INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a „ratat” Marius Niculae un milion de lire: „Asiaticii filmau non-stop!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 mai 2021 13:36 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 14:04

Marius Niculae (39 de ani), fostul atacant al lui Dinamo, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. „Săgeată” a vorbit despre perioada petrecută în Scoația, la Inverness, despre modul în care a ajuns să joace acolo, dar și despre milionul de lire pus la dispoziție de Guvern pentru cel care aduce o fotografie reală cu monstrul din Loch Ness.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Niculae a fost difuzată în premieră în ianuarie 2021

- Interesant că tu ai jucat chiar și în Scoția.

- Am fost la Inverness, un oraș micuț, cu 60.000 de locuitori. Este în vecinătatea lacului Loch Ness. Am văzut lacul, dar monstrul, nu. E un mit! E un minimuzeu unde vedeai și un filmuleț care-ți prezenta acel monstru. Practic nu prea avea cum să existe, pentru că în acel lac Loch Ness unde intră de trei ori populația lumii, nu existau decât 20 de tone de pește. Dacă exista acel monstru nu avea ce să mănânce. Era și un premiu acordat de Guvern, de un milion de lire, celui ce va aduce o fotografie cu monstrul.

- Și nu l-ai prins, să te îmbogățești!

- Cu toți prietenii mei mă duceam la acest lac și toți asiaticii erau cu corturile, filmau non-stop ca să ia bani. Ha, ha, ha!

- Cum era viața acolo?

- La Inverness era frig tare. Era în nordul Scoției. Acolo e un fotbal foarte fizic, se joacă mult mai dur. Ei se bazează foarte mult pe antrenamente fizice, sală de forță, antrenamente fizice. Problema la ei e că nu au talent, nu știu cu mingea! Sare mingea din ei ca din colțul mesei. Celtic și Rangers au acum jucători de valoare și acolo se face diferența.

- Bine, practic, acolo există doar două echipe.

- Când am jucat eu, Rangers a jucat o finală de Cupa UEFA cu Zenit, pierdută de ei, iar Celtic reușea pentru prima dată să o învingă pe Manchester United și se califica mai departe din grupele Champions League!

- Dar de ce ai ales Scoția, credeai că ți se potrivește așa mult?

- Eram pregătit să fac spectacol, dar ei nu aveau abilitate să mă pună în evidență. Mi-a fost destul de greu să mă adaptez, am avut o perioadă lungă în care n-am marcat. Mi-am dat seama că singura soluție e să trag de la distanță. Când venea mingea la mine, mă întorceam și șutam. Am marcat cele mai multe goluri din afara careului.

- Dar era o echipă modestă.

- Cu un investitor care-și dorea ingineri români. Avea stații de extragere a petrolului! D-asta m-a adus pe mine, a vrut să atragă cât mai mulți ingineri. Eu acolo aveam salariul cel mai mare, câștigam cât toată echipa! Și am avut și de pierdut pentru că jucătorii se așteptau ca eu să le rezolv de unul singur meciurile.

- De Ianis Hagi ce părere ai? A ales bine?

- A fost echipa cea mai bună pe care putea o aleagă. Acolo, în afară de Celtic și Rangers e un nivel mediu spre slab.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Fotbalistul român care i-a făcut viața un calvar lui Marius Niculae: „Eram vânăt... Aveai impresia că m-au bătut la poliție!”

EXCLUSIV // VIDEO Doi dinamoviști, urmărire ca-n filme pe străzile din București: „Am luat-o pe linia de tramvai, stânga, dreapta, poliția după mine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează