INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA

VIDEO Florin Niță și Ionuț Radu, luptă directă pentru postul de titular al naționalei! Au apărat câte o lovitură de la 11 metri

Florin Niță și Ionuț Radu, luptă directă pentru postul de titular al naționalei. Foto: Instagram
Florin Niță și Ionuț Radu, luptă directă pentru postul de titular al naționalei. Foto: Instagram

Articol de , - Publicat luni, 20 martie 2023 14:07 / Actualizat luni, 20 martie 2023 14:07

Ionuț Radu (Auxerre) și Florin Niță (Pardubice), ambii portari ai naționalei, au apărat ieri un penalty în meciurile echipelor lor. Primul are două parade din două la lovituri de pedeapsă.

Vorbind despre goalkeeperi, Edi Iordănescu spunea la startul campaniei pentru Euro 2024: „Va fi extrem de simplă alegerea. La oricare dintre cei trei am garanția că naționala e pe mâini bune. Avem trei portari valoroși”. 

Gigi Becali, un nou ordin din lojă: dispare Octavian Popescu! Patronul-„antrenor” FCSB schimbă strategia
FCSB
Gigi Becali, un nou ordin din lojă: dispare Octavian Popescu! Patronul-„antrenor” FCSB schimbă strategia

Florin Niță (Pardubice), Ionuț Radu (Auxerre) și Horațiu Moldovan (Rapid) fac parte din lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

Ionuț Radu și Florin Niță au demonstrat că sunt foarte buni și la 11 metri

Radu a blocat al doilea penalty în această lună. Două lovituri de pedeapsă, ambele parate:

  • 3 martie, la Nice - Auxerre 1-1.
  • 19 martie, la Strasbourg - Auxerre 2-0.

Acum, Radu a intuit direcția șutului fără elan al lui Diallo (minutul 21). „A strălucit în poarta lui Auxerre”, a comentat L'Equipe. După șase etape fără înfrângere, Ionuț nu a mai reușit totuși să evite eșecul formației sale, chiar dacă a fost cel mai bun om al oaspeților. Și alb-albaștrii au alunecat din nou în zona retrogradării (17).

În Cehia, goalkeeperul lui Pardubice a neutralizat un penalty împotriva lui Teplice, la scorul de 2-1, când adversarii puteau egala. A plonjat lângă bară și s-a opus execuției lui Gning (67), la faza imediat următoare gazdele închizând tabela, 3-1.

La meciul 100 în prima ligă cehă, Niță a avut alte patru parade decisive și, grație lui, echipa a părăsit ultima poziție și a urcat pe locul 14 din 16 în clasament.

Citește și:

Altă problemă pentru Edi Iordănescu: un om de bază e incert

Liverpool ar fi interesată de un internațional român

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează