INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Marele regret al lui Florin Gardoș: „N-a fost cea mai inspirată decizie! Stăteam ore întregi în sală, degeaba”

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 10:00

Florin Gardoș (34 de ani) a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” experiența de la Southampton și cât de greu i-a fost să treacă peste operația de ligamente încrucișate, care l-a ținut departe de gazon mai bine de șapte luni

- Regreți ceva Florin?
- Că am avut foarte puține meciuri la echipa națională și principalul motiv a fost accidentarea. Sau mi s-a mai întâmplat să fie nea Puiu antrenor la națională, am venit și mi-a zis că n-am mai jucat de două meciuri și nu mă bagă titular. Acum, dacă am avea un jucător în Premier League ar juca indiferent de situație! Hahaha! Bine, aveam încă două, trei meciuri în plus. În general, jucătorilor români le-a fost greu să se impună acolo.

- Plus că erau jucători cu nume chemați.
- Am fost cu Chivu în același timp, dar n-am reușit să jucăm împreună. Ceea ce a fost un regret! La scurt timp el s-a retras, din cauza problemelor. Și, din păcate, n-am apucat să joc nici cu Rădoi. Ei doi erau fundașii centrali cu care am crescut. Atunci echipa națională reprezenta ceva, mai mult decât ce e acum. Mult mai respectată, mult mai apreciată. Aveam un Mutu și un Chivu la un nivel foarte înalt și era o mândrie.

- În Anglia a fost un șoc pentru tine?
- Nu pot să zic că a fost un șoc, dar e mare diferență. Bine, lumea mă întreba de partea fizică, nu era cazul eu veneam după perioada Neubert unde antrenamentele erau mai grele. De exemplu, în Anglia, în schimb, era o altă viteză și se simțea. Eu, care aveam senzația că sunt un fundaș tehnic, care știe jocul, acolo mi-am pierdut încrederea. 

Greșeam mai mult, aveam senzația că n-am timp, că totul se întâmplă extrem de rapid. Asta e principala diferență față de un campionat foarte bun. Se juca foarte mult dintr-o atingere, se punea mare preț pe chestia asta. N-aveai timp să respiri!
- Florin Gardoș, fost internațional

- Știi câte meciuri ai pentru Southampton?
- 14. Apoi a intervenit accidentarea într-un meci amical. A fost greu mental. Atunci aveam o șansă bună să fiu titular.

Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
+10 FOTO

- Ai avut ruptură de ligamente.
- Te împaci greu cu ideea că trebuie să te operezi, să fii anesteziat total, să stai pe patul de spital. Mi-a marcat toată cariera și n-am mai fost niciodată Gardoș cel dinainte. N-a fost cea mai inspirată decizie legată de acea grefă.

- Adică? La ce te referi?
- Ligamentul rupt nu se reface singur și trebuie înlocuit cu ceva. Sunt două operații care se fac, se ia o grefă fie de sub rotula genunchiului, fie din bicepsul femural. Cei de acolo au ales varianta de la bicepsul femural, se spunea că prima e mai dureroasă și te refăceai mai greu. Indiferent cât am lucrat eu forță după accidentare n-am reușit să mai ating niște parametri de viteză. Tocmai pentru că mi-era slăbit bicepsul piciorului drept. Și stăteam ore întregi în sală ca să-l întăresc... Degeaba!

EXCLUSIV Ronald Koeman l-a sunat pe Giovanni Becali! „Ronald am un jucător, un fundaș central, interesant pentru tine”

Giovanni Becali a povestit la "Prietenii lui Ovidiu", în 2020, cum a reușit din spatele gratiilor să-l convingă pe Koeman să-l transfere pe Gardoș la Southampton.

"Nu uitați că eu, la pușcărie, la Slobozia, am transferat un jucător de 6,8 milioane de euro, printr-un telefon pus pe perete, acolo. Pe Gardoș! Vorbesc cu Dragoș Sârbu la telefon și-mi spune că la Southampton e Ronald Koeman antrenor. «Dă-i un telefon și spune-i că-l sun de la numărul ăsta... Spune-i ultimele cifre, să știe că e centrala»", a povestit impresarul.

A urmat dialogul telefonic Becali - Koeman, apoi Gardoș a ajuns în Anglia. "Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane... El putea să rămână la Steaua pe zece mii!", a mai spus Giovanni.

Citește și:

Adrian Iencsi a recunoscut după 26 de ani: „Nu eram fericit că am semnat cu Rapid! Și Steaua a vrut să mă cumpere”
PRIETENII LUI OVIDIU
Adrian Iencsi a recunoscut după 26 de ani: „Nu eram fericit că am semnat cu Rapid! Și Steaua a vrut să mă cumpere”
Ovidiu Burcă despre mentorul său: „Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ovidiu Burcă despre mentorul său: „Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  16 Septembrie 2023, 23:26

Dacă Becali a făcut transferul din pușcărie, a fost favorizat. El trebuia co damnat pentru nerespectarea hotărârii judecătorești. Telefoanele din închisoare sunt ascultate. Autoritățile au știut ce vorbește Becali la telefon.

81mada
81mada  •  16 Septembrie 2023, 16:36

Doar o alta teapa…

Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL  •  16 Septembrie 2023, 15:29

Un jucător slab, care a ajuns și el mare “mister” pe la TV. Ar trebui să mulțumească fotbalului că împreuna cu norocul i-au dat mai mult decât merita! Ca el au fost sute în Divizia A în anii ‘90.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează