INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Fotbalistul care l-a supărat pe Edi Iordănescu face noi declarații: „Visul meu e să revin în Premier League!”

Alex Dobre a participat cu selecționata de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 / Sursă foto: Raed Krisha (GSP)
Alex Dobre a participat cu selecționata de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 / Sursă foto: Raed Krisha (GSP)

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 10:21 / Actualizat joi, 26 mai 2022 10:56

Alexandru Dobre (23 de ani), mijlocașul român al francezilor de la Dijon, visează să revină în Premier League, unde nu a apucat să debuteze, deși a petrecut aproape patru ani în curtea celor de la Bournemouth.

Alex Dobre a participat cu selecționata de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, însă nu a prins nici de data aceasta o convocare la prima reprezentativă. Chiar și așa, mijlocașul continuă să aibă țeluri îndrăznețe. Aflat în a doua ligă franceză, la Dijon, Dobre speră să ajungă, la un moment dat, să joace în Premier League. 

Alex Dobre: „Visul meu e să revin în Premier League!”

Visul meu să mă întorc în Premier League. Niciodată nu voi renunța să lupt pentru asta. Dacă nu plecam împrumut la Wigan, cu siguranță mi-aș fi făcut debutul în Premier League. Dar am ales să merg să prind minute în Championship, nu doar să bifez debutul la Bournemouth”, a declarat Alex Dobre, în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”, de la Pro X. 

În actualul sezon, Dobre a strâns 31 de partide. A marcat 9 goluri și a oferit 4 pase de gol, însă clubul din Ligue 2 nu i-a propus prelungirea contractului: „Îmi doresc să ajung într-unul dintre primele patru campionate ale lumii. O să văd ce mi se potrivește mai bine și voi vedea ce voi alege”, a mai spus fotbalistul. 

Edi Iordănescu, deranjat de Alexandru Dobre

Din informațiile Gazetei, Edward Iordănescu a fost foarte deranjat de atitudinea lui Dobre și, chiar dacă era pe lista scurtă, nu l-a convocat, pentru că aștepta o altă atitudine față de echipa națională.

Mijlocașul de bandă se afla pe lista preliminară, dar Iordănescu nu l-a păstrat în lotul final, fiind nemulțumit de declarațiile dure pe care acesta le-a dat când nu a fost convocat.

Iordănescu le-a transmis clar celor din staff că „la mine nu funcționează poziția de forță și presiunea”, astfel că nu a dorit să mizeze pe jucătorul din Ligue 2. Totuși, asta nu înseamnă că pe viitor, în funcție de evoluțiile lui, nu va fi chemat la echipa națională. Mai mult, surse din FRF au dezvăluit că între cei doi va avea loc o discuție față-n față. 

Alex Dobre, serie de declarații dure

De-a lungul ultimelor luni, Dobre a declarat de mai multe ori că este nemulțumit de faptul că nu este luat în calcul pentru echipa națională.

  • „Nu mai sunt interesat de echipa națională a României. Cei de acolo mă fac să mă simt inexistent, invizibil. Nu mi-au respectat munca”
  • „În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni”
  • „Nu am avut nicio discuție, nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui”
  • „Nu înțeleg ce ar trebui să fac, mai ales că Ligue 2 este un campionat foarte puternic, sunt extrem de mulți jucători, este o piață foarte mare. Este foarte greu să joci în Ligue 1 și Ligue 2 deoarece toate academiile scot jucători pe bandă rulantă. Cred că e cea mai mare piață din momentul de față, chiar și peste Anglia. Nu la calitate, dar la scos jucători cred că Franța este pe primul loc”
  • „Eu nu știu dacă sunt urmărit, în primul rând. Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat. Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului, cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil”
  • „Pase de gol? Am dat.  Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea - ce aduc jocului, cum creez ocazii și așa mai departe, dar, așa cum am mai spus, se pare că nimeni nu le vede sau nu vrea să le vad Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată”
  • „Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc.”
  • „Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum”

Citește și alte știri de actualitate: 

Un jucător repudiat de Iordănescu stârnește zâzanie la națională » Dispută în direct: „Cum să demonstreze, dacă nu-l ia?”

EXCLUSIV Edi Iordănescu s-a supărat pe un stranier aflat pe lista preliminară și nu l-a mai convocat » Ce l-a deranjat pe selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
penultimul
penultimul  •  27 Mai 2022, 14:50

"La mine nu merg pozițiile de forță" Bănuiesc că de la jucători. Analizând selecția se observă că slăbiciunile impresarilor si-au făcut loc la lot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează