INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

ANALIZĂ Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro

Ionuț Nedelcearu mai are contract la Palermo până în 2025 Foto: Imago
Ionuț Nedelcearu mai are contract la Palermo până în 2025 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 18:45 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 21:15

Ionuț Nedelcearu, 27 de ani, nu a jucat decât 17 minute întreg turul la Palermo, pierzând și naționala. Accidentarea titularului de la Palermo l-a readus în primul ”11” și a profitat din plin. Acum e titular indiscutabil la echipa de club și a fost convocat de Edi Iordănescu în lotul lărgit pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. În formă, stoperul vrea la Euro.

Sosit în vara lui 2022 la Palermo, transferat gratis de la Crotone, Ionuț Nedelcearu a avut un prim sezon în care aproape că nu a ieșit din echipa siciliană. A jucat 36 de meciuri în Serie B, de 34 de ori integralist.

Nu a înscris niciun gol, dar l-a convins pe antrenorul Eugenio Corini. Cu el, a devenit titular indiscutabil indiferent de sistem. Și într-o linie defensivă de patru, și în alta cu trei stoperi.

Fabio Lucioni l-a trimis pe bancă pe Ionuț Nedelcearu. Un tur complet

Totuși, în iulie 2023, Corini a mai adus un fundaș central, pe Fabio Lucioni, de la Lecce. Un jucător experimentat, în vârstă de 36 de ani, care i-a luat locul lui Nedelcearu în primul „11" roz.

Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou
STRANIERI
Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou

Atât de bine a evoluat Lucioni încât a prins toate minutele pe teren în 17 etape consecutive, în parteneriat cu Marconi. Nede a rămas pe banca de rezerve, prinzând doar 17 minute în prima parte a sezonului.

În ultimele zile ale anului, Lucioni a suferit însă o gravă accidentare musculară, o ruptură la coapsă, și nu și-a revenit nici acum.

Ionuț Nedelcearu s-a gândit să plece de la Palermo. Apoi, 12 meciuri legate, două goluri

Neșansa lui Lucioni, șansa lui Nedelcearu. „Tricolorul", 27 de ani, a fost întâia oară titular pe 23 decembrie, la 3-3 contra lui Como. Din acel moment, a fost permanent prezent în formația de bază.

Probabil că dacă Lucioni începea și 2024 în echipă, Ionuț ar fi părăsit Palermo. În decembrie, luase în calcul serios această opțiune, a dezvăluit Corriere dello Sport. Deși avea contract până în 2025, nu mai voia să rămână dacă nu juca, pentru că se gândea la Euro.

Nedelcearu a apărut în 12 întâlniri succesive, toate integralist. Și, mai mult decât misiunea defensivă, a marcat două goluri (la 3-2 cu Cremonese, pe 26 decembrie, și la 1-0 cu Lecco, pe 10 martie).

Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro
Ionuț Nedelcearu, pe 2 februarie, în duel cu George Pușcaș, colegul de națională, la Palermo - Bari 3-0 Foto: Imago

Două reușite, la fel ca la Crotone, în urmă cu două sezoane. Și e la doar un gol de cea mai prolifică stagiune (3), la Dinamo, în 2016-2017.

1,1milioane de euro e cota actuală a lui Ionuț Nedelcearu (Transfermarkt). Maximum atins a fost de 4 milioane, în decembrie 2019, când juca la Ufa (Rusia)

„Nedelcearu și-a pus în valoare excelentul joc aerian”

„Poate fi arma letală a lui Corini în acest final de sezon" a fost concluzia Corriere după ultima etapă, în care stoperul a fost decisiv.

Palermo e pe locul 5, la șase puncte de Como și poziția secundă, ultima care asigură promovarea directă în Serie A. Foarte bine plasată cel puțin pentru a participa la baraj.

„Concentrat, a păstrat poarta neatinsă prima oară în deplasare după cinci luni. Și, în plus, și-a pus în valoare excelentul joc aerian", a comentat Corriere.

Nedelcearu a pierdut ultimele 6 meciuri la națională. Dar vrea să joace la Euro

Faptul că e mereu implicat în joc l-a ajutat să regăsească naționala. După un start destul de bun în preliminariile CE, cu un meci de 90 de minute, la 2-2 cu Elveția, și alte două prezențe în lot, Nedelcearu a pierdut selecționata în toamnă, pentru că nu mai era folosit la echipa de club.

Au fost șase dueluri în șir în campania de Euro în care numele său nici nu a fost trecut pe foaia de joc.

25de selecții are Ionuț Nedelcearu la națională, pentru care a marcat două goluri, ambele în amicalul cu Belarus (5-3), meci în care a reușit și o pasă decisivă

Acum, se întoarce la națională. Edi Iordănescu l-a convocat în lotul lărgit pentru cele două amicale ale lunii, pe 22 cu Irlanda de Nord (București) și pe 26 în fața Columbiei (Madrid).

Aceasta poate fi marea lui șansă pentru Euro. E în formă și vrea să joace la turneul final din Germania.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ștefan Radu, ofertat să revină » Duel cu un campion mondial pentru post
PROPUNERE
Ștefan Radu, ofertat să revină » Duel cu un campion mondial pentru post
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13
TOP
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează