INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FLAMENGO - AL HILAL 3-1

FLAMENGO - AL HILAL 3-1, MONDIALUL CLUBURILOR // FOTO Stop, Răzvan Lucescu! Dezastru pe final pentru echipa românului

Articol de - Publicat marti, 17 decembrie 2019 09:00

Flamengo a învins-o pe Al Hilal, scor 3-1 (De Arrascaeta '14, B. Henrique '78, Ali Albulayhi '81 aut. / Salem Al Dawsari '18), în prima semifinală de la Campionatul Mondial al Cluburilor. Echipa lui Răzvan Lucescu va juca finala mică, în fața uneia dintre Liverpool sau Monterrey (Mexic). 

Flamengo - Al Hilal 3-1 » Cronică de Theodor Jumătate: „Stop, Răzvan!”

Lucescu și Al-Hilal au condus campioana Americii de Sud cu 1-0 la pauză. Dar valoarea brazilenilor s-a văzut apoi. Trei goluri și o victorie clară.

Doha, Khalifa International. Un stadion impresionant, cu 40.000 de locuri, pregătit deja de CM 2022. Aici, pe o arenă a viitorului, Răzvan Lucescu a pășit sigur. Era al doilea antrenor român care juca o semifinală la Mondialul cluburilor, dar el putea depăși performanța lui Anghel Iordănescu (Al-Ittihad, în 2005).

Chiar dacă adversarul era un colos al Braziliei și al Americii de Sud. Flamengo, pregătit de Jorge Jesus, lusitanul care a fost la Al-Hilal între iunie 2018 și ianuarie 2019.  
 

Au mai fost surprize

La 50 de ani, Răzvan nu se temea, deși era pe banca unei formații saudite. Știa că, în trecutul apropiat, au mai fost surprize la acest turneu al campioanelor lumii, când câștigătoarele Copei Libertadores au fost eliminate. Nacional Medellin, în 2016 (0-3 cu Kashima Antlers), și River Plate, chiar anul trecut, învinsă uluitor de Al-Ain (Emirate): 2-2, 4-5 la penaltyuri.

Și mai aflase ceva: în cele 28 de semifinale, doar două echipe care au condus la pauză nu s-au calificat în ultimul act. Iar Lucescu avea avantaj după 45 de minute.

45 de minute peste Flamengo

Într-o primă repriză surprinzătoare, Al-Hilal a fost mai tare. A stat mai bine pe teren, a controlat jocul și a reușit să-și creeze mai multe ocazii, mai periculoase. Cu Gomis și Giovinco (nu erau sută la sută refăcuți) punând constant în primejdie careul brazilian.

Presiunea miilor de fani cariocas nu i-a afectat pe albaștri. Al-Dawsari a ratat o șansă mare, singur cu portarul, apoi tot el a deschis scorul, șutând decisiv din interiorul careului. 0-1, minutul 18. 

Însă repriza a doua nu a mai fost la fel de inspirată pentru Al-Hilal. Flamengo, cu un joc foarte lent la startul partidei, a revenit parcă schimbată de la vestiare. Mai proaspătă, mai concentrată, mai puternică, avându-i pe veteranii Rafinha (ex-Bayern) și Filipe Luis (fost la Atletico) pe flancuri. Și De Arrascaeta a egalat rapid. 1-1, minutul 49. 

Două goluri în trei minute

Lucescu a avut și noroc (58). Giovinco, deja cu „galben", și-a lipit crampoanele de tibia lui Gerson, dar italianul n-a fost eliminat. VAR nu l-a ajutat pe arbitrul american Ismail Elfath.

Pe margine, Răzvan le arăta nonstop jucătorilor săi ce să facă. Au ieșit la presing, încercând să pună presiune pe roș-negri. Numai că rivalii au contracarat acest joc cu pase în viteză. Atunci s-a văzut clar diferența reală dintre jucători. 

În trei minute, brazilienii au înscris două goluri: Bruno Henrique (78), cu capul, după centrarea lui Rafinha. Și Al-Bulayhi (81), în proprie poartă. 3-1. 

Sfârșit. Răzvan și-a jucat șansa, însă Flamengo a fost prea bună. Și Flamengo va juca finala cu învingătoarea meciului Liverpool - Monterrey (miercuri, 18 decembrie, 19:30, TVR1 HD). Foarte probabil, cu Liverpool.

Premiile de la CM al cluburilor

  • Locul 1 - 5 milioane $   
  • Locul 2 - 4 milioane $   
  • Locul 3 - 2,5 milioane $   
  • Locul 4 - 2 milioane $  

Campionatul Mondial al Cluburilor e organizat pe două arene din Doha, capitala Qatarului. Cea mai importantă este Khalifa International (45.416 locuri), care va găzdui meciuri și la Mondialul din 2022. Al doilea stadion e „Jassim bin Hamad", cu 11.918 locuri.

FINAL » FLAMENGO - Al HILAL 3-1

+5 FOTO

min. 84: Dezastru complet pentru trupa lui Lucescu! Al Hilal rămâne în 10, după ce Carrillo a văzut direct „roșu”

min. 81: GOL FLAMENGO! Același Henrique centrează periculos în 6 metri, iar Ali Albulayhi își introduce mingea în propria poartă

min. 78: GOL FLAMENGO! Bruno Henrique, cel care a pasat decisiv la primul gol al formației sale, o aduce în avantaj pe câștigătoarea Copei Libertadores, după o fază superbă reușită de echipa lui Jorge Jesus

min. 70: Giovinco execută modest o lovitură liberă de la 20 de metri, mult pe lângă poarta apărată de Alves

min. 54: Probleme tot mai mari pentru Al Hilal. Gabriel pătrunde în interiorul careului campioanei Asiei, acolo unde este cu greu blocat de către defensiva echipei lui Lucescu Junior

min. 49: GOL FLAMENGO! Brazilienii restabilesc egalitatea, prin golul lui De Arrascaeta

min. 46: A început actul secund!

PAUZĂ » Al Hilal o conduce cu 1-0 pe Flamengo!

min. 32: Giovinco a încercat să-și creeze o situație periculoasă, centrând din fața careului, însă a fost blocat

min. 25: Ribeiro șutează, dar unul dintre fundașii adverși reacționează rapid și respinge mingea!

min. 18: GOOL AL HILAL! Salem Al Dawsari deschide scorul cu un șut deviat de la 10 metri

min. 16: Replică pe măsură din partea lui Al Hilal! Gomis, din fața porții goale, ratează incredibil!

min. 15: Prima ocazie mare a meciului aparține brazilienilor » Gerson șutează puțin pe lângă poartă, după ce Al Muaiouf a ieșit greșit la un corner

min. 11: Pericol la poarta lui Flamengo! Echipa lui Răzvan Lucescu a inovat cu o schemă la o fază fixă, însă Al Dawsari - ajuns în careu - nu a reușit să finalizeze

min. 6: Carrillo execută periculos o lovitură de la colț pe care Mari o respinge din fața portarului Alves

min. 1: A început meciul!

Echipele de start 

Flamengo (4-2-3-1): Alves - Rafinha, Caio, Mari, Filipe Luis - Arao, Gerson - De Arrascaeta, Ribeiro, Henrique - Gabriel 
Rezerve: Batista, Berrio, Vitinho, Lincoln, Rodinei, Rhodolfo, Cesar, Piris, Reinier, Diego, Rene, Thuler 
Antrenor: Jorge Jesus

Al Hilal (4-2-3-1): Al Muaiouf - Al Burayk, Jang, Albulayhi, Al Shahrani - Eduardo, Cuellar - Carrillo, Giovinco, Al Dawsari - Gomis 
Rezerve: Al Abed, Al-Ghamdi, Al Hafith, Al-Waked, Babhir, Jahfali, Kadesh, Khribin, Kurdi, Otayf 
Antrenor: Răzvan Lucescu

MONDIALUL CLUBURILOR // Răzvan Lucescu, în fața unui colos: Flamengo » Daniel Nanu descrie atmosfera din Qatar

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  18 Decembrie 2019, 06:42

Pana in minutul 78 echipa mai buna a fost Al Hilal, in special in prima repriza, chiar a parut mai bine asezata in teren, pressing avansat, altfel dezvolta jocul. Echipa lui Razvan si-a pierdut controlul dupa primirea golului 2, jucatorii sai neavand valoarea individuala a celor de la Flamengo. Oricum, Razvan a dovedit stofa de antrenor la PAOK si la Al Hilal. Este un antrenor mult mai bun decat era in Romania, a mai pus pe el ceva cunostiinte intr-ale antrenoratului.

andrei.f
andrei.f  •  18 Decembrie 2019, 05:29

Scandalos arbitrajul americanului, Giovinco trebuia eliminat in prima repriza, echipa lui lucescu lua o manita. Cel putin !

115600506581456
Murgu Adrian  •  18 Decembrie 2019, 04:33

Care dezastru!!??mai degraba desatru pentru Flamingo pentru ca a primit un gol

Vezi toate comentariile (16)
Comentează