INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  JUVENTUS TORINO

Juve îşi pregăteşte apărarea în ”Cazul Mutu”. Chelsea le cere 17 milioane €

Adrian Mutu şi Jose Mourinho
Adrian Mutu şi Jose Mourinho

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 07 iunie 2011 10:47

Juve a anunţat, luni seară, că a iniţiat procedurile de apărare în legătură cu solicitarea lui Chelsea de a-i plăti daune de 17 milioane de euro deoarece a obţinut "profit necuvenit" în cazul lui Adrian Mutu.


Pe 17 mai, Chelsea a depus la FIFA un memoriu prin care Juventus şi Livorno trebuie să plătească daune de 17 milioane de euro plus dobândă pentru obţinerea de "profit necuvenit", în urma vânzării lui Adrian Mutu, după ce românul fusese legitimat în calitate de jucător liber de contract. Mutu a stat puţin timp la Livorno (13-31 ianuarie 2005), însă la Juventus românul a fost sub contract un sezon şi jumătate, iar torinezii au primit opt milioane de euro în momentul în care l-au cedat la Fiorentina (2006).

Totul a început în august 2003. "Tricolorul", pe atunci la Parma, a semnat cu Chelsea un contract de cinci ani. Dar în octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat unilateral acordul, cu efect imediat. Mutu, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni.

În mai 2006, Chelsea a făcut o plîngere împotriva lui pentru a obţine despăgubiri pe motiv că a încălcat contractul. Prin decizia din 7 mai 2008, FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS, care i-a respins apelul şi a dispus ca jucătorul să plătească lui Chelsea 17 milioane de euro plus dobândă.

Ulterior, Tribunalul federal elveţian a respins la rîndu-i, ca nefondat, recursul românului formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Cum n-a putut scoate nici un ban de la el, Chelsea şi-a revizuit tactica şi s-a îndreptat acum spre Livorno şi Juventus, care l-au angajat imediat după ce suspendarea i-a expirat.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (9)
luciano86
luciano86  •  08 Iunie 2011, 16:13

Mutu trebuia exclus din toate competiţiile sportive pe toata perioada contractului care il mai avea cu Chelsea... Mi se pare cea mai corecta pedeapsa... adica vreo 3 ani pe tusa si la urmatoarea abatere... puscaria....

elysium
elysium  •  07 Iunie 2011, 13:46

tare fotografia.. :)) profesionism..cum formati d-voastra opinia publica..trisand

thebluestlion
thebluestlion  •  07 Iunie 2011, 13:46
Postat de flo_ax pe 07 Iunie 2011, 12:59

Si mutu e de toata jena, dar si Chelsea. Bah dar ma lasi? De ce mm l-au dat atunci afara? United l-a pastrat pe Ferdinand, City la fel cu negrul asta al lor, londonezii l-au concediat. L-au aruncat la cos. Ca pe o coaja de banana. Apoi s-au ofticat ca cineva a luat coaja si a facut ceva cu ea...

Ca bine zici!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează