INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GENK

Genk îl vinde pe Ruslan Malinovski, cel mai bun jucător, ca să-i facă loc lui Ianis! „Cu Hagi, câștigăm imagine internațională! E un decar pur”

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Articol de - Publicat duminica, 14 iulie 2019 11:23

Genk e aproape de a se despărți de mijlocașul ucrainean Ruslan Malinovski, care s-ar fi înțeles cu Atalanta pentru 13,7 milioane de euro, pentru a-i face loc lui Ianis Hagi, adus de la Viitorul.

Nu degeaba l-a convins antrenorul Felice Mazzu pe Ianis Hagi să semneze cu Genk, spunându-i că va fi un jucător important în echipa sa. Clubul belgian este foarte aproape de a-l vinde pe ucraineanul Ruslan Malinovski, 26 de ani, cel mai valoros fotbalist al flamanzilor sezonul trecut, când au cucerit titlul de campioni. Potrivit Sky Italia, s-ar fi înțeles cu Atalanta pentru 13,7 milioane de euro. Pe el ar urma să-l înlocuiască Ianis la alb-albaștri.

„Ianis e un băiat care știe ce vrea”

„Cu Hagi, câștigăm imagine internațională. E un decar pur, un playmaker de modă veche”, l-a descris în cotidianul Het Laatste Nieuws directorul tehnic al lui Genk, Dimitri de Condé.

„Ianis e un băiat care știe ce vrea, un jucător deosebit cu o mare încredere în el. Ianis ne-a ales, iar tatăl lui l-a susținut. Crede că e mai bine să o iei pas cu pas, decât să te duci la un mare club european și să nu joci. Aspectul financiar nu a fost important pentru el”.

Ianis, 20 de ani, li s-a alăturat deja colegilor în cantonament, a trecut „botezul” cântând în fața lor și ar putea debuta sâmbătă, în Supercupa Belgiei cu Mechelen.

.

 

 „Nu poți ști dinainte cât de repede va exploda jucătorul pe teren, dar oameni ca Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, fotbaliști pe care îi priveam cu admirație când jucam, idolii mei, ne-au vorbit foarte frumos despre el” Dimitri de Condé, director tehnic Genk

800.000 €va fi salariul anual net al lui Ianis Hagi la Genk (contract pe 5 sezoane)

8.000.000 € a plătit clubul belgian pentru mijlocașul în vârstă de 20 de ani

16 goluri și 16 assisturi a reușit Malinovski sezonul trecut la Genk în toate competițiile

„Cum i-am convins pe Ianis și Gheorghe Hagi? Suntem campionii Belgiei și evoluăm în Champions League, ceea ce e foarte important. Iar stilul nostru de joc a fost decisiv. Și faptul că avem o filosofie similară cu Viitorul. Dezvoltăm, dezvoltăm, dezvoltăm”Dimitri de Condé, director tehnic Genk

Citește și: 

Neymar nu mai vrea să intre în cantonament cu PSG! „Cea mai frumoasă amintire din fotbal e acel 6-1 al Barçei cu PSG”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
vendredi13
vendredi13  •  15 Iulie 2019, 02:05

Pare mai matur după experiența Fiorentina. L-am văzut că-i pare rău că Marin a plecat la Ajax. Eu îi urez succes, să-şi facă treaba şi să ne demonstreze la Națională.

992062307482219
Constantin Dima  •  14 Iulie 2019, 17:35
Postat de pma77 pe 14 Iulie 2019, 14:51

O sa castigati *** cu afonul asta..prosti sunt si belgienii astia..nu v-au ajuns ba tepele cu Stanciu si Chiriches? :)

Esti un *** *** si prost din nascare daca cosideri belgienii prosti. Nu inteleg cum permiteti aparitia unor comentrii rasiste.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

visinu
visinu  •  14 Iulie 2019, 17:22

Pleaca perla, vine ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează