INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOP

Cine e singurul fotbalist român inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri din lume » În 2018 a refuzat să semneze cu FCSB!

Cătălin Vulturar // foto: Imago Images
Cătălin Vulturar // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 10:30 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 11:23

Mijlocașul defensiv român Cătălin Vulturar (17 ani), de la clubul italian Lecce U19, a fost inclus de publicația britanică The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri jucători ai lumii.

În materialul „Next Generation 2021: 60 of the best young talents in world football”, publicat joi în The Guardian, apare și numele unui român. Cătălin Vulturar, închizător la Lecce U19, în Primavera 1 din Italia, a fost inclus de britanici în TOP 60 al celor mai talentați jucători născuți în 2004.

Cătălin Vulturar, inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri fotbaliști 

„Vulturar este unul dintre cei mai tineri jucători care au jucat într-un meci din liga secundă din România. A debutat la UTA la vârsta de 14 ani, după ce antrenorii săi de la juniori au spus că este prea bun pentru nivelul la care juca. Mijlocașul central talentat a condus din postura de căpitan toate reprezentativele de juniori ale României pentru care a jucat. 

În 2020, s-a mutat la Lecce, în Italia, unde se antrenează acum cu prima echipă. Jucătorul de picior stâng a fost în probe la Liverpool și Barcelona înainte ca oferta de la Lecce să vină”, sunt cuvintele redactate de jurnalistul Emanuel Roșu în The Guardian despre jucătorul născut pe 9 martie 2004.

Pe lista întocmită de jurnaliștii britanici apar și nume deja cunoscute, precum Luka Romero (Lazio), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) și Gavi (Barcelona).

Cătălin Vulturar nu a apucat încă să debuteze la echipa de seniori a celor de la Lecce, dar are meciuri la U17 și la Lecce Primavera, pentru care a înscris un gol și a pasat decisiv la altă reușită.

Înainte de transferul în Italia, Vulturar a adunat 3 meciuri la prima echipă a celor de la UTA.

Cătălin Vulturar a refuzat FCSB

În decembrie 2018, la doar 14 ani, Cătălin era curtat de FCSB. Acesta i-a refuzat pe roș-albaștri, dezvăluind la acea vreme motivul din spatele deciziei: „Am avut ofertă de la FCSB, dar nu am vrut să merg pentru că fac deja antrenamente cu grupa de 2001 de la UTA și cred că mă pregătesc destul de bine acolo”.

Tânărul mijlocaș central este cel mai tânăr debutant din istoria Ligii 2. Cătălin a evoluat pentru UTA în eșalonul secund la vârsta de doar 14 ani și 9 luni, intrând în meciul arădenilor cu Farul Constanța (1-1) din 8 decembrie 2018.

În octombrie 2020, când transferul său la Lecce s-a înfăptuit, Gazzetta dello Sport a anunțat că suma de transfer a fost de 500.000 de euro, însă oficialii de la UTA nu au dorit să confirme informația. Totuși, aceștia au declarat la momentul respectiv pentru presa locală că în contract sunt stipulate bonusuri de performanță, clauze, dar și un procent dintr-un viitor transfer.

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Avertismentul primit de Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” + „Fotbaliștii români sunt supraevaluați”

Marius Șumudică, prima reacție despre negocierile cu formația din Turcia + ar fi plecat deja să semneze contractul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  08 Octombrie 2021, 20:15

Sa avem rabdare.

remarque
remarque  •  08 Octombrie 2021, 16:50
Postat de Dan Gherman pe 08 Octombrie 2021, 12:09

seamana destul de mult cu Mitea...cum care mitea..ala de se dadea cu Bmby sisters........ sper sa aiba alta soarta, fotbalistic vorbind....

Mitea a prins totusi 5 sezoane la Ajax. E drept ca a jucat in fapt primul sezon, dar a facut-o bine. Apoi accidentarile la genunchi l-au facut sa nu mai faca fata fotbalului la acest nivel. Dar macar a jucat la Ajax. Si nu bagat de tacsu. Mitea a fost copil sarac, a avut doar talent. Cat a jucat la nationala a facut-o foarte bine. Accidentarea la genunchi a fost finalul fotbalistului Mitea la nivel inalt

csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  08 Octombrie 2021, 16:48
Postat de c23665 pe 08 Octombrie 2021, 11:27

In decembrie 2018 si-a salvat cariera de fotbalist!!

Fix atunci au ajuns la Steaua Man, Morutan. Acum câștiga peste 1 milion de euro pe an si joaca in naționala. Oricum, succes băiatului, avem nevoie de fotbaliști buni

Vezi toate comentariile (15)
Comentează