INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică a semnat cu noua echipă! Prima reacție, în exclusivitate pentru GSP: „Mi-am împlinit visul”

Marius Șumudică a semnat cu formația turcă Malatyaspor // foto: Instagram @ yenimalatyaspor
Marius Șumudică a semnat cu formația turcă Malatyaspor // foto: Instagram @ yenimalatyaspor

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 10:52 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 11:31

Marius Șumudică (50 de ani) a semnat cu formația turcă Yeni Malatyaspor, din prima ligă a Turciei.

  • Între iunie și august 2021, Marius Șumudică a pregătit-o pe CFR Cluj, care l-a demis și l-a angajat pe Dan Petrescu.
  • În Turcia, Marius Șumudică le-a mai pregătit pe Kayserispor (iulie 2017 - mai 2018), Gaziantep (iunie 2019 - ianuarie 2021) și Rizespor (ianuarie 2021 - martie 2021).

Marius Șumudică revine în Turcia! A semnat cu Yeni Malatyaspor

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu antrenorul român Marius Șumudică până la finalul sezonului. Îi întâmpinăm pe Marius Șumudică și echipa sa și le dorim succes”, a anunțat Yeni Malatyaspor pe Instagram.

Antrenorul român preia o echipă aflată într-o situație delicată. După 8 etape, Yeni Malatyaspor ocupă locul 17 din 20 în Turcia (primul retrogradabil), având doar 6 puncte, cumulate din două victorii obținute în etapele 2 și 3. De 5 meciuri, Yeni Malatyaspor este învinsă de toate adversarele. În 4 dintre acestea nici măcar nu a înscris!

Marius Șumudică, prima reacție după ce a semnat cu Yeni Malatyaspor: „Mi-am îndeplinit visul”

„Sunt foarte bucuros că am revenit în fotbalul turc. Am întâlnit niște oameni OK. Azi-noapte am semnat contractul și astăzi începem treaba. Sper, împreună cu staff-ul, să scot echipa din situația delicată în care se află și să avem aceleași rezultate pe care le-am avut la Kayserispor și Gaziantep. 

Mi-am dorit foarte mult să revin în Turcia și iată că mi-am îndeplinit visul. M-am întors într-un campionat puternic, un campionat în care te simți antrenor și ești respectat”, a transmis Șumudică în această dimineață pentru GSP.ro. 

Detalii despre Yeni Malatyaspor, noua echipă a lui Marius Șumudică:

  • Evoluează de 5 ani în Super Liga Turciei; 
  • Are un lot cotat la 27,85 milioane de euro pe Transfermarkt.com (al 13-lea cel mai valoros din Turcia); 
  • Evoluează pe arena Yeni Malatya, care are o capacitate de 25.745 locuri; 
  • 13 jucători din lot nu sunt turci; 
  • Cel mai valoros fotbalist din lot este extrema stângă Mounir Chouiar (22 de ani), evaluat la 6 milioane de euro. El este urmat de stoperul Wallace (28 de ani, 2,8 milioane de euro); 
  • Primul meci în care Marius Șumudică o va conduce pe Yeni Malatyaspor va fi în etapa 9 din Super Liga Turciei, cu Adana Demirspor, locul 10 în campionat.

Șumudică a fost aproape de Al Ahli Jeddah 

În finalul lunii trecute, Șumudică a fost la un pas să revină în zona Golfului și s-o preia pe Al Ahli Jeddah. Conducerea clubului și Șumudică au negociat un posibil contract, după cum a anunțat Gazeta Sporturilor, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

S-a speculat că Șumudică ar prelua și Rapidul, în Liga 1, dar antrenorul a demontat zvonurile joi: „Rapid are rezultate peste așteptări în momentul de față. Încep meciurile grele, dar Daniel Niculae și Mihai Iosif au făcut o treabă foarte bună până acum. I-am promis lui Miță Iosif că nu voi merge la niciun meci al Rapidului, pentru a nu da curs unor discuții”.

VIDEO. Marius Șumudică, moment de senzație în Turcia: s-a „dezlănțuit” după o victorie

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Un fotbalist român, inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri jucători ai lumii

Moruțan atrage atenția cluburilor din campionatele tari » Ce scriu turcii despre români

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
socratead
socratead  •  10 Octombrie 2021, 10:33

A patra echipa antrenata de "Mister" Sumudica in 2021 dupa ce a fost demis de 3 ori. Demiterile toate au fost cu drame si scandal. Cariera sa este acum sub semnul intrebarii si a preluat din mers o echipa problematica aflata pe pozitie de retrogradare. Daca nu ii iese si cel mai probabil dupa temperamentul sau nu ii va iesi va avea dificultati mari sa gaseasca urmatorul contract!

2175337269223237
Dan Ifteni  •  09 Octombrie 2021, 12:00

Cum măi nene de nu a ajuns la Rapid, Fcu Craiova, Sepsi si la orice alta echipa care raminea fara antrenor si voi jurnalistii il puneati pe Sumudica ca prim favorit? Auzi tupeu pe el ...sa faca ce vrea in loc sa citeasca presa ca sa afle si el pe unde antreneaza sau ar trebui sa antreneze Jurnalisti facuti la norma cu articole visate noaptea sau inspirate de pe diverse siteuri (dar citate ca surse anonime sau de incredere)...

165962031120810
Liviu Iuliu Petrila  •  08 Octombrie 2021, 19:54

Șumudică este unul din antrenorii buni din România. Bizar să mergi din România, parte a Uniunii Europene în Turcia.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează