INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BUNDESLIGA

EXCLUSIV Marcel Răducanu îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să nu-l ignore pe Andreas Ivan: „Poate fi o soluție pentru România”

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 11:57 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 11:58

Marcel Răducanu consideră că Andreas Ivan, care a debutat în Bundesliga, la Schalke, ar trebui să intre în vederile lui Edi Iordănescu. Selecționerul îl monitorizează.

Andreas Ivan, 28 de ani împliniți pe 10 ianuarie, a intrat pe radarul selecționerului Edward Iordănescu (44 de ani), după ce a debutat marți în Bundesliga, în tricoul lui Schalke.

Antrenorul fără carnet și licență bate pe toată lumea » Concluzie INCREDIBILĂ: Mihai Pintilii e pe primul loc, într-un clasament al ultimelor 6 etape
FCSB
Antrenorul fără carnet și licență bate pe toată lumea » Concluzie INCREDIBILĂ: Mihai Pintilii e pe primul loc, într-un clasament al ultimelor 6 etape

Jucătorul de origine română a jucat 45 de minute, în repriza secundă a partidei cu RB Leipzig, soldată cu un eșec usturător pentru "mineri", scor 1-6. Antrenorul l-a folosit în spatele vârfului, deși postul lui de bază este extremă stângă.

GSP a aflat din surse autorizate că staff-ul naționalei României îl monitorizează atent pe jucătorul născut la Pitești, dar crescut de la vârsta de doi ani în Germania. Oamenii de la Casa Fotbalului speră ca Andreas Ivan să devină un jucător de bază la Schalke, chiar dacă este ultima clasată, și să confirme în Bundesliga.

"Edi Iordănescu abia așteaptă să mai apară soluții. Andreas Ivan este în atenția staff-ului naționalei, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas, echilibrat", au explicat surse federale.

Andreas Ivan, descoperit la un trial în Germania

De altfel, Andreas Ivan nu este un necunoscut pentru cei de la FRF. În 2015, la un an după ce îmbrăcase tricoul selecționatei Germania U19, Cristi Dulca l-a convocat la reprezentativa României U21, pentru două partide. Andreas a bifat 80 de minute în amicalul cu Polonia (0-0) și două minute în victoria cu Luxemburg din preliminarii (1-0), introdus în locul lui Claudiu Bumba.

"Pe Andreas Ivan l-am convocat în urma recomandărilor lui Aurel Țicleanu și Sandu Tăbîrcă, după o acțiune de selecție organizată de FRF în Germania.

Juca la Stuttgarter Kickers, în liga a treia. Avea calități, un băiat muncitor, specific culturii germane. Nu l-am mai chemat pentru că erau alții mai buni decât el", a rememorat Cristi Dulca, pentru GSP. 

150.000 de euroeste cota de piață a lui Andreas Ivan, conform transfermarkt.com

Andreas a fost coleg de generație, printre alții, cu Fl. Tănase, Andrei Ivan, Alex Mitriță, D. Rotariu, Gabi Iancu sau G. Pușcaș.

Marcel Răducanu despre Andreas Ivan: „Este foarte tupeist în joc”

Fostul internațional Marcel Răducanu (68 de ani) are referințe bune despre Andreas Ivan și crede că acesta ar merita să fie încercat de selecționerul Edi Iordănescu.

"Îl cunosc bine pe Andreas, de când avea 9 ani. Tatăl său îl aducea vara la academia mea din Dortmund pentru pregătire individuală. Este foarte tupeist în joc. Are viteză de pătrundere, e tehnic și e bun în duelurile unu contra unu", l-a caracterizat Marcel Răducanu pe jucătorul lui Schalke.

Fostul mijlocaș al naționalei și al Stelei din anii '80 a mai spus: "Eu zic că Andreas poate fi o soluție pentru naționala României în preliminariile pentru Euro 2024. Are 28 de ani, vârsta optimă pentru un fotbalist. Dacă dovedește în Bundesliga și va începe să joace regulat, n-are cum să nu fie o soluție pentru naționala României. 

Bundesliga e peste campionatul din Arabia Saudită sau alte campionate prin care mai joacă unii "tricolori". Îl voi suna pe Edi Iordănescu să-i ofer toate datele necesare despre el".

Cum l-a remarcat Schalke pe Andreas Ivan

Marcel Răducanu a povestit cum a ajuns Andreas Ivan la Schalke. "Cei de la Schalke l-au remarcat după un meci cu Rot Weiss Ahlen, în care a jucat bine. Schalke este într-o situație critică, n-are bani și ia jucători mai slab cotați".

Până să facă pasul la prima echipă a lui Schalke, Andreas Ivan a juca la formația secundă a "minerilor", în liga a patra, pentru care a înscris 5 goluri în 16 meciuri.

Andreas Ivan este un fotbalist interesant. Vorbește bine românește și știu că ar vrea să joace pentru România. Oricum, ar fi imposibil să ajungă la naționala Germaniei.

- Marcel Răducanu, fost internațional

Citește și alte articole:

Pep îi pune pe jar pe catalani: „Dacă m-ar suna Barcelona, m-aș duce”
ANUNȚ
Pep îi pune pe jar pe catalani: „Dacă m-ar suna Barcelona, m-aș duce”
Barcelona nu reușește să se despartă de fotbalistul aflat pe lista neagră a lui Xavi » Ce plan au catalanii
SPANIA
Barcelona nu reușește să se despartă de fotbalistul aflat pe lista neagră a lui Xavi » Ce plan au catalanii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  28 Ianuarie 2023, 13:03

L-am apreciat pe Marcel ca jucator si pentru curajul de a fi fugit din tara, dar exagera vizibil supralicitand nivelul Bundesligii, unde, dupa parerea lui, nu era loc pentru vreun fotbalist roman actual! Nivelul fotbalului german este in scadere, dupa cum dovedesc prestatiile "nationalei" lor, iar la cluburi doar Bayern conteaza in Europa, chiar daca Eintracht a surprins pe toata lumea in neasteptata finala a Ligii Europa de anul trecut!

danglumetu
danglumetu  •  27 Ianuarie 2023, 17:34

o fi el bun in duelurile unu la unu, dar cu cine???

bajescu
bajescu  •  27 Ianuarie 2023, 14:07
Postat de miciBIO pe 27 Ianuarie 2023, 13:40

Este de luat în seamă, din păcate! Ăsta ne este nivelul! Faptul că încă este în lotul lui Schalke și că este la acel club, spune multe! Diferența dintre noi și nemți este colosală, uitați istoria. Caz concret: Marele "Busquets" de România, Nedelcu, a fost împrumutat de la FCSB, club care se luptă la titlu și care speră la Primăvara Europeană în 2-Bundesliga, la Fortuna Dusseldorf, echipă de mijlocul clasamentului, fără pretenții la promovare. A jucat 2-3 meciuri și apoi a făcut banca, a venit înapoi la pachet, de "bun" ce era!

Imi amintesc de un alt jucator, Maximilian Nicu. Juca in Bundesliga constant. A fost adus la Nationala. 2-3 meciuri. S-a dovedit a fi un jucator modest

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close