INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Ladislau Boloni l-ar putea înlocui pe Dick Advocaat la cîrma naţionalei Belgiei

Ladislau Boloni, Boloni, Belgia
Ladislau Boloni, Boloni, Belgia

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 aprilie 2010 00:00

Loţi figurează printre posibilii înlocuitori ai olandezului Advocaat pe banca "naţionalei" Belgiei

Ladislau Boloni ar putea redeveni selecţioner. După experienţa de un an (2000-2001) la conducerea "tricolorilor", el se află acum în cărţi să preia reprezentativa Belgiei. Postul a rămas vacant de joi, cînd Dick Advocaat (62 de ani) a demisionat după doar 5 partide pe banca "diavolilor roşii" (3 victorii, două eşecuri). Motivul: "Am primit o ofertă enormă de la ruşi. Aspectul financiar a jucat un rol important în acceptarea ofertei lor". Olandezul lua anual 750.000 de euro de la belgieni, ruşii îi dau 7 milioane!

Au apărut imediat variantele de înlocuire. Printre cei enumeraţi figurează şi Boloni, trei fiind atuurile sale.

1.
Cunoaşte bine fotbalul belgian. A antrenat-o între iunie 2008 şi februarie 2010 pe Standard, cu care a cucerit un titlu, astfel că e la curent cu aptitudinile şi posibilităţile jucătorilor.

2.
E liber, "ceea ce face să crească interesul pentru el". A rămas fără angajament din 10 februarie, cînd s-a separat de clubul din Liege. Ulterior s-a vorbit că ar prelua pe Nice, Dinamo, CFR ori Angola, nimic concret. Acum preferă să mai înveţe, fiind la "studii" la Arsenal.

3.
Ştie să lucreze cu tinerii. Majoritatea internaţionalilor belgieni au între 20 şi 24 de ani (Hazard, Lukaku, Fellaini, Vermaelen), iar Loţi e recunoscut pentru capacitatea de a-i motiva, de a le amplifica şi fructifica valoarea. În plus, cu cîţiva (Defour, Witsel, Carcela) a lucrat excelent la Standard.

Interes cu repetiţie
Boloni s-a mai numărat printre candidaţi pe banca Belgiei în aprilie 2009, cînd se căuta înlocuitor pentru Vandereycken, demis. Finalmente a fost preferat Advocaat, cu Vercauteren interimar. Potrivit oficialilor de la Bruxelles, Loţi a fost dezavantajat că nu ştie flamanda. Belgia e o ţară formată din două mari provincii, flamandă (de limbă olandeză) şi valonă (de limbă franceză).

Wilmots favorit
Presa belgiană susţine că, în afară de Boloni, mai există alţi 5-6 potenţiali pretendenţi. Favorit, inclusiv în rîndul fanilor, este Marc Wilmots. Acesta a colaborat cu Advocaat, dar e defavorizat că singur nu a pregătit nici o echipă. Printre alte nume apar Hugo Broos, Georges Leekens, Michel Preud'homme, Ariel Jacobs şi Jean-Francois de Sart. Eric Gerets e socotit prea scump.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  17 Aprilie 2010, 05:33

In maxim trei ani ii baga pe belgieni in a patra grupa valorica...

fotbalfan
fotbalfan  •  17 Aprilie 2010, 03:27

stiu ca ma repet, insa astazi ati postat un articol in care il dadeati ca sigur inlocuitor al lui mandorlini. hotarati-va odata, super profesionistilor :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează