INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Fatih Terim îl aduce cu picioarele pe pământ pe Moruțan, după golul vital din Rizespor - Galatasaray: „Nu el este factorul principal”

Olimpiu Moruțan, golul victoriei în Rizespor - Galatasaray // foto: Facebook @ Galatasaray
Olimpiu Moruțan, golul victoriei în Rizespor - Galatasaray // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 09:20 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 17:17

Fatih Terim (68 de ani), antrenorul de la Galatasaray, a comentat victoria dramatică obținută la Rize, 3-2 cu Rizespor, meci în care românul Olimpiu Moruțan (22) a înscris golul victoriei.

„Împăratul” Terim s-a plâns de programarea meciului cu Rizespor, care a avut loc la doar 3 zile după ce Galatasaray a jucat în Franța cu Olympique Marseille, în Europa League: „Am avut o ședință de pregătire sâmbătă, iar duminică am jucat un meci de mare intensitate”.

Discurs-manifest al lui Jurgen Klopp despre vaccinare: „«Cum poți să-mi spui așa ceva?». Poate sunt eu naiv. E ca atunci când ești beat și vrei să conduci”
anglia
Discurs-manifest al lui Jurgen Klopp despre vaccinare: „«Cum poți să-mi spui așa ceva?». Poate sunt eu naiv. E ca atunci când ești beat și vrei să conduci”

Fatih Terim, după Rizespor - Galatasaray: „Asta este Galatasaray”

„În opinia mea, am dominat jocul, am început foarte bine. Am avut cel mai bun început de meci al sezonului în primele 15-20 de minute, când adversarii nu s-au apropiat de poarta noastră, iar Mohamed și ceilalți au ratat șansele de a înscrie golul 2. Deși am fost dominanți în ultima treime, am rămas în urmă pe tabelă. 

Am câștigat prin presingul făcut când am pierdut mingea. Cele două echipe au oferit un spectacol pe cinste pentru urmăritori. Sunt foarte mulțumit, era important să arătăm caracter și să câștigăm în 10 oameni. Îmi felicit jucătorii. Asta este Galatasaray. Galatasaray reacționează, are caracter!”, a adăugat Terim.

Avertismentul primit de Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” + „Fotbaliștii români sunt supraevaluați”
TURCIA
Avertismentul primit de Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” + „Fotbaliștii români sunt supraevaluați”

Fatih Terim, despre golul lui Olimpiu Moruțan: „Diagne, factorul principal”

Antrenorul roș-galbenilor a vorbit și despre golul victoriei, înscris în minutul 90+1 de Olimpiu Moruțan după o incursiune spectaculoasă a lui Mbaye Diagne:

„Moruțan poate a înscris un gol istoric, dar Diagne este factorul principal din spatele reușitei. Sunt mulțumit de Halil (Dervisoglu), Mohamed și Diagne. L-am schimbat pe Mohamed (n.r. - în minutul 90+1) pentru că era obosit. Ce bine că am făcut-o”.

În plus, Fatih Terim a anunțat că Galatasaray va juca două meciuri amicale în pauza provocată de meciurile echipelor naționale, cu Tuzlaspor și Istanbulspor.

VIDEO. Golul lui Olimpiu Moruțan din Rizespor - Galatasaray 2-3 

Alexandru Cicâldău, integralist în Rizespor - Galatasaray 

Celălalt român de la Galatasaray, Alexandru Cicâldău, a fost integralist în meciul de la Rize. 

Cicâldău a încheiat jocul cu 68 de atingeri, 42 pase precise din 52 încercate (81% acuratețe), 3 dueluri din 7 câștigate și 19 baloane pierdute. El nu a fost foarte inspirat nici pe plan defensiv, cu doar o respingere și două tackling-uri, fiind driblat de 4 ori.

Galatasaray, pe 8 în Turcia

Cu victoria de duminică Galatasaray a urcat pe locul 8 în campionatul Turciei. Cim Bom Bom au 14 puncte, 5 sub liderul Fenerbahce, 3 sub Besiktas, echipa de pe locul 3.

De când a fost transferat de Galatasaray, Moruțan a adunat 8 meciuri, două goluri și o pasă decisivă. Cicâldău, în schimb, are 10 meciuri, dar același bilanț - două goluri, un assist.

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Mircea Lucescu rămâne lider în Ucraina după „ciocnirea” cu Șahtior!

Revenire de clasă! Alexandru Maxim, „dublă” în doar al doilea meci al sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  04 Octombrie 2021, 16:46

Turcii trăiesc din amintiri, nu mai au fotbal, morutan ba ii grozav, ba scheauna ca au dat mult pe el și le pare rau. Săptămâna viitoare parca vad ca zic ca l împrumuta, după aia iară l pupa

lake1001
lake1001  •  04 Octombrie 2021, 16:05

Dacă si antrenorul recunoaşte ca Morutan de nul, ori el ori un stîlp tot aia era..... Să intre pe teren in minutul 91 asta spune multe....parcă ar fi emisiune tv de divertisment... Minutul 91 sau Repriza 3-a !

dora
dora  •  04 Octombrie 2021, 12:11
Postat de Sebastian Oancea pe 04 Octombrie 2021, 10:19

Conteaza cine o baga in ate. Diagne a avut noroc, alt arbitru ar fi fluierat fault in atac… Pare ca Morutan va marca mult mai des decat o facea la FCSB.

Fault in atac clar la Mbaye Diagne...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează