INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CAGLIARI - FIORENTINA 3-5

Ianis Hagi, lăudat de presa italiană după debutul în Serie A: ”Are clasă și personalitate”

Ianis Hagi nu a așteptat decât 9 etape până să intre în contact direct cu elita fotbalului italian
Ianis Hagi nu a așteptat decât 9 etape până să intre în contact direct cu elita fotbalului italian

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Ianis Hagi a fost lăudat de Corriere Fiorentino pentru debutul în Serie A: ”A intrat agresiv și motivat în joc”. Și Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6: ”Suficient pentru viitor. Aplauze”.

Paulo Sousa s-a ținut de cuvânt și, la prima ocazie ivită, l-a "botezat" pe Ianis Hagi la o zi după ce mijlocașul român împlinise 18 ani. Băiatul "Regelui" a intrat în minutul 75 la Fiorentina, care conducea detașat, 5-2, și a reușit să capteze atenția în teren și ieri laudele presei peninsulare.

"Impecabil la antrenament"

"Unii primesc cadou la majorat o mașină nouă, un smartphone fițos sau o vacanță de lux. Ianis a avut parte însă de un dar mai special: debutul în Serie A în tricoul Viola. Moment anunțat clar de recentele aprecieri. Meritul implicării impecabile la antrenamente și al unor meciuri bune la Primavera (3 goluri).

Normal pentru un fotbalist de clasa lui, dar deloc scontat, având în vedere  greutățile pe care le întâmpină puștii plimbați între «tineret» și prima echipă. Dar Hagi junior, cu mare umilință, a dat mereu maximum.

În 20 de minute ale unui meci decis, a etalat clasă (două driblinguri reușite), personalitate, intrând cu răutatea potrivită, și-n dueluri. Plasat în spatele lui Kalinici și mereu prezent în acțiuni, a scos o «directă» din marginea careului. Semnale pozitive pentru puștiul ce își va face loc sigur în echipă în lunile următoare", a scris Corriere Fiorentino.

Egalul lui Tătărușanu

Ziarul toscan i-a dat nota 6 lui Ianis (la fel ca lui Tătărușanu), aceeași primită în Gazzetta dello Sport: "Suficient pentru viitor. Fiul lui Gheorghe a debutat în Serie A la 18 ani și o zi. Aplauze".

Cifrele lui Ianis cu Cagliari:

  • 10 pase (100% reușite și-n terenul advers)
  • 2 dueluri câștigate din 3
  • 2 mingi recuperate
  • 1 fault suferit

"E fiul şi totodată moștenitorul meu pe teren, succesorul meu. Eu cred cu tărie în el. E un mare număr 10. El trebuie acum să crească, trebuie să lăsăm timpul să se pronunțe cu privire la el"
Gică Hagi

"Sunt foarte mândru de el. Și-a depășit deja tatăl la vârsta lui. În comparație cu mine, a început să joace la nivel înalt mult mai tânăr, a fost și căpitan deja. Acum a debutat deja in Serie A"
Gică Hagi

"A intrat vizibil emoționat, dar în puținul timp oferit a arătat că e talentat. Sigur mai are nevoie de răgaz să crească, mai ales la capitolul fizic"
La Nazione, cotidian italian

TOP 5 ROMÂNI DEBUTURI PRECOCE*

  Nume Vârstă Echipă An
1. Alin Stoica 16 ani, 364 de zile Anderlecht 1996
2. Ianis Hagi 18 ani, o zi   Fiorentina 2016
3. Claudiu Keșeru 18 ani, 2 zile Nantes 2004
4. Adrian Stoian 18 ani, o lună, 10 zile Roma 2009
5. Nicolae Mitea 18 ani, 5 luni, 20 zile Ajax 2003

* Cifre restrânse la principalele campionate ale Europei.

TOP 3 DEBUTURI ROMÂNI ÎN SERIE A

În topul celor mai tinere prime apariții în prima ligă italiană, Alibec (Inter) se află pe locul 6, Zicu (Parma) pe 7, Răducioiu (Bari) pe 9, Mutu (Inter) pe 10, ultimii trei debutând la peste 20 de ani.

  Nume Vârstă Echipă An
1. Ianis Hagi 18 ani și o zi Fiorentina 2016
2. Adrian Stoian 18 ani, o lună, 10 zile Roma 2009
3. George Pușcaș 18 ani, 9 luni, 24 zile Inter 2015

TOP 5 DEBUTURI ALL-TIME SERIE A

  Nume Vârstă Echipă An
1. Paolo Pupita 15 ani, 4 luni, 12 zile Cesena 1989
2. Giacomo Banchelli 15 ani, 7 luni, 14 zile Fiorentina  1989
3. Giuseppe Campione 15 ani, 9 luni, 25 zile Bologna 1989
4. Valeri Bojinov 15 ani, 11 luni, 12 zile Lecce 2002
5. Andrea Pirlo 16 ani, 2 zile Brescia 1995

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
khal_37
khal_37  •  25 Octombrie 2016, 11:26
Postat de kilimanjaro pe 25 Octombrie 2016, 10:57

Comunismul nu a disparut din fotbal. Acet biet ianis nu poate juca dupa cum il lauda cei patiti s-o faca. Bietul baiat, n-are nimic in comun cu fotbalul, doar ca *** de tatsu plateste greu reclame false :))))

Comunismul nu a disparut niciodata din Romania, dimpotriva s-a extins ca o caracatita in toate mediile controlandu-le prin slujitorii obedienti( precum esti tu)...in aceasta lume in care acest sistem corupt si ticalosit distruge tot ceea ce este bun sau de valoare in aceasta tara s-a nascut o noua STEA, dar care va straluci intr-o alta tara, mai dezvoltata, unde cetatenii sai sunt adevarati crestini, adevarati cunoscatori ai fotbalului.....voi, *** de serviciu nu va revine altceva mai bun de facut decat sa priviti si sa suferiti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  25 Octombrie 2016, 10:57

Comunismul nu a disparut din fotbal. Acet biet ianis nu poate juca dupa cum il lauda cei patiti s-o faca. Bietul baiat, n-are nimic in comun cu fotbalul, doar ca *** de tatsu plateste greu reclame false :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  25 Octombrie 2016, 10:52

Ah, Alin Stoica... baiatul ala trebuia sa ajunga mare de tot..... la Ianis mai vedem.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează