INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

video Verdictul presei italiene despre Mihăilă: „Golul reușit e premiul pentru un jucător care pare complet recuperat la nivel psihic”

Valentin Mihăilă și Dennis Man sărbătorind primul gol în meciul cu Venezia // Foto: Imago
Valentin Mihăilă și Dennis Man sărbătorind primul gol în meciul cu Venezia // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 18:03 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 19:34

Valentin Mihăilă (24 de ani, împliniți ieri), extrema stângă a Parmei, a deschis scorul în meciul cu Venezia (2-1) și a primit laude. „A presat pe tot terenul, a încercat mereu să ofere variantă de pasă verticală și s-a sacrificat imens pentru echipă”, scrie Parmalive (nota 7). Dennis Man a luat 6, „după o evoluție cu lumini și umbre”.

Ce bine merge Parma cu ambii români titulari și pe extremele terenului! Cu excepția derbyului cu Modena în care toată echipa a rămas datoare, Dennis Man și Valentin Mihăilă au devenit puncte fixe în formula liderului autoritar din Serie B. Și astăzi, antrenorul Fabio Pecchia a mizat pe „tricolori" și, parțial, aceștia i-au răsplătit încrederea. 

Valentin Mihăilă, gol în victoria dramatică obținută de Parma » Cum a înscris
ITALIA
Valentin Mihăilă, gol în victoria dramatică obținută de Parma » Cum a înscris

Spunem parțial, pentru că vioara întâi a fost acum Mihăilă. Fostul oltean a reușit să deblocheze partida spre mijlocul primei reprize contra Veneziei (2-1), o rivală la promovare, și și-a atras laude pentru cele 82 de minute petrecute pe teren.

„Mihăilă, al doilea gol în trei meciuri"

„A presat pe tot terenul, a încercat mereu să ofere variantă de pasă verticală și s-a sacrificat imens pentru echipă. Golul marcat este premiul pentru un jucător care pare recuperat complet la nivel psihic. Nota 7", scrie agenția Parmalive.com. 

Al doilea gol în ultimele trei jocuri. Mihăilă atacă orice spațiu liber, dar lasă mereu impresia că poate mai mult în fața porții. Este asurzit de o petardă aruncată de fanii Veneziei
ForzaParma, agenție italiană

Și Tuttomercatoweb.com l-a elogiat și i-a dat 6,5: „Foarte activ de la început, i-a adus în avantaj pe «cruciați» cu un gol extraordinar ce a deschis meciul. Putea semna doppietta, dar a risipit o ocazie apetisantă de la câțiva pași de poartă". A fost al doilea său gol în ultimele trei partide din Serie B.

„Man a trecut pe lângă un supergol"

Mai puțin generoasă în elogii a fost presa din Parma cu Dennis Man. "O evoluție cu lumini și umbre. Câteva indicii interesante, multe faze bune, dar astăzi nu a reușit să fie incisiv. De multe ori a ratat ultima pasă sau a greșit ultima alegere. Poate face mai mult de atât", a explicat Parmalive.com. Asta în timp ce Tuttomercatoweb.com i-a acordat 6,5: 

„Man a încercat să facă diferența și-n acest meci, însă Venezia a izbutit să-l țină în frâu, dar cu destulă dificultate. A trecut pe lângă un supergol, din cauză că portarul Joronen s-a opus". N-a mai putut face nimic însă în minutul 90+9, când rezerva Camara a semnat un gol senzațional.

3goluri și două assisturi are Valentin Mihăilă în 22 de meciuri disputate la Parma în acest sezon în Serie B și Cupa Italiei. Dennis Man a reușit 11 goluri și 6 pase decisive tot în 22 de partide

Rămâne jucătorul cu cea mai mare valoare tehnică dintre cei de pe teren, dar uneori se place prea mult. Măcar dacă ar fi mai eficient când ajunge la poartă. Risipeste multe ocazii, ratează deseori ultima pasă pentru a fi decisiv. Uneori se place chiar prea mult
ForzaParma, agenție italiană

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Pușcaș, sub nota de trecere, Nedelcearu, de nedepășit! Ce scriu ziarele italiene despre cei doi „tricolori”
ITALIA 2
Pușcaș, sub nota de trecere, Nedelcearu, de nedepășit! Ce scriu ziarele italiene despre cei doi „tricolori”
Campionat amânat! A evadat cel mai periculos infractor din Ecuador dintr-un penitenciar de maximă securitate
ECUADOR
Campionat amânat! A evadat cel mai periculos infractor din Ecuador dintr-un penitenciar de maximă securitate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
observator_federal
observator_federal  •  03 Februarie 2024, 22:05

"Recuperarea psihică" a lui Mihăilă pare a se datora exclusiv antrenorului Parmei, cel care l-a titularizat chiar și când nu reîncepuse să înscrie goluri pentru echipa italiană. Nu neg că s-a acționat psihologic asupra tânărului fotbalist român și din țară, mai ales că el a marcat spectaculos si DECISIV pentru România - dar nu mi-e foarte clar în ce sens s-a acționat... Selecționerul Iordănescu (si alaiul de "persoane din anturajul Naționalei"), specialiștii și toată massmedia sportivă (fecesebistă de felul ei) puteau oare să facă mai mult pentru Vali Mihăilă sau, de fapt, au făcut doar ce și cât și-au propus??

observator_federal
observator_federal  •  03 Februarie 2024, 19:06

SportParma i-a acordat lui Mihăilă cea mai mare notă și un comentariu frumos: "MIHAILA 7.5 Pleacă în treapta a patra și cu derapajele îi lasă pe apărătorii lagunei pe loc. Apoi, în minutul 21 decide că a sosit momentul să pună viteza a cincea: sprint, diagonală câștigătoare și gol. Cel mai bun mod de a-ți sărbători ziua de naștere (24 de ani ieri). Se apropie de a înscrie o dotă, Joronen se opune. Fermecat (Indiavolato). " La mulți ani și la multe goluri, inclusiv la Euro, leule! (Apropo, lui Dennis Man SportParma i-a dat nota 6...)

observator_federal
observator_federal  •  03 Februarie 2024, 18:54

SportParma i-a acordat lui Mihăilă cea mai mare notă și un comentariu frumos: "MIHAILA 7.5 Pleacă în treapta a patra și cu derapajele îi lasă pe apărătorii lagunei pe loc. Apoi, în minutul 21 decide că a sosit momentul să pună viteza a cincea: sprint, diagonală câștigătoare și gol. Cel mai bun mod de a-ți sărbători ziua de naștere (24 de ani ieri). Se apropie de a înscrie o dotă, Joronen se opune. Fermecat (Indiavolato). " La mulți ani și la multe goluri, inclusiv la Euro, leule! (Apropo, lui Dennis Man SportParma i-a dat nota 6).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează