INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV Avertismentul primit de Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” + „Fotbaliștii români sunt supraevaluați”

Olimpiu Moruțan / Sursă foto: Imago Images
Olimpiu Moruțan / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 17:00 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 19:02

Iosif Rotariu (59 de ani), fost fotbalist la Galatasaray între 1990 și 1992, îndeamnă la calm în ceea ce îl privește pe Olimpiu Moruțan. Cu două goluri înscrise deja la Galata, Oli le-a luat ochii turcilor, însă Roti crede că un verdict poate fi trasat abia la finalul sezonului. 

  • Cu victoria din meciul cu Rizespor, adusă de Olimpiu Moruțan, Galatasaray a urcat pe locul 8 în campionatul Turciei. Cim Bom Bom au 14 puncte, 5 sub liderul Fenerbahce, 3 sub Besiktas, echipa de pe locul 3.

„Deocamdată, sunt doar goluri date, dar Galatasaray pe ce loc e? Nu e prea în față în clasament. Nu putem să spunem că e în ascensiune când Galata e pe un loc care nu-i face cinste. Și locul doi e un eșec acolo. Îi trebuie timp să se acomodeze, să joace titular, să aibă constanță, iar echipa să fie în primele 3.

Trebuie răbdare. O concluzie și o analiză pot fi făcute abia la finalul campionatului. Să vedem dacă a ajuns să fie titular, să joace meci de meci. Acum depinde și pe ce post e folosit. Am văzut că la Galata e folosit mai mult în banda dreaptă. Jucătorii de la Galata sunt mai valoroși decât cei de la FCSB, iar asta îl ajută. Când colectivul te ajută, ai și anumite realizări, dar mai are multe lucruri de pus la punct”, a spus Iosif Rotariu, pentru GSP.ro. 

Iosif Rotariu: „Fotbaliștii români sunt supraevaluați la ora actuală”

Fotbaliștii români sunt supraevaluați la ora actuală. Dacă un jucător român joacă la echipa de club, are un randament bun în cupele europene și joacă și la echipa națională și sunt rezultate, atunci putem spune că sumele de transfer nu ar fi mari. 

Dar atât timp cât nu joci în cupele europene, nu joci la echipa națională, orice sumă mi se pare mare”, a declarat Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Fatih Terim îl aduce cu picioarele pe pământ pe Moruțan

Fatih Terim (68 de ani), antrenorul de la Galatasaray, a comentat victoria dramatică obținută la Rize, 3-2 cu Rizespor, meci în care românul Olimpiu Moruțan (22) a înscris golul victoriei.

Antrenorul roș-galbenilor a vorbit și despre golul înscris în minutul 90+1 de Olimpiu Moruțan, după o incursiune spectaculoasă a lui Mbaye Diagne:

„Moruțan poate a înscris un gol istoric, dar Diagne este factorul principal din spatele reușitei. Sunt mulțumit de Halil (Dervisoglu), Mohamed și Diagne. L-am schimbat pe Mohamed (n.r. - în minutul 90+1) pentru că era obosit. Ce bine că am făcut-o”.

Citește și alte știri despre Galatasaray:

Fatih Terim îl aduce cu picioarele pe pământ pe Moruțan, după golul vital din Rizespor - Galatasaray: „Nu el este factorul principal”

Olimpiu Moruțan, golul victoriei pentru Galatasaray în minutul 90+11!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
cirus11
cirus11  •  04 Octombrie 2021, 19:46

Supraevaluati de cine? In niciun caz de oamenii din Romania, poate cluburile straine se pacalesc cu ei dar cine are iluzii in tara cu ei?? Patronii disperati dupa bani si cam atat

svt1
svt1  •  04 Octombrie 2021, 19:41
Postat de csa.regal.2017 pe 04 Octombrie 2021, 18:28

Rotariu nu mai gândește normal de ceva timp. A avut probleme si din păcate se pare ca îl afectează. Am văzut vreo 5 meciuri intregi si Morutan cu Cicaldau sunt peste media echipei Galatasaray

Vorbești ***. Jucătorii Romani sunt supra-supra-evaluați. Cu Cicaldau in teren și încă vreo câteva vedete de naționala (Bancu, Ivanovic, etc) Craiova nu a fost in stare in ultimii ani sa treacă macar de un tur in cupele europene jucând contra unor echipe de care nu au auzit nici aia din țările de unde aparțin respectivele echipe. Deci clar jucatori supraevaluati, maxim de liga 1. Moruțan nu a demonstrat nimic La Steaua, absolut nimic. Altfel, toți fotbaliștii romani care pleacă in afara sunt umflați la primele meciuri, după câteva luni ii cauți pe banca de rezerve și nici acolo nu dai de ei prea des…

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  04 Octombrie 2021, 19:12

Rotariu greșește... nu fotbaliștii romani sunt supraevaluați ci doar cei ai FC fcsb

Vezi toate comentariile (5)
Comentează