INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

UPDATE Marius Șumudică e aproape să semneze cu o formație din Turcia! Președintele clubului confirmă, oficializarea e foarte aproape

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de , - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 12:15 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 21:05

Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit zilele trecute de Gaziantep, pe care a dus-o la un moment dat chiar pe primul loc, și acum este aproape de Rizespor, echipa de pe locul 16 din Turcia.

Președintele clubului turc, Hasan Kartal, a dezvăluit postului NTV că ”avem un acord în proporție de 90 la sută”. Rize e pe locul 16, la doar 5 puncte deasupra zonei retrogradării. 

Oficializarea numirii lui Marius Șumudică la Rizespor e tot mai aproape. Despărțit de Gaziantep, care i-a reziliat contractul, antrenorul în vârstă de 49 de ani și-a găsit rapid echipă, tot în Turcia.

După ce, dimineață, cotidianul Fotomaç anunțase că tehnicianul s-a înțeles cu Rize, președintele clubului turc a confirmat. "Ne-am întâlnit cu Șumudică. Nu s-a semnat nimic deocamdată, dar avem un acord în proporție de 90 la sută", a declarat Hasan Kartal la postul de televiziune NTV.

Va avea o misiune dificilă. Șumudică a părăsit o echipă aflată pe locul 3 în Süper Lig și va prelua o formație care se luptă să evite retrogradarea. Rize, locul 16 în prima ligă, la doar cinci puncte deasupra liniei roșii, are trei înfrângeri și trei egaluri în ultimele șase meciuri în toate competițiile (5 în campionat).

Știrea inițală: Marius Șumudică la Rizespor

Marius Șumudică a lăsat-o pe Gaziantep în topul fotbalului din Turcia, după o serie impresionantă de victorii. Totuși, după divergențe cu conducerea clubului, antrenorul campion cu Astra în 2016 a fost nevoit să se despartă de gruparea la care evoluează Alex Maxim și Alin Toșca.

Marius Șumudică, aproape de Rizespor

Deși soția ar fi dorit ca Marius să rămână acasă, lângă familie, până la vară, Șumudică ar putea fi astăzi anunțat ca noul antrenor al celor de la Rizespor! Informația a fost oferită de Fotomac, care scrie că s-a ajuns la un acord cu Șumi pentru un an și jumătate, iar sursele GSP.RO au confirmat-o. 

Șumudică nu a dorit să dezvolte subiectul, dar va oferi răspunsul final astăzi și, potrivit informațiilor GSP.ro, ar putea fi prezentat spre finalul zilei la echipa de pe locul 16 în Superliga Turciei.

Românul ar urma să îl înlocuiască pe croatul Stepjan Tomas, angajat în august 2020, dar care a fost demis după ce nu a oferit rezultatele așteptate. Vedeta celor de la Rizespor este Loic Remy, fost jucător la Marseille și Chelsea, printre altele, francezul marcând 6 goluri în 10 meciuri.

Marius Șumudică, din nou alături de Fernando Boldrin?

Rizespor îl are în lot pe mijlocașul brazilian Fernando „Ricky” Boldrin (31 de ani), astfel că Marius Șumudică ar putea colabora din nou cu acesta, pe care l-a mai avut sub comanda sa la Astra și la Kayserispor.

Dacă va accepta oferta celor de la Rizespor, Șumudică ar disputa primul meci ca antrenor la Rizespor chiar împotriva fostei sale echipe, Gaziantep! Duelul dintre cele două formații este programat pe 20 ianuarie. 

VIDEO. Visul lui Ionuț Voicu: „Văd Rapidul în liga 1, cu Șumudică antrenor, pe noul stadion”

Citește mai multe știri despre fotbalul din Turcia:

Gaziantep l-a înlocuit pe Șumudică tot cu un antrenor vulcanic » Fostul jucător al lui Boloni la Sporting Lisabona!

Fostul elev al lui Șumudică a izbucnit: „Lipsă de respect! A făcut o minune, iar tu îi dai salariu mai mic?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  19 Ianuarie 2021, 07:50

Cam asa e și fotbalul romanesc 0! Antrenori care fac performante la echipe de "top" prin afara:)))

81mada
81mada  •  18 Ianuarie 2021, 21:52
Postat de sibelius pe 18 Ianuarie 2021, 12:51

Dan Petrescu "mergea" la Celtic sau pe milioane la arabi...si a ajuns la ultimul loc din Turcia, Sumudica mergea si el la arabi sau Galata si acum il dati in coada clasamentului din Turcia, Lung jr. era mirobolant anul trecut si tot la echipa lui a ramas desi i se termina contractul....valoarea "presei" sportive e egala cu a practicantilor- loc retrogradabil.

Ai dreptate, majoritatea articolelor sunt scrise cu dedicatie!!! Obiectivitate 0

81mada
81mada  •  18 Ianuarie 2021, 21:46

Super echipa, deci nu a acceptat milioanele alea de la arabi, sume cu multe zerouri, a ajuns la o forta din campionatul turciei!Bravo Shumi, ai cazut din lac in put! Ai jucat poker, ai blufat si cred ca te au prins si ai pierdut! Succes la noua echipa! Rize cum o fi

Vezi toate comentariile (12)
Comentează