INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Revenire de clasă! Alexandru Maxim, „dublă” în doar al doilea meci al sezonului

Alexandru Maxim // foto: Twitter @ Gaziantep
Alexandru Maxim // foto: Twitter @ Gaziantep

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 17:30 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 18:26

Alexandru Maxim (31 de ani), mijlocașul lui Gaziantep, a reușit o „dublă” în meciul din etapa 8 a campionatului Turciei, cu Altay, scor final 4-1. 

Titular în meciul de pe Gaziantep Stadyumu, asemenea fundașului român Alin Toșca, Maxim a ieșit la rampă în repriza a doua. 

Alexandru Maxim, „dublă” în Gaziantep - Altay 

În minutul 52, la 0-0, Maxim a transformat cu mult calm un penalty obținut tot de el. Nouă minute mai târziu, Maxim a înscris golul de 3-0 al echipei sale, după ce marcase și Merkel în minutul 57.

Ulterior au mai punctat și Erhan Celenk, pentru oaspeți, și Nouha Dicko din partea gazdelor. Alexandru Maxim a fost înlocuit cu El Messaoudi în minutul 86. 

Meciul de astăzi a fost doar al doilea al sezonului pentru Maxim, care s-a confruntat cu probleme medicale în începutul stagiunii. El a mai jucat 11 minute etapa trecută, în înfrângerea serveră cu Adana Demirspor, 0-4.

Coșmarul lui Alexandru Maxim

Mijlocașul în vârstă de 31 de ani a fost cel mai prolific jucător al lui Gaziantep în 2020/2021, marcând 16 goluri, 15 numai în campionat, 29,6% din toate reușitele „tricolorului” la echipele de club!

După o stagiune excelentă, vara nu l-a ajutat. Pe 25 iulie, în al 5-lea amical, la 2-3 cu Dinamo Kiev în Austria, meci în care a și înscris împotriva echipei lui Mircea Lucescu, Max s-a accidentat. O leziune căreia inițial nu i s-a dat prea multă atenție, dar care l-a tot chinuit de atunci.

Inițial, medicii turci au anunțat că va lipsi doar două săptămâni, numai că Alex avea o fractură la al treilea deget al piciorului drept. Iar două săptămâni s-au transformat în două luni, Maxim revenind abia pe 25 septembrie.

Pe 30 septembrie, Alexandru Maxim a aflat că a fost convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru meciurile echipei naționale a României cu Germania și Armenia, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. 

Mai multe știri despre stranieri: 

Încă un român atrage interes în Italia » Tânărul care vrea să le calce pe urme lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

Florin Andone, exclus din lot și trimis în tribună! Ce a făcut atacantul lui Cadiz

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  03 Octombrie 2021, 18:23

In jurul lui Maxim si Bicfalvi ar trebui construita actuala Nationala a Romaniei, daca am vrea sa avem sanse de calificare la turneele finale. Doar ca Mirel si Stoichita fac acolo jocurile clanului becali, nu au nici un fel de dorinta de a face performanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează