INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Lucescu a încercat un transfer răsunător: „Dacă venea Buffon, ar fi fost o mare lovitură”

Gigi Buffon
Gigi Buffon

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 20:53 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 20:56

Mircea Lucescu, 75 de ani, a dezvăluit în Tuttosport că a negociat cu impresarul portarului italian Gigi Buffon în 2012, după meciul tur din grupele Ligii Campionilor: Juventus - Șahtior 1-1.

În 2012, când Șahtior era în mare formă în Champions League, Mircea Lucescu a vrut să rezolve problema cu care s-a confruntat mereu în Ucraina. Transferul unui portar de calitate, care să completeze o echipă excelentă, ce îi avea vedete pe brazilienii Willian, Fernandinho, Douglas Costa, Alex Teixeira și Luiz Adriano (plus Mhitarian și Srna). O formație în care Răzvan Raț era mereu prezent.

În interviul oferit cotidianului italian Tuttosport, "Il Luce" dezvăluie numele goalkeeperului țintit de el. Gianluigi Buffon. Nici mai mult, nici mai puțin!

Lucescu: "Buffon cred că era tentat să accepte"

"Dacă venea Buffon în Ucraina, ar fi fost o mare lovitură, inclusiv ca imagine. Similar cu sosirea lui Cristiano Ronaldo la Juventus", a declarat antrenorul în vârstă de 75 de ani. "După primul meci direct jucat în toamna lui 2012 în grupele Ligii Campionilor, noi am discutat de mai multe ori cu impresarul său și cred că era tentat să accepte. Din păcate, patronul nostru nu a mai dorit acest transfer până la urmă".

A eliminat-o pe Chelsea, campioana Europei,

Pe 2 octombrie, Șahtior a remizat cu Juventus la Torino (1-1) și, chiar dacă a pierdut apoi în ultima etapă în fața bianconerilor (0-1 acasă), a terminat pe locul 2 în seria E a Ligii (după Juve). Calificându-se în primăvara europeană și eliminând-o pe Chelsea (poziția a 3-a), care cucerise în acel an trofeul Champions League.

Ce fotbalist contemporan e comparat cu Maradona de către Mircea Lucescu: „Are o determinare unică!” + ce spune Il Luce despre Pirlo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează