui Șaparenko pe teren, în minutul 68, a hotărât meciul de la Bruges: „Din acel moment, am fost mai abili în atac și ne-am asumat mai multe riscuri. Șaparenko accelerează bine cu mingea la picior, vede zonele libere și dă forță ofensivei”. Dar nu l-a uitat pe Buialski, cel care a marcat ambele goluri cu Bruges, și în tur, și în retur: „Are experiență, calitate. Este unul dintre liderii mei”.

VIDEO Imagini colosale de acum 26 de ani cu Mircea Lucescu, Andone și Ioanițoaia: „Ce bună e secvența! Ce tânăr era nea Mircea... Dumnezeule!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

RANGERS. Ianis Hagi, lăudat în Scoția! » Reacția românului după o victorie clară

VIDEO. Dan Petrescu, despre Denis Alibec: „L-am antrenat un meci și s-a rupt! V-am spus deja ce cred despre el”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează