INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou

Radu Drăgușin a jucat 51 de minute duminică, la Aston Villa - Tottenham 0-4 Foto: Imago
Radu Drăgușin a jucat 51 de minute duminică, la Aston Villa - Tottenham 0-4 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 16:53 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 17:52

Radu Drăgușin, 22 de ani, va juca în weekend primul său meci ca titular la Tottenham, sâmbătă, în deplasarea cu Fulham. Managerul lui Tottenham, Ange Postecoglou, a declarat miercuri că Micky van de Ven nu se va putea reface atât de repede după leziunea musculară.

Micky van de Ven a fost revelația sezonului la Tottenham. Transferat de la Wolfsburg în august, cu 40 de milioane de euro, a treia cea mai scumpă achiziție a managerului Ange Postecoglou la clubul londonez, stoperul olandez s-a integrat rapid și s-a potrivit foarte bine cu Cristian Romero, formând unul dintre cele mai puternice cupluri de fundași centrali din Premier League.

De ce a căutat Ange Postecoglou un alt stoper apropiat ca valoare de Romero și Van de Ven

Spre sfârșitul toamnei însă, Van de Ven s-a accidentat, suferind o ruptură la coapsa dreaptă pe 6 noiembrie, la 1-4 cu Chelsea, și pierzând mai mult de două luni. În timpul aceluiași meci, Romero a fost eliminat și suspendat trei etape, apoi campionul mondial argentinian a avut și el o leziune musculară.

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13
TOP
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13

Absența simultană a amândurora l-a obligat pe Postecoglou să caute un înlocuitor de valoare apropiată, la fel de tânăr, care să poată să-l schimbe imediat la nevoie pe Van de Ven și care să poată fi și o variantă excelentă de viitor la Spurs.

Radu Drăgușin are salariu mai mare decât Micky van de Ven

Așa a ajuns managerul la Radu Drăgușin, prin scouterii insulari. Avea vârsta potrivită, antrenorul australian a fost impresionat de jocul său la Genoa, a realizat că are toate calitățile și versatilitatea pentru a se adapta stilului și filosofiei lui Tottenham. Și l-a luat în ianuarie, pentru 25 de milioane de euro sumă fixă, plus 6 milioane sub formă de bonusuri.

Încrederea a fost atât de mare în „tricolor" încât Spurs i-au asigurat un contract mai lung și un salariu mai mare decât ale batavului, potrivit informațiilor oferite de jurnaliști apropiați de vestiarul alb-albaștrilor. Van de Ven are acord până în 2029, cu 3,1 milioane brut anual, în timp ce Drăgușin e legat de Tottenham până în 2030 și ar fi plătit cu 5,1 milioane brut.

Drăgușin, care a împlinit 22 de ani pe 3 februarie, la trei săptămâni după ce a sosit la Londra, urma să se pregătească, să aștepte ocazia de a juca.

Radu Drăgușin ar putea prinde și partida cu Luton, din 30 martie

Au fost trei șanse de a intra pe final în trei partide de Premier, o jumătate de oră în total la 2-2 cu Manchester United, 3-2 cu Brentford și 2-2 cu Everton. Pe 10 martie, la 4-0 cu Aston Villa, Van de Ven s-a accidentat a doua oară, o leziune în aceeași zonă, pe partea posterioară a coapsei, și Drăgușin a evoluat 51 de minute, incluzând cele zece de prelungiri.

Matt Barlow, reporter la Daily Mail, a aflat că accidentarea lui Micky nu e atât de gravă ca prima. Totuși, nu se va putea reface atât de repede pentru a fi pe teren sâmbătă, în deplasarea contra lui Fulham.

Informație confirmată chiar de Postecoglou. „E improbabil ca Van de Ven să poată juca în acest weekend. Dar nu credem că e o accidentare gravă", a declarat miercuri managerul la Sky Sports.

Va fi ocazia așteptată de Radu. Postecoglou îl va folosi pe el pe „Craven Cottage". Dar, cum campionatul va fi întrerupt odată cu pauza dedicată echipelor naționale, se estimează că Van de Ven va reveni la partida cu Luton Town, acasă, pe 30 martie, sau pe 2 aprilie, împotriva lui West Ham, în deplasare. Caz în care Drăgușin se va întoarce probabil pe banca de rezerve.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ștefan Radu, ofertat să revină » Duel cu un campion mondial pentru post
PROPUNERE
Ștefan Radu, ofertat să revină » Duel cu un campion mondial pentru post
Mourinho se pregătește să revină » Întâlnire de gradul zero
ANTRENOR
Mourinho se pregătește să revină » Întâlnire de gradul zero

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
VardyParty
VardyParty  •  13 Martie 2024, 22:55
Postat de VanBasten2000 pe 13 Martie 2024, 19:43

***

Bastenitos, nu'sh ce-i cu tine! Adapt or die. Stii cum merge vânzarea. Fata era bo$$umflata ușor. Cum adică Mall-ul din Dubai? Pai tu știi cate mall-uri are Doobayu'...??? Pfoalei! N-ai tu degete sa le numeri. 3buie sa mergi direct la obiect. Zi si tu: cat Tottenham Hale Retail Park, OK? Riches in the niches, Bastenitos - ar fi 3buit sa o stii pana azi. Cum?

VanBasten2000
VanBasten2000  •  13 Martie 2024, 19:43
Postat de VardyParty pe 13 Martie 2024, 19:28

Care au in Top 10 pe speed dial pe cine…?? O maneá, dragă. O maneá. Vai, inima mea. ßastenitos, help!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  13 Martie 2024, 19:28
Postat de Shogun01 pe 13 Martie 2024, 18:15

Toate de la specialiști renumiti

Care au in Top 10 pe speed dial pe cine…?? O maneá, dragă. O maneá. Vai, inima mea. ßastenitos, help!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează