INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Italienii continuă cu laudele pentru Chiricheș: "Vitamina lui Napoli"

Chiricheș, dreapta, în primul test serios al verii, contra lui FC Porto
Chiricheș, dreapta, în primul test serios al verii, contra lui FC Porto

Articol de - Publicat marti, 18 august 2015 00:00

Jucătorul cumpărat de la Tottenham continuă să adune elogii în presa italiană, care-l consideră un fundaş modern, abil în jocul aerian şi cu apariţii periculoase la fazele fixe.

Încă n-a apucat să debuteze în Serie A, dar deja i-a impresionat pe italieni cu calităţile sale, la antrenamente şi în amicalele estivale.

Vlad Chiricheş este considerat "vitamina lui Napoli" de Gazzetta dello Sport, care i-a dedicat ieri jumătate de pagină, concluzionînd că "românul, un fundaş modern, a blindat o defensivă fragilă şi haotică în sezonul trecut".

"Chiricheş a venit să fortifice o apărare vulnerabilă cu Benitez pe bancă. Căpitanul naţionalei României este polivalent, abil în jocul aerian şi are simţul anticipaţiei la marcaj. Primul mare examen l-a avut în amicalul cu Porto şi şi-a dovedit calităţile contra redutabilului Aboubakar, cu o determinare extraordinară", a explicat cotidianul roz.

Vlad e lăudat nu doar pentru aportul defensiv: "Este un apărător modern şi periculos la finalizare, avînd execuţii spectaculoase la fazele fixe, mai ales că Napoli nu are mulţi fundaşi de acest gen. Adevăratul test pentru Chiricheş va fi însă în meciul din prima etapă, cu Sassuolo, contra lui Berardi, Sansone şi Defrel".

Şi Cristiano Bergodi, ultima oară pe banca Rapidului, confirmă: "Loveşte bine cu ambele picioare şi poate juca pe ambele flancuri. Se adaptează şi în sistemul cu trei fundaşi, acoperind toate trei posturile. Are viteză bună şi ţine scurtă  echipa".

"Vlad este perfect pentru Serie A. Poate acoperi mai multe posturi, iese bine cu mingea la picior, dar mai trebuie să-şi amelioreze jocul de cap"
Cristiano Bergodi, antrenor italian

"Deşi în Anglia nu a reuşit să-şi demonstreze adevărata valoare, sînt convins că Napoli a făcut alegerea potrivă, se va adapta fotbalului italian" Cristiano Bergodi, antrenor italian

6.000.000 €este suma plătită de Napoli pentru transferul lui Chiricheş de la Tottenham

1.320.000 €este salariul net anual pe care fundaşul român îl va primi la Napoli

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează