INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Florin Gardoş a lansat o campanie specială pe pagina sa de Facebook: "Români mişto!"

Articol de GSP - Publicat joi, 22 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 21 ianuarie 2015 21:55

Într-un moment dificil pentru imigranţii români din Marea Britanie, confruntaţi cu antipatia localnicilor, Gardoş a lansat campania "#RomâniMişto", de susţinere a acestora pe pagina sa de Facebook.

Ieri, stoperul lui Southampton a postat o poză şi titlul "Trei români la muncă în Anglia". Şi comentariul: "În dreapta mea e Florin, iar în stînga Mihai. I-am cunoscut în decembrie, amîndoi lucrează în Southampton de 13 ani. Întîlnesc mulţi români ca ei, care muncesc cinstit în Anglia, şi am de gînd să vi-i prezint de cîte ori am ocazia. Să vadă toată lumea că aici sînt români mişto".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  22 Ianuarie 2015, 13:36
Postat de daccian pe 22 Ianuarie 2015, 09:27

Ideea e simpatica, dar cuvantul "misto"nu e unul romanesc si se foloseste, din fericire, doar in sud. Ca ardelean puteai zice : romani faini"" si suna mult mai national.

Un comentariu excelent.

wallachian
wallachian  •  22 Ianuarie 2015, 10:50

Bravo Florine, o idee excelenta. Dar scoate cuvantul misto de acolo pentru ca e tiganesc. E ca si cum ai vrea sa faci ceva bun si ti-ai da cu tesla in oua singur

thedronius
thedronius  •  22 Ianuarie 2015, 10:46
Postat de daccian pe 22 Ianuarie 2015, 09:27

Ideea e simpatica, dar cuvantul "misto"nu e unul romanesc si se foloseste, din fericire, doar in sud. Ca ardelean puteai zice : romani faini"" si suna mult mai national.

Fain e cum vrei tu, dar nu in spirit national. Sau nu ai habar de unde vine 'fain'?... Sunt perfect de acord ca 'michteau' e o mare porcarie, dar omu' s-a raportat la ceea ce prinde mai bine in tara. Adevarul e ca 'misto' e un cuvant puternic inradacinat in constientul national. Din pacate.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează