INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Marius Șumudică a semnat! Românul revine pe bancă și se pregătește pentru duelurile din Liga Campionilor!

Marius Șumudică / Sursă foto: GSP
Marius Șumudică / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2022 21:53 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 22:28

Marius Șumudică (50 de ani) a semnat în urmă cu scurt timp cu saudiții de la Al Shabab. Tehnicianul revine astfel la formația pe care a mai antrenat-o în sezonul 2012-2013 și, ulterior, în sezonul 2018-2019. 

Liber de contract din februarie, după despărțirea de Malatyaspor (Turcia), Șumudică n-a rămas pentru mult timp „șomer”. Din informațiile Gazetei Sporturilor, Șumudică a revenit în Arabia Saudită, acolo unde o va pregăti pe Al Shabab.

Al Shabab se află pe locul 4 în campionatul condus autoritar de Al-Ittihad, formația antrenată de Cosmin Contra. Totuși, Șumudică va avea și o altă miză: noua sa echipă se pregătește să ia startul în Liga Campionilor Asiei, unde face parte dintr-o grupă cu Al-Jazira (Emiratele Arabe Unite), Mumbai City (India) și Al-Quwa Al-Jawiya (Irak).

Avem cifrele! Atacantul plecat din Liga 1 se umple de bani după oficializarea transferului în străinătate: mai bine plătit decât Deac sau Florinel Coman!
TRANSFER
Avem cifrele! Atacantul plecat din Liga 1 se umple de bani după oficializarea transferului în străinătate: mai bine plătit decât Deac sau Florinel Coman!

Marius Șumudică a semnat cu Al Shabab: „Nu puteam să refuz această ofertă”

„Am vrut să stau până la vară. Voiam să mă odihnesc, dar îmi lipsea fotbalul. Am primit această ofertă și nu puteam s-o refuz, mai ales că e o echipă mare din Arabia Saudită, calificată în Liga Campionilor Asiei.

Echipa e pe locul 4, cu șanse mari de a prinde locul 3, poziție care duce iarăși în Champions League. Doar când spun Ever Banega vă dați seama cu cine merg să lucrez! Oamenii au avut încredere în mine, am avut rezultate foarte bune acolo.

Sunt singurul antrenor care a rezistat un an la acea echipă. Am șansa de a lucra cu unul dintre cei mai buni președinți cu care am colaborat în viața mea”, a spus Șumudică, la emisiunea Digi Sport Special. 

Marius Șumudică a semnat cu Al Shabab: „E un contract foarte bun, peste Turcia”

„Mâine voi călători acolo. Am semnat deja. Am trimis contractul și totul e OK. Am semnat pe două luni, cu opțiune de prelungire pentru încă un an de zile. Este un contract foarte bun, peste Turcia”, a mai spus Șumudică. 

Acesta a vorbit despre obiectivele pe care și le-a setat la noua echipă: „Îmi propun să fac mai mult decât cel de dinaintea mea. Cel mai important e să mă calific mai departe în Champions League. Vom avea șase meciuri. Vreau să pun la punct lucrurile care nu au funcționat, dar sunt și foarte multe lucruri care au funcționat acolo”.

Marius Șumudică a pregătit-o pe Al Shabab în sezonul 2018/19 și a avut un campionat peste așteptări cu formația la care evoluau atunci Valerică Găman și Constantin Budescu, terminând pe 5. După 25 de etape, Al-Shabab se clasează pe locul 4 în Arabia Saudită, fiind antrenată până acum de brazilianul Pericles Chamusca.

Șumudică îl va antrena pe Ever Banega

Al Shabab are un lot cotat de Transfermarkt la 25,45 de milioane de euro. Căpitanul echipei este Ever Banega,  33 de ani, fostul mijlocaș de la Valencia, Sevilla sau Inter. Acesta evoluează pentru Al Shabab din 2020.

Cel mai valoros fotbalist din lot e brazilianul Carlos Alberto da Silva Júnior (26 de ani), cotat la 4 milioane de euro. Acesta joacă pe postul de „aripă” și deține în CV echipe precum Atletico Mineiro, Rio Ave sau Santa Clara.

Nu mai ajung la inaugurarea stadionului Giulești. Îmi pare foarte rău că nu mai pot fi alături de cei cu care am copilărit. Le doresc tot binele din lume și să aibă parte doar de rezultate bune, iar Rapidul să urce acolo unde îi e locul.

- Marius Șumudică, antrenor Al Shabab

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Avem cifrele! Atacantul plecat din Liga 1 se umple de bani după oficializarea transferului în străinătate: mai bine plătit decât Deac sau Florinel Coman!

Acuzații incredibile la adresa lui Mircea Lucescu: „N-am mai fost convocat din cauza lui. Ăștia de la București erau tartori!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
steaua.libera
steaua.libera  •  24 Martie 2022, 13:58

Pai si Naum?!

dakesis
dakesis  •  24 Martie 2022, 11:11

dupa doua luni si 20 de kile-n plus apara iarasi cu coada intre sunci.

piet
piet  •  24 Martie 2022, 10:40

Două luni nu vom mai auzi elucubrațiile acestui Guardiola neînțeles!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează