INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA U21

Ionuț Radu, despre copilăria sa: "Sunt băiat de Pantelimon" » Moment inedit: "Când m-am dus la Steaua am renunțat la tricoul cu Dinamo"

Articol de GSP - Publicat marti, 25 decembrie 2018 10:19

Ionuț Andrei Radu (21 de ani) a făcut minuni în poarta naționalei de tineret a României și s-a calificat cu tricolorii la EURO 2019. Portarul lui Genoa rămâne modest, deși e cel mai valoros jucător român, fiind cotat la 7 milioane de euro de transfermarkt.de. Goalkeeperul vorbește despre viața sa.

"M-am născut și am crescut în cartierul Pantelimon. Sunt băiat de Pantelimon, dar nu-s «bagabont», sunt cumințel. Câteodata. (râde)", spune Radu într-un interviu pentru Pro TV.

Andrei Radu vorbește și despre momentul în care și-a pus mănușile de portar în mâini.

"De ce m-am făcut portar? Îmi era lene să alerg. Știu că m-a dus bunica la 6 ani la fotbal. Nu mai știu dacă bunica a văzut în ziar, sau mama, dar știu că bunica m-a dus prima dată. Apoi am mers împreună cu un văr. M-am băgat atacant, îmi plăcea să dau goluri, să driblez, să mă bucur, să mă vadă fetele. Mai veneau fetele câteodată la teren. Până la urmă, mi-am dat seama că îmi era lene să alerg.

Atunci mi-a zis antrenorul Ștefan Popa să rămân în poartă. Și am rămas în poartă. Jucam pe zgură, pe beton, pe la Lia Manoliu. Genunchii, coatele, vă dați seama... ca la orice copil la vârsta respectivă. Mă antrenam mereu cu un tricou de-al lui Dinamo, asta țin minte. Apoi, când m-am dus la Steaua, am renunțat la tricoul ăla. Nu era în regulă să îl mai țin", mai spus Radu.

Întrebat ce s-ar fi făcut dacă nu ajungea fotbalist, Radu a surprins: "Nu știu... îmi plăcea să cânt la chitară când eram mic. Și la pian am cântat. Era foarte bine, mă liniștea. Știu să cânt și acum, dar doar câteva melodii, nu prea multe. Oricum, dacă vreau să impresionez pe cineva, reușesc. (râde) Am făcut toate sporturile când eram mic. Am făcut tenis, înot, handbal, dar nu mi-a plăcut niciunul".

Citește și:

GENOA - ATALANTA 3-1 // VIDEO Prestație FENOMENALĂ a lui Ionuț Radu » A apărat un penalty și și-a exasperat adversarii!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează