INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Fatih Terim l-a luat deoparte pe Olimpiu Moruțan! Ce i-a cerut fotbalistului

Olimpiu Moruțan // foto: Imago
Olimpiu Moruțan // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 19:43 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 20:00

Înainte de meciul dintre Galatasaray și Goztepe, Fatih Terim (68 de ani), antrenorul Cim Bom Bom, i-a cerut lui Olimpiu Moruțan (22) să fie mai eficient în fața porții, prin expedierea unui număr mai mare de șuturi.

Duminică, începând cu ora 19:00, Galatasaray primește vizita celor de la Goztepe, într-un meci contând pentru etapa 7 a campionatului Turciei. Cei doi români ai vicecampioanei, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, sunt anunțați titulari de presa turcă. 

În plus, publicația SporX dezvăluie un mesaj pe care antrenorul Fatih Terim i l-ar fi transmis mijlocașului cumpărat de la FCSB.

Fatih Terim l-a luat deoparte pe Olimpiu Moruțan înainte de Galatasaray - Goztepe

Potrivit turcilor, legendarul antrenor al galben-roșilor i-ar fi cerut lui Moruțan să fie mai eficient în fața porții, să șuteze mai mult. Moruțan are deja 5 prezențe la Galata, în care nu a reușit să înscrie vreun gol. Are, în schimb, o pasă decisivă, chiar pentru Alexandru Cicâldău.

Iar statisticile lui Moruțan îi dau dreptate lui Terim. Deși a jucat în poziții avansate, fie în spatele vârfului fie în banda dreaptă, românul a șutat puțin. Are doar 7 șuturi în cele 5 meciuri jucate în tricoul Galatei, doar două dintre acestea fiind pe poartă. 

Iar xG-ul său, ceea ce reprezintă calitatea ocaziilor pe care le-a avut, nu a trecut în niciunul dintre cele 5 meciuri de 0,14. Expected goals (xG) reprezintă probabilitatea ca șuturile expediate de fotbaliști să fie transformate în goluri.

Transferul lui Olimpiu Moruțan a provocat discuții aprinse 

FC Botoșani a trimis o scrisoare către FCSB, prin care clubul pe care-l conduce Valeriu Iftime a întrebat care a fost prețul real din vânzarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray și când au de gând roș-albaștrii să plătească suma aferentă părții pe care o mai aveau botoșănenii din drepturile asupra fotbalistului.

Moldovenii l-au vândut pe Moruțan la FCSB cu un milion de euro și au mai păstrat 9% din revânzarea jucătorului.

Becali a anunțat, imediat după ce l-a dat pe Olimpiu la Galata, că a încasat 5,7 milioane de euro. Astfel, FC Botoșani ar fi avut de luat 513.000 de euro. În realitate, turcii au plătit doar 3,5 milioane de euro, din care clubul lui Iftime are dreptul la 315.000 de euro.

Iftime a cerut o clarificare oficială a sumelor. El va continua să mai încaseze bani și din „variabilele” din actul de transfer al lui Moruțan. FCSB va mai lua în curând 600.000 de euro, în momentul în care „Oli” va bifa al 14-lea meci în tricoul lui Galatasaray în campionatul turc.

VIDEO. Valeriu Iftime: „Nu știm pe cât a fost vândut Moruțan! Vreau să știu câți bani primim”

Citește mai multe știri despre stranieri: 

„Ianis face diferența” » Presa scoțiană l-a pus cap de pagină pe Hagi și l-a ales „man of the match”

Alexandru Mitriță, un nou gol pentru PAOK în Grecia! Românul, în mare formă înainte de meciurile naționalei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
hankok
hankok  •  26 Septembrie 2021, 01:11

Serios? Și cum i-a comunicat asta? Prin semne? Sau Terim știe ceva română de pe vremea când îi antrena pe Hagi și Popescu? Că Morutan nu știe nici engleză, nici turcă.

c23665
c23665  •  25 Septembrie 2021, 21:32

Terim nu e pretentios. Dacă i-ar fi cerut lui Morutan sa joace fotbal era clar caz de agresiune... sportiva la adresa bietului Olimpiu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează