INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INEDIT

„Daniliuc, stoperul cu corp de culturist” » Fotbalistul care i-a impresionat pe spanioli + De ce nu concepe să joace pentru România

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 08:27 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 08:51

Flavius Daniliuc 20 de ani, fundașul central cu părinți suceveni, dar născut la Viena i-a impresionat pe spanioli.

Fotbalistul care a jucat la toate naționalele de juniori ale Austriei (de la U15 la U21) a fost subiectul unui material apărut în Marca. 

Jurnalul spaniol dezvăluie că stoperul lui Nice, care a crescut la juniorii lui Real și ai lui Bayern, are un țesut muscular foarte bine definit, cu un procent de grăsime corporală uluitor, similar cu cel al culturiștilor în apropiere de concursuri: 4,3 la sută!

Corpul său, care aduce aminte de felul în care arată Cristiano Ronaldo, e lăudat și de actorul și culturistul german Ralf Möller, cunoscut pentru rolul din Gladiatorul: „Arată bine. E tânăr și arde grăsimile rapid. Lucrează dur cu greutățile, apreciază antrenamentele de forță. Îmi plac mușchii lui".

+12 FOTO

Povestea lui Flavius Daniliuc

Fiul unor emigranți români originari din Suceava, Flavius Daniliuc s-a născut în capitala Austriei, unde a furat privirile la Admira Wacker. L-a recrutat Rapid Viena, a impresionat la Academia lui Real Madrid, de unde a plecat însă din motive personale direct în fieful bavarez, la Bayern Munchen. A început și s-a dezvoltat ca mijlocaș central, cu veleități ofensive și alură de marcator, dar nemții l-au reprofilat ca stoper!

Daniliuc a plecat de la Bayern în vara lui 2020, când a semnat cu Nice. În acest sezon, a strâns 12 meciuri în Ligue 1 și unul în Cupa Franței.

De ce nu concepe să evolueze pentru România

Teoretic, ar fi eligibil grație originilor părinților, iar regulamentul i-ar permite să apară în naționala mare a României, chiar dacă a evoluat până acum la loturile de juniori ale Austriei. Practic, subiectul pare însă unul închis, fără drept de recurs! „Nu va juca niciodată pentru România atâta vreme cât nu se va rezolva problema mafiei din fotbalul de acasă", anunța Mihai Daniliuc, tatăl lui Flavius, în 2014, pentru GSP. 

Ulterior, discursul n-a suferit nicio modificare: „Exclus! Și avem mai multe motive temeinice pentru ca Flavius să nu îmbrace tricoul României doar pentru că mama și tata provin de acolo. Am discutat deseori cu părinții lui Nicușor Craiu, fostul coleg al lui Flavius la Real Madrid. 

Puștiul a avut experiențe negative la lotul U17, se plângeau de terenuri, de condiții și de mentalitate, pentru că în România ai impresia imediat că ești Ronaldo dacă dai o pasă bună sau tragi bine cu stângul. Iar în țară încă se apelează la șpagă și la alte nereguli. Nu suntem învățați cu așa ceva”, spunea tatăl jucătorului în 2020.

+12 FOTO

Citește și:

Iker Casillas, mesaj emoționant pentru Sara Carbonero, de ziua ei: „Bucură-te, chiar dacă vreo furtună încearcă să-ți răscolească drumul”

Olăroiu nu știe să piardă! O nouă victorie în Emirate

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
trink
trink  •  06 Februarie 2022, 16:56
Postat de depeche pe 05 Februarie 2022, 11:08

Ce destept esti, fii capitanul nostru!

bv

penultimul
penultimul  •  05 Februarie 2022, 22:41
Postat de tristan pe 05 Februarie 2022, 09:37

Daca nu vrea sa joace pt Romania de ce nu l băgați pe gat?De ce ne ar interesa?

Ca sa stiti ce ati pierdut. Daniliuc -succes in cariera nici sa nu va uitati inapoi. Nici macar cind n-o mai fi mafie in fotbalul romanesc. Ce atasament sa ai pentru o tara de unde isi iau parintii lumea in cap ? Urmatorul pe lista care se pregateste sa paraseasca "nationala" - Dragusin. Vine la lot sa-l umileasca un zero taiat in patru Pentru autorul articolului - *** - nici o legatura cu fotbalul,

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

granjan
granjan  •  05 Februarie 2022, 11:21

Dacă s-a raportat la Nicușor Craiu, atunci a greșit total. Chiar dacă a fost junior la Rayo și Real Madrid și a trecut pe la Voluntari, ei bine, vorbim deja despre un fost fotbalist, unul care nu mai joacă din 2020. Omul s-a dedicat aparițiilor mondene la televiziunile spaniole, participând la tot felul de emisiuni reality show, unde veniturile sale este posibil să fi devenit superioare celor din fotbal. Așa încât, pentru binele lui, ar fi bine să caute și alte surse de informare despre fotbalul românesc, asta neînsemnând că fotbalul nostru nu este corupt și de nivel submediocru.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează