INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REPUBLICA CEHĂ

Tras pe linie moartă la Sparta Praga, Florin Niță amenință cu plecarea: „Nu sunt respectat!”

Florin Niță // foto: Imago Images
Florin Niță // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 12:57 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 20:19

Florin Niță (34 de ani), portarul echipei naționale a României, consideră că nu e respectat la Sparta Praga. Niță nu a mai jucat de aproximativ o lună.

Titular în poarta celor de la Sparta Praga sezonul trecut și în startul actualei stagiuni, Florin Niță a pierdut echipa în urmă cu aproximativ o lună.

Ultimul meci în care portarul român a fost folosit a avut loc pe 21 noiembrie și s-a încheiat cu un scor usturător, 0-4 cu Slovacko.

De atunci, antrenorul Pavel Vrba l-a preferat între buturi pe cehul Dominik Holec, integralist în ultimele 6 meciuri ale Spartei. Această situație nu i-a picat bine lui Niță, care se plânge că nu a primit nicio explicație pentru decizia de a fi înlocuit.

Florin Niță: „Nu sunt respectat” 

„A fost un moment greu, pentru că eu am ajutat echipa, am fost decisiv, am contribuit la rezultate, iar înaintea meciului cu Rangers am primit vestea că nu voi mai juca. Nu am primit nicio explicație, am crezut că este doar pentru un meci, apoi am văzut că antrenorul îl tot preferă pe colegul meu. Nu știu ce să zic, eu voi încerca să îmi recâștig locul, să muncesc să redevin titular.

Este dificil, nu sunt robot să mă antrenez mereu la capacitate maximă. Când observi că ești dat la o parte, deși ai pus suflet, parcă nu mai muncești cu aceeași plăcere. Observ că aici nu sunt respectat. Eu vreau să mai apăr, nu am arătat încă tot ce pot”, a declarat Niță.

Florin Niță ia în calcul plecarea de la Sparta Praga

Fostul portar de la FCSB amenință că va părăsi echipa cehă dacă nu va primi o explicație din partea staff-ului tehnic. 

„Dacă nu voi avea o explicație concretă, dacă nu sunt lămurit, atunci voi dori să continui în altă parte. Aș dori tot afară, pe cât posibil. Dar în fotbal nu se știe niciodată. A fost cel mai bun an pentru mine, din carieră. Am avut performanțe bune, evoluții de care mă bucur”, a declarat Niță la Radio România Actualități, potrivit playsport.

Florin Niță a jucat de 23 de ori pentru Sparta Praga în acest sezon, primind 33 de goluri.

El a apărat poarta naționalei României în campania de calificare la Cupa Mondială din 2022 și a avut evoluții foarte apreciate.

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Ianis Hagi și-a început interviul cu scuze față de fanii lui Rangers: „M-am lăsat dus de val”

Scandal cât casa imediat după meciul lui Moruțan și Cicâldău: „Nu știu cine este în spatele lui, dar nu accept!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  19 Decembrie 2021, 19:28

"Trecut pe linie moarta" dupa ce a fost titular in 20 de meciuri din septembrie pana acum si antrenorul l-a lasat rezerva uktimele 4 ;)))) Asta e cumva articol ca sa ia Tanase locul lui Nita la jucatorul anului?? Tanase nu e in primii 50 jucatori romani. Nita, Chiriches, Burca, Razvan Marin, Stanciu, Morutan, Ianis sunt singurii care au mai miscat ceva la nivel mai inalt.

81mada
81mada  •  19 Decembrie 2021, 18:48

Deci concluzia e una singura nu se antreneaza bine, nu joaca, trebuie sa fi robot la cati bani se castiga!

2331468886968641
Jan-Fridolin Benet  •  19 Decembrie 2021, 18:20
Postat de dakesis pe 19 Decembrie 2021, 16:58

Vedeti bai desyeptilor ca se numeste Czechia (Cehia) nu mai este Rep. Ceha.

Salut...In primul rand dáca nu esti sigur ca ceea ce scri este corect ar trebui sa nu fii obraznic....Traiesc de 20 de ani in Czech Republik (Česká republika ; Republica Ceha )..Vb foarte bine ceheste ,am chiar dubla cetatenie ,si ca atare stiu sigur cum se numeste tara in care traiesc.. ...Exista o vorba : daca taceai filozof ramaneai..Cat priveste situatia lui Nita ,antrenorul ii dá priopritate kolegului ptr CA este ceh...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează