INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GENT - DINAMO KIEV 1-2

Gent - Dinamo Kiev 1-2. Mircea Lucescu, o comparație plastică după victoria din Ligă: „Parcă era Maica Tereza”

Gent - Dinamo Kiev 1-2. Mircea Lucescu
Gent - Dinamo Kiev 1-2. Mircea Lucescu

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 11:05 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 11:08

Mircea Lucescu s-a protejat de ploaia torențială cu un prosop în Belgia, la fel ca în Supercupa Ucrainei. În fața lui Șahtior, a câștigat cu 3-1. Miercuri, doar 2-1 cu Gent.

După patru ani, Dinamo Kiev e foarte aproape de grupele Ligii Campionilor, cu Mircea Lucescu antrenor. 2-1 la Gent, în prima manșă a play-off-ului, și presa belgiană nu mai crede în calificarea vicecampioanei sale. "Genk mai speră doar într-un miracol. Altfel, va continua în Europa League", a comentat Het Nieuwsblad.

"Capcana vulpii viclene"

Același cotidian flamand l-a descris plastic pe tehnicianul ucrainenilor: "Cerul plângea, iar Lucescu și-a acoperit capul cu un prosop, imitând-o parcă pe Maica Tereza. Deși el nu avea nevoie de rugăciune. Gent a căzut în capcana vulpii viclene în vârstă de 75 de ani".

La fel ca în Supercupa Ucrainei, Luce s-a protejat de ploaia torențială cu un prosop. A câștigat de fiecare dată. 3-1 cu Șahtior, pe 25 august, 2-1 cu Gent, pe 23 septembrie. Deși miercuri voia tot un 3-1, mult mai liniștitor.

"Așteptam și al doilea, și al treilea gol"

"După un prim gol rapid, așteptam și al doilea, și al treilea gol, însă am pierdut controlul jocului, iar adversarii au prins curaj în prima repriză și au pus presiune pe apărătorii noștri, egalând la o fază fixă", a declarat antrenorul.

"Mister ne-a cerut să nu ne oprim"

Și căpitanul Sidorciuk a confirmat acest plan: "Am vrut să înscriem și al treilea gol. Mister ne-a cerut să nu ne oprim și să încercăm să ne distanțăm, dar nu am putut".

Pentru Lucescu, "rezultatul contează cel mai mult în asemenea meciuri". Completat de același Sidorciuk: "Poate vom reuși să marcăm trei goluri la Kiev". În returul de marți, 29 septembrie.

Piatră-hârtie-foarfecă sub ochii lui Hațegan

În prima repriză, Dinamo Kiev a avut o lovitură liberă de la 30 de metri perpendicular pe poartă. Putea executa și uruguayanul Carlos de Pena, jucător de picior stâng, și decarul Mikola Șaparenko, cu dreptul. Pentru a decide cine execută, cei doi au făcut chiar sub ochii lui Hațegan (foto) un joc popular în copilărie: piatră-hârtie-foarfecă. De Pena a ales "foarfeca" și a învins "hârtia" lui Șaparenko. Și a tras sud-americanul. Fără supărare.

Gent - Dinamo Kiev 1-2. Mircea Lucescu, o comparație plastică după victoria din Ligă: „Parcă era Maica Tereza”

Decizie corectă la eliminare, salvați de VAR la 0-1

Brigada românească a condus bine Gent - Dinamo Kiev. Ovidiu Hațegan a dat șase cartonașe galbene (patru gazdelor) și unul roșu, eliminarea fiind corectă. "Bezus a îngropat speranțele echipei lui Gent, cu două «galbene» în trei minute (50-53). A scăpat cu noroc doar cu avertisment la faultul asupra lui Șaparenko. Stupid, a forțat al doilea cartonaș", a comentat Het Nieuwsblad. În minutul 9, la golul lui Supriaga, tușierul Octavian Șovre a semnalizat ofsaid la atacantul ucrainean. Decizie corectată de VAR. Gol valabil.

"Lucescu îi decide viitorul lui Gerson"

După ce a scris în urmă cu o săptămână că Șumudică îl vrea pe Gerson Rodrigues la Gaziantep, presa turcă susține acum că atacantul de origine portugheză (evoluează în naționala Luxemburgului), unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Dinamo Kiev în acest start de sezon, este dorit și de Göztepe. Care ar oferi 250.000 de euro pentru împrumutul lui pe un an. "Lucescu îi decide viitorul lui Gerson", afirmă jurnaliștii de la Yeni Asir, un cotidian din Izmir, orașul clubului Göztepe.

"Sunt foarte mulțumit de rezultat. De joc, mai mult în repriza a doua. Încă avem un meci de disputat și trebuie să ne pregătim"
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

"Am făcut greșeli pe care le-am plătit scump. Cu acel cartonaș roșu, ne-am împușcat în picior. Cred că jucătorii mei au suferit din cauza tracului scenei"
Wim De Decker, antrenor Gent

Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, vrea să dea în judecată AFC » „Au încălcat legile FIFA și nu ne-au ascultat plângerile”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
reteleanu
reteleanu  •  24 Septembrie 2020, 14:53

asa *** ca a lui hategan, mai rar. de la inceputul meciului le-a suflat vant in panze ucrainenilor, fluierand fault la orice intrare a belgenilor. golul a fost la limita limitelor, un jucator ucrainean FIIND totusi in ofsaid (daca era invers, pe pariu ca-l anula?). oricum, mafia lui surkis (care a declarat inainte ca "toate resursele trebuie concentrate pentru calificare") si-a facut treaba, inclusiv la uefa, care l-a delegat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  24 Septembrie 2020, 14:34

N ai ce zice, a făcut ceva la viata lui, și ca jucător la club, și ca jucător la națională, și ca antrenor, are filozofia lui mai aparte, dar pe unde a trecut a lăsat ceva bun

robotzel
robotzel  •  24 Septembrie 2020, 11:58
Postat de Serge Sand pe 24 Septembrie 2020, 11:40

Cum a arbitrat bine când au comis-o la gol? Întreb și eu pentru un prieten. Vai de capul vostru

pentru ca ei nu se uita la televizor sa vada la milimetru daca este sau nu gol dar tu nu sti decat sa te uiti la televizor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează