INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUPERLATIVELE GSP

VIDEO / EXCLUSIV Niță, cel mai bun fotbalist român în Ancheta GSP, dezvăluie detaliile plecării de la FCSB: „N-a fost în totalitate decizia mea”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 09:40 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 10:00

GALA GSP 2021. Florin Niță (34 de ani), portarul lui Sparta Praga, a fost primit trofeul pentru „Fotbalistul anului” în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc, după o serie de prestații excelente în Cehia și pentru naționala României.

Ajuns la Sparta Praga în ianuarie 2018, cel mai bun fotbalist român al anului 2021 spune că transferul nu a depins doar de el. Goalkeeper-ul a dezvăluit în interviul acordat Gazetei că ar fi putut prinde un transfer mai important, dacă ar fi rămas la club până la finalul sezonului.

Aflați pe podium la categoria „Jucătorul anului” în Ancheta GSP, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu reprezintă prezentul și viitorul echipei naționale
ROMÂNIA
Aflați pe podium la categoria „Jucătorul anului” în Ancheta GSP, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu reprezintă prezentul și viitorul echipei naționale

VIDEO Florin Niță: „N-a fost în totalitate decizia mea de a pleca de la FCSB"

- În urmă cu trei ani, ai lăsat România în spate și ai făcut saltul în Cehia, la Sparta Praga. Cât de grea a fost pentru tine mutarea asta?
- Când am plecat, a fost frica de necunoscut. Nu știam ce este în afara țării. Pentru mine era prima experiență departe de București, pentru că eu am fost legat de oraș. 

- Cum ai descrie toți acești ani la Sparta? A fost o decizie corectă să ajungi aici?
- Decizia nu a fost luată în totalitate de mine! 

- Cum adică? 
- Au fost mai multe la mijloc... N-aș vrea să comentez mai mult, dar asta s-a întâmplat. Sunt sincer, ce-a fost a fost. Sunt fericit cu ce-am obținut până acum, dar eu cred că se putea mai bine.

- Ai fost vândut la 31 de ani totuși, cu o sumă frumoasă, aproape 1,5 milioane de euro!
- Eu cred că dacă mai rămâneam jumătate de an la Steaua poate aveam mai multe opțiuni de a merge într-un alt campionat. Cu siguranță aveam mai multe opțiuni... Dar mai sunt sigur de ceva.

- Te rog!
- Că aveam șanse mult mai mari să câștigăm campionatul în România. Ne băteam la titlu cu CFR Cluj, iar dacă rămâneam atunci cred că aveam șanse mai mari.

- Crezi că s-a greșit când s-a decis ca Florin Niță să plece de la FCSB?
- Nu știu... Poate asta a fost strategia. Oricum, trebuie să fim sinceri; a fost o ofertă destul de mare pentru România, mai ales pentru un portar! Cred că din acest motiv Becali a vrut să profite de pe urma mea și a făcut acest transfer.

GALA GSP 2021 / Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2021 și a premiat 5 Legende

Citește și: 

„Fotbalistul anului” în ancheta GSP, Florin Niță e șocat de ce i se întâmplă la Sparta Praga: „Vreau să plec!”

Mircea Lucescu, antrenorul-record la Superlativele GSP! „Ce mă mai motivează? Pasiunea pentru fotbal! Am încercat să stau acasă și n-am putut"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează