INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc” » Jurnaliștii basci, seduși de noul transfer al lui Alaves

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc”. Foto: Instagram
Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc”. Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 15:56 / Actualizat luni, 28 august 2023 15:56

Împrumutat de Rangers la Alaves, Ianis Hagi este prezentat de cotidianul basc Noticias de Alava drept „unul dintre jucătorii cu cea mai mare perspectivă în La Liga”. Marca îl consideră „turc” pe internaționalul nostru datorită locului nașterii: Istanbul. Va fi noul număr 10 al lui „El Glorioso”.

După trei sezoane și jumătate la Glasgow Rangers, cu titlul de campion al Scoției câștigat în 2021, dar și cu accidentarea gravă care l-a îndepărtat 13 luni de fotbal, ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept, leziune care i-a anulat complet 2022, Ianis Hagi s-a mutat în Spania, la Deportivo Alaves, nou-promovată în La Liga unde va evolua în actuala stagiune sub formă de împrumut.

Răzvan Lucescu, nervos după victoria din campionat: „Urăsc flash-interviurile de după meciuri și urăsc mercato”
GRECIA
Răzvan Lucescu, nervos după victoria din campionat: „Urăsc flash-interviurile de după meciuri și urăsc mercato”

Ianis Hagi, prezentat de cel mai important jurnal spaniol drept „atacant turc”

La 24 ani, Ianis are 26 de selecții și două goluri printre „tricolori”, însă Marca, jurnalul iberic cel mai important, îl prezintă în ediția de print drept „atacantul turc Hagi, fiul miticului Gica”, ținând cont de locul nașterii, Istanbul.

Cotidianul local Noticias de Alava (Vitoria-Gasteiz, orașul în care joacă Alaves, e capitala Țării Bascilor și a provinciei Alava) a realizat un „tablou” mult mai amplu, mai detaliat despre internaționalul nostru.

Jurnaliștii basci, seduși de Ianis Hagi, noul transfer al lui Alaves

„Al nouălea transfer al lui Alaves, băiatul lui «Maradona din Carpați» oferă un enorm salt de calitate lotului alb-albastru. Evoluează și mijlocaș, în spatele atacanților, și ca aripă dreapta, o versatilitate ce îi permite să ocupe ambele posturi în funcție de circumstanțele meciurilor, principalele sale atuuri fiind controlul mingii cu ambele picioare și șutul excelent", a scris Noticias de Alava.

Amintind și de accidentarea de la genunchi care l-a făcut să rateze 69 de meciuri și de procesul dur de recuperare, ziariștii basci scriu că „această lipsă de continuitate, adăugată la apropierea Euro 2024, l-a îndreptat spre aventura Alaves, văzută drept o ocazie să-și recapete cea mai bună versiune și să se poată consolida după un an de instabilitate”. 

Și „El Glorioso”, supranumele clubului, poate profita de „un talent capabil să facă diferența. Ianis Hagi e rapid, inteligent cu mingea la picior și care devine unul dintre jucătorii cu cea mai mare perspectivă în LaLiga”. Noul număr 10 albiazul.

23 de goluria influențat Ianis Hagi (8 reușite, 15 assisturi) la Rangers în 2020-2021, cel mai bun sezon al său la Glasgow (45 de meciuri în toate competițiile), cucerind și titlul de campion al Scoției

Ce așteaptă să vadă spaniolii: „Cum se va adapta Hagi la noul oraș și, mai ales, la fotbalul spaniol. O competiție foarte cunoscută de tatăl său, care a jucat 100 de meciuri pentru Barcelona și Real Madrid”

Citește și:

Dan Șucu, luptă deschisă cu FCSB în mercato: „I-ar fi mai bine cu Bergodi antrenor”

Radu Drăgușin, apreciat după o victorie neașteptată în Serie A

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
stefan56
stefan56  •  01 Septembrie 2023, 19:38
Postat de jean_valjean pe 28 August 2023, 19:12

Ajunge bai ! Nici mie nu imi place influenta regelui, si insistenta presei cu Ianis...dar macar hai sa ii uram succes si sa profite de sansa ivita ! Nu a jucat nicaieri ? 8 goluri si 15 assisturi in primul sezon la Rangers..inseamna putin? Goluri decisive in fazele superioare europa league ! Ce jucator roman mai are cifrele astea ? Alti nu fac nimic prin serie b...sa fim seriosi ! Copilul nu a gresit nimanui, nu il mai urati atat. Sper sa va inchida gura tuturor !

Cine te a tinut sa urasti succes. Dar ca fotbalist estte zero

barabant72
barabant72  •  28 August 2023, 20:20

Un mare semn de intrebare este /cine-l plateste cu bani grei pe acest talent care joaca mai mult rezerva s-au in tribuna ?Candva se spunea ca el apartine unei firme de impresariat din Cipru unde actionar ar fi si taicasu.Nu cumva banii cu care este platit si cu care este plimbat pe la diferite cluburi provin si di n Romania ?E putin probabil ca aceste cluburi de traditie sa fie asa de fraiere in achizitia de talente care nu joaca si pe care sa le plateasca cu bani grei .

klauz
klauz  •  28 August 2023, 19:43

Pai eu am intrat pe site-ul respectiv, nu exista postarea din care, chipurile, citati (fara link). Daca ar exista, din ce ziceti voi, as pune imediat eticheta de scris de hagi, care dupa ce il posteaza pe afara vi-l semnaleaza printr-un alt material pe care-l publicati de gata. Reteta obisnuita, cunoscuta de toti. Ar trebui sa-l marcati promo sau publicitate, pentru ca vi se livreaza gata scris... Iar tipul asta se va rata si in Spania, cum a facut-o in Italia, Belgia (doua rateuri instantanee, aia s-au speriat in ambele locuri imediat ce l-au vazut ce pe langa fotbal e) si Scotia (unde a lungit-o ajutat si de accidentare - NU, NU juca nici inainte, facea banca preponderent, nu era titular, nu era om de baza, era marginal). Nu are talent, sa vedem cat timp ii poate minti pe spanioli. Dar sa stiti ca vestiarul se va prinde foarte repede ca nu poate juca fotbal, oricate articole ii face tac-su!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează