INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EUROPA LEAGUE

VIDEO Olimpiu Moruțan, pe buzele tuturor în Turcia! Decisiv în cele 19 minute jucate: „Câți jucători din lume pot face asta cu o asemenea ușurință?”

Olimpiu Moruțan, în Lokomotiv Moscova - Galatasaray // foto: Imago Images
Olimpiu Moruțan, în Lokomotiv Moscova - Galatasaray // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 07:49 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 08:23

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a pasat decisiv în meciul dintre Lokomotiv Moscova și Galatasaray, scor 0-1, în grupele UEFA Europa League. După meci, el a cules mai multe laude, inclusiv din partea antrenorului Fatih Terim (68). 

Introdus pe teren în minutul 76, Olimpiu Moruțan a avut nevoie doar de 6 minute pentru a face diferența. În minutul 82, la 0-0, mijlocașul român a oferit o pasă superbă, fără preluare, pentru Kerem Akturkoglu, care a înscris unicul gol al partidei. 

Finalizarea atacantului a închis o fază superbă, cu mai multe pase din prima ale jucătorilor lui Fatih Terim. Moruțan a primit balonul chiar de la celălalt jucător român al roș-galbenilor, Alexandru Cicâldău.

Fatih Terim: „Avem o grupă de Liga Campionilor!”

Olimpiu Moruțan a atras mai multe laude pentru prestația sa.

„Nu i-am permis adversarei să joace. Moruțan, Kerem și întreaga echipă au dat tot ce au mai bun încă de la începutul sezonului. Sunt fericit că am înscris un gol care reflectă fotbalul pe care dorim să-l jucăm”, a spus antrenorul Fatih Terim.

„Este normal ca această echipă tânără să greșească, să se sperie din timp în timp, dar jucătorii progresează cu pași uriași. Ne-am apărat bine, iar în a doua repriză rolurile s-au inversat. Am făcut câteva schimbări care au adus unele faze foarte frumoase. Am avut multe șanse de gol.

Suntem pe cale de a deveni o echipă bună, cu jucători tineri și jucători cu experiență. Sigur, încă avem neajunsuri, dar să fii lider în Europa cu 7 puncte nu este ceva de subestimat. Orice ar spune oamenii, grupa asta cu echipe precum Lazio, Marseille și Lokomotiv este una de Liga Campionilor. Vreau să-mi felicit jucătorii”, a adăugat „Împăratul” Terim pentru Galatasaray TV.

„Avem în sfârșit un jucător care driblează, Olimpiu Moruțan”

Opta scrie că prin pasa de gol pe care i-a oferit-o lui Akturkoglu, Moruțan a devenit primul jucător de la Galatasaray care pasează decisiv într-un meci european în care intră pe teren târziu după Nordin Amrabat, care a oferit un assist la un meci cu Real Madrid din 2013.

Iar Reșit Omer Kukner, membru al Consiliului de Administrație al Galatei, a scris pe contul personal de Twitter că „După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?

Deși a jucat doar 19 minute, Moruțan a punctat bine la capitolul „dribling”, reușind să depășească doi adversari. 

Citește și: 

Umilință pentru AS Roma și Mourinho! E prima dată când Mou pățește asta în 1.008 meciuri: „Unii dintre noi au anumite limite, e diferență mare”

Concluzia lui Ilie Dumitrescu după CFR Cluj - AZ Alkmaar: „Cam asta e fața echipei!” » Pe cine a arătat cu degetul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  22 Octombrie 2021, 18:40

Bravo baieti!

ucluj2011
ucluj2011  •  22 Octombrie 2021, 12:46

Bravo Olimpiu Moruțan! Felicitări și ține-o tot așa!

elgabri
elgabri  •  22 Octombrie 2021, 11:59

Iar ati baut prea mult ceai ;))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează