INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Ianis Hagi și Tudor Băluță, colegi cu Dybala și Klopp în proiectul „Common Goal”! Primii fotbaliști români care își donează o parte din salariu

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 11:17 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 12:03

Ianis Hagi și Tudor Băluță sunt primii fotbaliști români care s-au înscris în proiectul „Common Goal” și vor dona 1% din salariu pentru cauze umanitare. Cei doi speră să convingă și alți „tricolori” să accepte această provocare.

  • Inițiativa „Common Goal” îi aparține lui Juan Mata, fotbalistul lui Manchester United, și au răspuns prezent peste 200 de personalități din lumea fotbalului, printre care Paulo Dybala, Serge Gnabry, Giorgio Chiellini, Jurgen Klopp, Timo Werner, Mats Hummels, Eric Cantona, Megan Rapinoe, Alex Morgan sau chiar președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Proiectul a fost lansat în 2017.
  • Pe contul de instagram al proiectului „Common Goal” a fost făcut anunțul oficial că Ianis Hagi și Tudor Băluță se alătură proiectului

„Totul a început după ce agentul meu mi-a spus de acest proiect. Mi s-a părut foarte interesant, i-am urmărit pe Instagram și am început să comunicăm din momentul respectiv. 

Din discuțiile pe care le-am avut mi s-a părut interesant ce fac și am decis să iau parte. Mai apoi am vorbit și cu Ianis, apoi a vorbit și el cu alți oameni din Common Goal și așa a decis că vrea să ia și el parte. Fiind și colegi și prieteni foarte buni am decis să facem asta împreună”, a spus Tudor Băluță, pentru Gazeta Sporturilor.

3,5 milioane de euroe suma care s-a strâns până în prezent din donațiile celor înscriși în proiectul Common Goal

„Imediat cum mi-au spus Tudor și impresarul nostru despre ce este vorba și care este scopul acestui proiect, am fost extrem de interesat. 

Tudor era deja gata să-și doneze 1% din salariul lui, dar i-am spus să mai aștepte puțin și să facem asta amândoi pentru că ne cunoaștem de atâta timp și suntem și prieteni în afara fotbalului. Impactul e mult mai mare împreună, iar obiectivul e să deschidem cât mai multe porți și la noi către astfel de gesturi”, a spus Ianis Hagi, pentru Gazeta Sporturilor.

Ce jucători de națională ar putea să-i urmeze în proiect

Ianis Hagi și Tudor Băluță și-au ales câte doi fotbaliști pe care vor încerca să-i convingă să le calce pe urme și să-și doneze 1% din salariu.

3 milioane de copiidin peste 90 de țări au primit deja ajutor din partea Common Goal

„Virgil Ghiță, de la Farul Constanța, și Răzvan Marin, doi prieteni foarte buni, ar fi primii doi jucători pe care i-aș chema alături de noi în acest proiect”, a spus Tudor Băluță.

„Ca să glumesc, avem nevoie de jucători care au putere financiară. Cicâldău și Denis Drăguș ar fi alegerile mele. Îi știu de la 12-13 ani și sunt convins că le-ar plăcea proiectul și cred că ar veni alături de noi”, a spus și Ianis Hagi.

1 club și 1 echipă naționalăDanezii de la FC Nordsjaelland și echipa națională de fotbal feminin a Canadei sunt în proiectul Common Goal

Citește și:

EXCLUSIV Cu ce l-a cucerit Steven Gerrard pe Ianis Hagi: „Asta m-a surprins și mi-a plăcut cel mai mult!” + Cum se aseamănă cu Gică Hagi

EXCLUSIV Partea neștiută a relației dintre Ianis Hagi și Gică Hagi » Cum se comportă „Regele” acasă: „Ajungem să discutăm și despre asta! E un tată foarte deschis”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
brentford
brentford  •  09 Noiembrie 2021, 14:38
Postat de alexpreda pe 09 Noiembrie 2021, 12:42

***

s-a oprit curentul in grota?

alexpreda
alexpreda  •  09 Noiembrie 2021, 12:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Noiembrie 2021, 12:19
Postat de Clau Alex Berdei pe 09 Noiembrie 2021, 11:37

Faceti ceva pt Romania.Puteti ajuta in tara cu banii acestia.Sint in Romania o gramada de oameni cu probleme.

Probabil ar adera si la asta daca li s-ar propune. Pana atunci, insa, nu e frumos sa judecam ce fac oamenii cu banii lor. E ca si cum ti-as zice eu tie ce sa faci cu banii tai si cum sa-i cheltui, ar fi complet aiurea. Daca vreau sa fac ceva, fac cu banii mei, nu cu ai tai. Numai bine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează