INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Laude pentru Răzvan Marin, după evoluția cu AS Roma: „Ia echipa în mână și o pune în mișcare”

Răzvan Marin a fost decisiv în meciul cu Roma // Foto: Getty Images
Răzvan Marin a fost decisiv în meciul cu Roma // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2021 11:11 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 11:42

Răzvan Marin (24 de ani ) a impresionat iar și poate evita retrogradarea cu Cagliari. „Crește de la un minut la altul”, îl laudă Gazzetta dello Sport. Va fi suspendat însă cu Napoli, etapa viitoare.

Fix când Cagliari avea mai mare nevoie ca să evadeze din zona retrogradării, Răzvan Marin atinge vârful evoluțiilor sale în Serie A. Pentru al doilea meci la rând acasă, mijlocașul român a influențat două goluri ale sarzilor, învingători duminică (3-2) cu AS Roma, după victoria cu Parma (4-3). Are trei goluri și cinci assisturi în 33 de jocuri din acest campionat.

Gazzetta despre Marin: „Energie pură!"

A fost iarăși printre cei mai buni de pe teren. Nota 7 în Gazzetta dello Sport: „Crește de la un minut la altul, ia în mână echipa și o pune în mișcare. Foarte frumos șutul său cu care a marcat pentru 2-1. A executat și cornerul de 3-1 la reușita lui João Pedro”

Păcat însă că a primit un cartonaș galben (al cincilea) și va fi suspendat duminică, la meciul cu Napoli. „Energie pură! Face ceea ce îi cere Semplici. Construiește acțiunile, dar apare și la finalizare. Mereu prezent, a luminat partea secundă”, l-a lăudat și agenția Tutomercatoweb.com.

Nu l-am antrenat în prima parte a campionatului, dar are calități excelente și încercăm să i le punem în valoare. Crește și și-a schimbat modul de a juca față de ce făcea în trecut.
- Leonardo Semplici, antrenor Cagliari

Baraj cu Benevento

„A pornit motorul în repriza a doua și a scurtcircuitat Roma. Mai întâi cu golul avantajului, apoi cu lovitura de colț. Nota 7”, a punctat și Corriere dello Sport Grație celor trei succese la rând, Cagliari a urcat pe 17, primul loc deasupra zonei roșii, făcând rocada cu Benevento, cu care trupa lui Marin va disputa „afară” peste 13 zile un baraj pentru supraviețuire. 

Și-a pus semnătura și contrasemnătura pe succesul lui Cagliari. Cu dinamismul său, a dominat jocul între tricourile adversarilor.
 - Sportmediaset, agenție italiană

Răzvan Marin în meciul cu Roma: 

  • 31 de pase bune din 35;
  • 32 în jumătatea adversă;
  • 3 centrări reușite;
  • 3 ocazii create;
  • 1 șut și un gol; 
  • 1 assist;
  • 1 intercepție;
  • 3 dueluri câștigate din 12.

Citește și alte știri despre Răzvan Marin: 

VIDEO Răzvan Marin, gol și pasă de gol cu AS Roma! Evoluție excelentă a internaționalului român

Răzvan Marin, premiat de italieni după golul și assist-ul cu AS Roma: „Energie pură! Ce meci a făcut!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  26 Aprilie 2021, 12:59

Câtă mândrie patriotică, ce bucurie sinceră!! Păi un gol și un assist a avut și Mihăila în egalul 3-3 din Fiorentina-Parma, dar atunci presa noastră a scris mai mult despre ”echipa lui Man și Mihăilă” sau că (incredibil!) Mihăilă a înscris dintr-o ”fază lucrată de Man” (nici măcar nu a fost assist, pasa de gol avenit de la Inglese). Ce să mai spun că a urmat apoi meciul cu Roma când Mihăilă a înscris din nou (assist Man) iar un articol cu titlul ușor de înțeles ”È nata una stella? Seconda gara consecutiva in gol per Mihaila” din ParmaLive nu și-a găsit NICIUN ECOU în presa românească, aceasta fiind preocupată să sublinieze ”la pachet” evoluția celor doi români... Mihăilă a înscris senzațional și pentru Națională dar nici asta nu a contat pentru presa bucureșteană care a însoțit bucuroasă preferințele lui D'Aaversa în alcătuirea echipei de start a Parmei, cu comentariul sec ”Mihăilă doar rezervă”... Cum ziceam - patriotism, sau patriotism local?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează