INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  JUVENTUS

EXCLUSIV. FCSB n-a crezut în Radu Drăgușin: „Am 3 mai buni decât el!” » Portretul românului de la Juventus: „E bombă!”

Drăgușin a jucat miercuri pentru Juventus în Champions League, a prins 21 de minute în victoria cu Dinamo Kiev, 3-0
Drăgușin a jucat miercuri pentru Juventus în Champions League, a prins 21 de minute în victoria cu Dinamo Kiev, 3-0

Articol de , , - Publicat sambata, 05 decembrie 2020 14:07 / Actualizat sambata, 05 decembrie 2020 14:42

Radu Drăgușin (18 ani, fundaș central) e de trei ani la Juventus. Florin Manea, impresarul lui, e și el uimit de seriozitatea internaționalului de tineret român și povestește despre aventura fantastică a stoperului.

Un fundaș central român care părea talentat a fost propus la Juventus. Clubul din Torino i-a transmis o invitație pentru o probă. Radu Drăgușin a mers la test și oficialii bianconeri l-au sunat după aceea pe impresarul Florin Manea: „Nu-l mai duce nicăieri! Rămâne aici!".

Drăgușin a jucat miercuri pentru Juventus în Champions League, a prins 21 de minute în victoria cu Dinamo Kiev, 3-0. A intrat pe teren în minutul 69, când italienii deja conduceau cu 3-0, și a arătat ca o revelație, un român venit de nicăieri apărut în Liga Campionilor.

Drăgușin, avertizat: „Muncești ca Ronaldo sau nu ai nicio șansă!"

Morata a postat miercuri seară o fotografie cu Radu. Românul nu a avut curajul să pună poza pe net. L-a sunat pe Florin Manea, agentul lui: „Nu îndrăzneam să pun poza! Îmi era rușine". Alvaro a pus pe Instagram poza cu Drăgușin, pe care îl ajută și ceilalți fotbaliști faimoși de la Juventus. El urmează un program de nutriție pe care i l-a stabilit clubul. „Mănâncă doar după cântar, îi gătește maică-sa în funcție de carbohidrați, în funcție de proteine", povestește Manea.

Agentul a discutat recent cu jucătorul. „Tu ce vrei să faci? Unde crezi că poți să ajungi?". „Mă gândesc să fiu cel mai bun fundaș central din lume!". „Da? Atunci, îl ai în față pe Cristiano Ronaldo. Singura ta șansă este să muncești ca el!".

Drăgușin a luat în serios sfatul și a devenit un fotbalist îndeajuns de bun pentru Champions League. Pirlo l-a folosit miercuri contra lui Dinamo Kiev, deși italienii au un centru de tineret care conține mulți internaționali de juniori, de tineret. Doar românul și fundașul stânga italian Frabotta, de 21 de ani, au urcat în prima echipă. Radu are 18 ani.

EXCLUSIV. FCSB n-a crezut în Radu Drăgușin: „Am 3 mai buni decât el!” » Portretul românului de la Juventus: „E bombă!”

Drăgușin în prima zi la Torino, un adolescent

FCSB credea că Drăgușin e slab

Manea îl descrie pe Drăgușin ca pe un robot, ca pe Haaland: „E serios, e muncitor și nu ține să fie lăudat. Nu ne interesează să susținem că e un fotbalist de zeci de milioane de euro! Când l-am cunoscut, îl văzuse fratele meu întâi. M-a sunat: „Băi, e unul... Bombă! E bun de tot!". L-am văzut și eu și l-am propus la Juventus"

Italienii l-au chemat la teste pe Drăgușin. Florin continuă povestea: „Juventus a răspuns a doua zi. A rămas acolo. Mă sunase cineva de la FCSB: „Cum naiba l-ai dus p-ăla la Juventus? Am trei mai buni!". L-am sunat după ce a debutat în Ligă: „Zi-mi care erau ăia trei mai buni!". Eu nu mă uit la meci ca un spectator, că așa ceva poate face oricine, eu încerc să văd niște calități și un potențial de creștere".

EXCLUSIV. FCSB n-a crezut în Radu Drăgușin: „Am 3 mai buni decât el!” » Portretul românului de la Juventus: „E bombă!”

Drăgușin în prezent, un sportiv transformat, cu un fizic excelent

260.000 de euroa plătit Juventus când l-a cumpărat pe Drăgușin de la Regal Sport. Italienii au achitat doar o clauză de formare, pentru că jucătorul nu era profesionist, nu avea contract

Cristiano se poartă frumos cu Radu și cu ceilalți tineri, toate vedetele de la Juventus sunt preocupate să le dea sfaturi, să-i ajute. Drăgușin, ca să-l imite pe Ronaldo, muncește patru ore pe zi, în afara antrenamentului propriu-zis! Două ore înainte și două ore după!

Îl țin pe Radu departe de publicitate, nu mă interesează să susținem că valorează zeci de milioane de euro! Nici el nu ține să fie o vedetă. Și nu este! Chiar i-am zis „Ești fotbalist? Joacă titular la Juventus meci de meci!". A zis „Da, așa e!" 

- Florin Manea, agentul lui Drăgușin

„Anamaria Prodan nu vorbește nici cu femeia de serviciu!"

Manea l-a dus pe Drăgușin la Juventus într-un moment în care Anamaria Prodan susținea că avea merite pentru transfer. Florin explică situația: „Juventus a achitat o grilă de formare, atât. Patronul Florică a delegat-o pe Ana la negocieri, numai că nu avea clubul niciun drept să negocieze. Anamaria nu a vorbit cu nimeni de la Juventus, nu poate să discute nici măcar cu femeia de serviciu de acolo! Doar eu m-am ocupat de transfer".

Impresarul vorbește cu Drăgușin după fiecare partidă și caută să-l țină cu picioarele pe pământ, să nu ajungă să se creadă prea bun. Florin Manea povestește că l-a sunat pe Radu după un meci: „Jucaseră cu Lazio Primavera, câștigaseră cu 3-1. L-am întrebat „Cum ai fost?". „Nu am jucat bine! În trei faze aș fi putut să fac mai mult!". 

Am văzut meciul pe urmă, jucase chiar bine! Dar el așa e, e cel mai exigent critic al lui, e ca un om cu experiență imensă, nu ai zice că e un copil! La debutul la seniori, în Serie C, era familia în tribună. A salutat din cap și atât. Maică-sa era uimită „Uitați-vă la ăsta! Ce face?". Pe el nu-l interesa nimic, doar meciul conta! Așa e mereu!".

VIDEO. Relațiile lui Florin Manea cu cei mai influenți impresari

Citește mai multe știri de actualitate:

Robert Lewandowski, FURIOS că nu va câștiga și Balonul de Aur: „Toți știau că acesta a fost anul meu. S-au pripit când au decis să nu dea trofeul”

Real Madrid, gata să cumpere un fotbalist maghiar! Zidane l-a sunat pe jucător

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
mehighms
mehighms  •  06 Decembrie 2020, 08:15
Postat de wflo27 pe 05 Decembrie 2020, 23:36

Păi FCSB se desfințează, ce rost avea să piardă timpul copilul prin Berceni. Mă mir că nu l- au văzut experții de la Steaua, acolo sunt glorii( Pele, etc.) Păcat că banii publici se duc pe Răsdan și Chipirliu, cred că ar trebui să incepeți cu pretenții și acolo, stadion nou, glorii cunoscătoare, talpan, catălinush.........

pff cat esti de frustrat!

wflo27
wflo27  •  05 Decembrie 2020, 23:36

Păi FCSB se desfințează, ce rost avea să piardă timpul copilul prin Berceni. Mă mir că nu l- au văzut experții de la Steaua, acolo sunt glorii( Pele, etc.) Păcat că banii publici se duc pe Răsdan și Chipirliu, cred că ar trebui să incepeți cu pretenții și acolo, stadion nou, glorii cunoscătoare, talpan, catălinush.........

gigelos
gigelos  •  05 Decembrie 2020, 22:34
Postat de energydrik pe 05 Decembrie 2020, 19:07

Cine e Dragusin asta? Ne tot fracati pe Gsp cu el, Dragusin in sus, Dragusin in jos! Juve ruleaza zeci/sute de fotbalisti tineri, e cunoscuta in toata lumea pentru asta. Le acorda in 3-5 min in meciuri inchise, fara mize, sau cu victoria asigurata sa le creasca cota, e interesul lor, sa ii poata vanda sau sa ii imprumute la alte echipe. E Dragusin asta bun? O sa vedem in urmatorii 5-6 ani, lasati copilul sa isi vada de fotbal, sa joace titular la orice echipa (din lume) 2-3 ani si pe urma ne dam cu parerea.

Nu prea mai urmaresc fenomenul . Cine e Dragusin ? Inteleg ca un copil cuminte de 18 ani , 1.91 m , fizic de fundas cum nu am avut niciodata , acceptat si luat in scolarizare de Bonucci si Chiellini , cei mai buni . Poti da cateva nume de tineri cu 3-5 min , cum povesteai ? Chiar nu stiu

Vezi toate comentariile (30)
Comentează