INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA ITALIEI

Juventus - Genoa 3-2. FOTO Radu Drăgușin, integralist în meciul care a dus-o pe Juventus în „sferturile” Cupei Italiei: „S-a descurcat fantastic pentru un puști de 18 ani!”

Juventus și Genoa se întâlnesc acum, în optimile de finală ale Cupei Italiei. Partida a început la ora 21:45, e liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+. +6   FOTO
Juventus și Genoa se întâlnesc acum, în optimile de finală ale Cupei Italiei. Partida a început la ora 21:45, e liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+.

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 00:32 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 00:58

Radu Drăgușin (18 ani) a fost integralist în victoria lui Juventus, scor 3-2, după prelungiri, cu Genoa, din optimile de finală ale Cupei Italiei.

Fundașul central Radu Drăgușin a fost în premieră titular la Juventus. Andrea Pirlo a odihnit o parte dintre oamenii de bază, iar de acest lucru a profitat internaționalul român de tineret.

Radu Drăgușin, integralist în Juventus - Genoa 3-2

Campioana Italiei a început meciul perfect. Kulusevski, folosit într-o poziție inedită, cea de vârf, a deschis scorul după doar două minute de joc. Morata, revenit după o accidentare, a dublat diferența în minutul 23.

Oaspeții au revenit în joc prin reușita lui Lennart-Marten Czyborra. Radu Drăgușin a avut o mică parte de vină. A părăsit dispozitivul, a strâns lângă Chiellini, lăsându-l pe atacantul neamț sub marcajul lui Wesley. Duelul fizic a fost disproporționat și a dus la un gol spectaculos, din plonjon. Genoa a prins curaj și a împins disputa în prelungiri, prin golul lui Melegoni. Șutul mijlocașului italian, din afara careului, n-a fost deviat suficient de Buffon. 

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
+2 FOTO

Juventus merge în sferturile de finală ale Cupei Italiei

Pirlo l-a introdus și pe Cristiano Ronaldo în minutul 88. Golul izbăvitor a venit însă de la tunisianul Hamza Rafia, aflat la primul meci pentru prima echipă. Juventus obține astfel tichetul pentru sferturile de finală, acolo unde va înfrunta învingătoarea dintre Sassuolo și Spal.

Cum s-a descurcat Drăgușin, la primul meci ca titluar pentru Juventus

  • 4 intercepții
  • 8/8 dueluri câștigate
  • 90% procentaj al paselor reușite
  • 83 de pase reușite 
  • 111 atingeri de balon 

Prestația lui Drăgușin analizată de fanii lui Juventus pe Twitter:

  • Din seara asta păstrăm doar rezultatul final, prima repriză a lui Kulusevski și meciul făcut de Drăgușin 
  • S-a descurcat fantastic pentru un puști de 18 ani!
  • Drăgușin are potențial, a fost impecabil tot meciul
  • Se vede că Drăgușin e puternic. Transmite siguranță
  • Am văzut partide diferite înseamnă, mie mi s-a părut jenant
  • Din cei U23 azi, Drăgușin a fost cel mai bun
  • La primul gol, Drăgușin a comunicat prost cu Wesley, care a făcut o greșeală de jucător neexperimentat. Altfel, a fost bun cam tot meciul 
  • I-aș lua în prima echipă mereu pe Drăgușin și pe marcatorul golului 3

Juventus - Genoa 3-2

  • Au marcat: Kulusevski 2, Morata 24, R. Hamza 104 / Czyborra 28, Melegoni 74
  • Click AICI pentru statistici
  • La golul de 2-1, Drăgușin a strâns în centru, lângă Chiellini, scăpându-l din vedere pe Lennart-Marten Czyborra.

Juventus - Genoa, echipe de start

Juventus: Buffon - Demiral, Drăgușin, Chiellini, Bernardeschi - Wesley, Arthur, Betancur, Portanova - Kulusevski, Morata Antrenor: Andrea Pirlo 

Genoa: Paleari - Bani, Goldaniga, Dumbrăvanu - Ghiglione, Rovella, Leranger, Melegoni, Czyborra - Scamacca, Pjaca Antrenor: Davide Ballardini

Radu Drăgușin a debutat la Juventus pe 2 decembrie 2020, atunci când a fost aruncat în luptă în ultimele 20 de minute ale meciului jucat de „Bătrâna doamnă” cu Dinamo Kiev în Liga Campionilor, scor 3-0. De atunci, a mai prins doar câteva minute în tricoul primei echipe, în meciul cu Genoa din Serie A, de pe 13 decembrie.

Citește și alte știri despre fotbalul din Italia:

Tătărușanu, elogiat în Gazzetta dello Sport după ce dus-o pe Milan în sferturile Cupei: „A devenit protagonist absolut”

Radu Drăgușin, dorit de o echipă din Serie A » Ar putea juca alături de alt român!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  14 Ianuarie 2021, 10:41
Postat de zagna pe 14 Ianuarie 2021, 09:03

Nici-un cuvant despre celalalt roman al meciului, Dumbravanu de la Genoa...

GSP e pentru unii muma, pentru altii ciuma. Desi, am impresia ca pur si simplu nu s-au prins ca mai era un roman pe teren. Oricum, la ce praf de fotbal avem, sa fie doi romani pe teren la un astfel de meci, e un eveniment care merita comentat. Si documentat, evident

zagna
zagna  •  14 Ianuarie 2021, 09:03

Nici-un cuvant despre celalalt roman al meciului, Dumbravanu de la Genoa...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează